HUS

Espoon sairaala valmiina synnytystoiminnan tuloon

Jaa

Jorvin sairaalan synnytystoiminta muuttaa vieressä sijaitsevaan Espoon sairaalan neljänteen kerrokseen 27.2.2018 klo 8.00. Siihen saakka voi hakeutua synnyttämään Jorvin sairaalaan.

Espoon sairaalassa arvioidaan olevan synnytyksiä vuodessa 4500. ​Synnytysosastolla on 9 synnytyshuonetta, kaksi leikkaussalia keisarileikkauksia ja muita toimenpiteitä varten sekä perheheräämö. ​ 

Synnyttäneiden osastoilla on yhteensä 29 hoitopaikkaa yhden hengen huoneissa. Äidin ja vauvan lisäksi huoneissa voi yöpyä yksi aikuinen. ​Yksiköissä on sitouduttu WHO:n ja Unicefin Vauvamyönteisyysohjelmaan. ​ 

- Meillä on nyt Espoon ja Jorvin sairaaloissa erinomaiset edellytykset tarjota hyvää hoitoa kaikille synnyttäjille. Muuttovaiheessa sairaalassa olevien synnyttäjien hoito järjestetään tarkoituksenmukaisimmassa paikassa, koska muuttomatka on lyhyt, sanoo apulaisylilääkäri Aulikki Saari-Kemppainen. 

Jorvin sairaalassa toimii edelleen äitiyspoliklinikka sekä yksi synnyttäneiden osasto, joka toimii Perhepesämallin mukaisesti. Jorvin sairaalassa on lisäksi vastasyntyneiden osasto sairaalahoitoa tarvitseville vastasyntyneille. ​Lastenlääkäripäivystystä on vahvistettu alkuvuonna. Nyt sairaalassa päivystää sekä lastenlääkäri että vastasyntyneiden hoitoon erikoistunut lastenlääkäri. 

Vuonna 2017 valmistunut Espoon sairaala on osa Jorvin sairaalakampusta. Sairaalan alakerrassa on pysäköintihalli, josta pääsee suoraan hisseillä synnytysyksikköön.  

Taide on sairaalassa merkittävässä roolissa ja tämä näkyy myös synnytysyksikössä. Taidetta on sekä yleisissä tiloissa että potilashuoneissa.  

Espoon ja Jorvin sairaaloiden yhteistyö on ollut tiivistä jo ennen synnytystoiminnan muuttoa. Espoon sairaalansynnytysyksikön toiminnasta vastaa HUS. Sairaalan muusta toiminnasta vastaa Espoon kaupunki.

Lisätietoja

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

”Vanhemmat eros, oliko siinä järkee?” Uusilla #100asiaaerosta -verkkosivustoilla nuoret tukevat toisiaan/”Föräldrarna separerade” ”Fatta!!!” - På den nya sidan #100sakeromseparation ger unga stöd till varandra10.10.2018 00:00Tiedote

Vanhempien ero on nykyisin tavallista, mutta se ei tee siitä helpompaa lapsille ja nuorille. Jotta eroa ei tarvitse miettiä yksin, lapsille ja nuorille avataan 10.10. vertaistukea tarjoavat verkkosivustot www.nuortennetti.fi/100asiaaerosta ja www.nuortennetti.fi/100sakeromseparation. Sivuilla nuoret itse vastaavat toistensa kysymyksiin. Lisäksi vastauksia on kerätty ammattilaisilta.

KUTSU: Biopankkitutkimuksen läpimurtoja 30.10.20189.10.2018 09:02Tiedote

Tervetuloa kuulemaan biopankkitutkimusten saavutuksista. Biopankkitoiminta on tehnyt mahdolliseksi kehittää aivan uudenlaisia hoitoja potilaiden hyväksi. Tutkijat esittelevät tilaisuudessa lääketieteellisiä tutkimuksiaan, joissa he ovat hyödyntäneet biopankin näytteitä. Tarjolla kahvia ja näköaloja tulevaisuuden lääketieteeseen. Aika: 30.10. kello 16- 18 Paikka: Haartmaninkatu 8, Biomedicum 1, luentosali 1. Ohjelma löytyy tästä linkistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme