HUS

Espoon sairaala valmiina synnytystoiminnan tuloon

Jaa

Jorvin sairaalan synnytystoiminta muuttaa vieressä sijaitsevaan Espoon sairaalan neljänteen kerrokseen 27.2.2018 klo 8.00. Siihen saakka voi hakeutua synnyttämään Jorvin sairaalaan.

Espoon sairaalassa arvioidaan olevan synnytyksiä vuodessa 4500. ​Synnytysosastolla on 9 synnytyshuonetta, kaksi leikkaussalia keisarileikkauksia ja muita toimenpiteitä varten sekä perheheräämö. ​ 

Synnyttäneiden osastoilla on yhteensä 29 hoitopaikkaa yhden hengen huoneissa. Äidin ja vauvan lisäksi huoneissa voi yöpyä yksi aikuinen. ​Yksiköissä on sitouduttu WHO:n ja Unicefin Vauvamyönteisyysohjelmaan. ​ 

- Meillä on nyt Espoon ja Jorvin sairaaloissa erinomaiset edellytykset tarjota hyvää hoitoa kaikille synnyttäjille. Muuttovaiheessa sairaalassa olevien synnyttäjien hoito järjestetään tarkoituksenmukaisimmassa paikassa, koska muuttomatka on lyhyt, sanoo apulaisylilääkäri Aulikki Saari-Kemppainen. 

Jorvin sairaalassa toimii edelleen äitiyspoliklinikka sekä yksi synnyttäneiden osasto, joka toimii Perhepesämallin mukaisesti. Jorvin sairaalassa on lisäksi vastasyntyneiden osasto sairaalahoitoa tarvitseville vastasyntyneille. ​Lastenlääkäripäivystystä on vahvistettu alkuvuonna. Nyt sairaalassa päivystää sekä lastenlääkäri että vastasyntyneiden hoitoon erikoistunut lastenlääkäri. 

Vuonna 2017 valmistunut Espoon sairaala on osa Jorvin sairaalakampusta. Sairaalan alakerrassa on pysäköintihalli, josta pääsee suoraan hisseillä synnytysyksikköön.  

Taide on sairaalassa merkittävässä roolissa ja tämä näkyy myös synnytysyksikössä. Taidetta on sekä yleisissä tiloissa että potilashuoneissa.  

Espoon ja Jorvin sairaaloiden yhteistyö on ollut tiivistä jo ennen synnytystoiminnan muuttoa. Espoon sairaalansynnytysyksikön toiminnasta vastaa HUS. Sairaalan muusta toiminnasta vastaa Espoon kaupunki.

Lisätietoja

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Meddelande angående samband mellan bröstimplantat och anaplastiskt storcellslymfom21.1.2019 15:34Tiedote

De senaste dagarna har nyheterna rapporterat om samband mellan texturerade (skrovliga) bröstimplantat och den sällsynta tumörformen anaplastiskt storcellslymfom (Breast Implant Associated Anaplastic Large Cell Lymphoma, BIA-ALCL). HUS beslutade hösten 2018 att tillsvidare inte operera in texturerade implantat, och även andra sjukvårdsdistrikt har gått in för liknande riktlinjer för vårdpraxis.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme