Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sairaalassa ennätysmäärä koronapotilaita - henkilöstöä siirretään muista yksiköistä

Jaa

Koronapotilaiden määrä pääkaupunkiseudun sairaaloissa on jatkanut kasvuaan. Myös Espoon sairaalan koronapotilaiden määrä on noussut viime aikoina huomattavasti.

Espoon sairaalassa koronaviruspotilaita on tällä hetkellä 32 ja koronapotilasmäärän kasvuvauhti on noin 60 % viikossa.

Tilanteen parantamiseksi olemme avaamassa Espoon sairaalaan 15 uutta paikkaa koronapotilaille.

Samaan aikaan, kun potilasmäärä on kasvanut, myös henkilökunnan poissaolot ovat lisääntyneet. Tilanne on huonompi kuin kertaakaan aikaisemmin pandemian aikana.

Henkilöstöä siirretään Espoon sairaalaan muun muassa terveysasemilta ja tartunnanjäljityksestä

Koronapotilaiden lisäpaikkojen avaamisen mahdollistamiseksi ja potilaiden hoidon turvaamiseksi siirrämme henkilöstöä Espoon sairaalaan muun muassa terveysasemilta ja tartunnanjäljityksestä. Siirrot tehdään aina kolmeksi viikoksi kerrallaan. Tilannetta seurataan ja arvioidaan jatkuvasti.

Siirtojen vuoksi joudumme perumaan terveysasemien vastaanottoaikoja ja supistamaan toimintaa. Pystyäksemme turvaamaan päivystystoiminnan, pyydämme ystävällisesti arvioimaan, voisiko oma yhteydenottosi terveysasemalle odottaa.

Kaupunginjohtaja kiittää espoolaisia

Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ymmärtää espoolaisten huolen terveyspalvelujen saatavuudesta ja on pahoillaan, että vastaanottoaikoja joudutaan perumaan. ”Meidän on nyt tehtävä kipeitä priorisointeja, jotta pystymme turvaamaan koko Espoon sairaalaan toiminnan ja koronapotilaiden hoidon” Mäkelä toteaa. ”Haluan kiittää kaikkia sote-ammattilaisia ja niitä, jotka siirtyvät työskentelemään Espoon sairaalaan sekä kuntalaisia ymmärryksestä tässä poikkeuksellisessa tilanteessa”.

Ajantasaista tietoa koronavirustilanteesta Espoossa löytyy verkkosivuiltamme www.espoo.fi/koronavirus.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme