Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksiä 10.6.2020

Jaa

Lautakunta päätti Espoon ja HUS:n yhteistyön jatkamisesta Ison Omenan neuvolapolilla. Käsittelyssä olivat myös sosiaali- ja terveystoimen osavuosikatsaus, laite- ja kalustehankinnat sekä valitus Viherlaakson terveysaseman siirtämisestä.

Sosiaali- ja terveystoimen osavuosikatsaus, huhtikuu 2020

Sosiaali- ja terveystoimi ennakoi menomäärärahojen ylittyvän 7,9 milj. eurolla ja tuloarvion alittuvan 1,3 milj. eurolla. Talousarvion ja  tulostavoitteiden toteutumisen ennustamiseen sisältyy merkittävää epävarmuutta koronatilanteen vuoksi. Lautakunta merkitsi osavuosikatsauksen tiedoksi.

Kaluste- ja laitehankinnat vuonna 2021

Lautakunta hyväksyi sosiaali- ja terveystoimen kaluste- ja laitehankintoja koskevan määrärahaesityksen. Kaluste- ja laitehankintoihin varataan 1,9 milj. euroa vuonna 2021. Suurin osa hankinnoista kohdentuu Espoon keskukseen avattavan Perhekeskus Campuksen varustamiseen.

Vastaukset vuoden 2019 arviointikertomuksessa esitettyihin havaintoihin

Tarkastuslautakunnan arviointikertomuksessa korostetaan mm. palvelujen aukioloaikojen pidentämistä, kiireettömän hammashoidon saatavuuden parantamista, asumispalvelujen valvonnan tehostamista, asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien lisäämistä, sähköisten asiointipalvelujen saavutettavuutta ja talouden tasapainottamista. Vastauksessa kuvataan toimenpiteitä, jotka vievät sosiaali- ja terveyspalveluja toivottuun suuntaan. Asumispalvelujen valvontaa koskevaa vastausta täsmennetään, jonka jälkeen vastaus annetaan kaupunginhallitukselle.

Ison Omenan neuvolapoli: Espoon neuvolan ja HUS-Jorvin äitiyspoliklinikan yhteistyötä jatketaan

Ison Omenan neuvolassa on kehitetty palvelua yhdessä HUS-Jorvin äitiyspoliklinikan kanssa. Tammikuussa 2017 alkaneen neuvolapolikokeilun aikana on kehitetty erityisesti synnytyspelon, raskausdiabeteksen ja ylipainon palvelupolkuja. Lautakunta päätti yhteistyön jatkamisesta.

Lausunto hallinto-oikeudelle Viherlaakson terveysasematoiminnan siirtämisestä

Lautakunta antaa Helsingin hallinto-oikeudelle lausunnon valituksesta, joka koskee päätöstä Viherlaakson terveysasematoiminnan siirtämistä Kilon terveysasematoiminnan yhteyteen. Lautakunta kiistää vaatimuksen päätöksen kumoamisesta ja pyytää kunnioittavasti, että hallinto-oikeus hylkää valituksen lakiin perustumattomana.

Tietoa Viherlaakson terveysaseman muutosta väistötiloihin: espoo.fi/viherlaaksonterveysasema

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokousaineisto 10.6.2020  
Sosiaali- ja terveyslautakunnan kaikki esityslistat, kokousaineistot ja pöytäkirjat 
Perusturvajohtaja Juha Metso, p. 050 532 7321
Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Mari Ahlström, p. 043 825 6658
Lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, p. 040 719 7604 
Lautakunnan sihteeri, hallintopäällikkö Elina Yli-Koski, p. 046 877 1962

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme