Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksiä 13.5.2020

Jaa

Lautakunta hyväksyi järjestö- ja kohdeavustusten myöntämisen periaatteet ja päätti sosiaalihuoltolain mukaisen kuljetuspalvelun toimintaohjeen muutoksesta.

Sosiaalihuoltolain mukaisen kuljetuspalvelun toimintaohjeen muutos: matkojen yhdistely

Yhdistelty matka on sellainen, jossa useampi kuljetuspalveluasiakas kulkee samalla kyydillä vapaaehtoisesti. Lautakunta päätti, että yhdistellyn matkan asiakaskohtaisen korvauksen yläraja korotetaan 50 euroon/matka, koska yhdistely pidentää ajettavaa matkaa. Jo aiemmin hyväksytyn ohjeen mukaisesti yhdistellyistä matkoista ei tarvitse maksaa omavastuuosuutta. Uusi ohje tulee voimaan 1.8.2020 jälkeen siinä vaiheessa, kun Länsi-Uudenmaan kulkukeskus aloittaa toimintansa koko Espoon alueella.

Järjestö- ja kohdeavustusten myöntämisen periaatteet

Lautakunta hyväksyi vuoden 2021 järjestö- ja kohdeavustusten myöntämisen periaatteet.

Kohdeavustukset on tarkoitettu merkittävää yhteiskunnallista työtä tekeville järjestöille ja yhteisöille. Kohdeavustuksilla tuetaan erityisesti toimintaa, joka kohdistuu lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin edistämiseen, vanhemmuuden tukemiseen, maahanmuuttajien kotoutumiseen, ikäihmisten kotona asumisen tukemiseen, haavoittuvassa asemassa olevien tukemiseen, vähäosaisten auttamistyöhön, asunnottomuuden ehkäisyyn ja työllistymisen edistämiseen. Kohdeavustusten hakuaika on 1.–30.9.2020.

Järjestöavustuksia myönnetään eläkeläis-, veteraani-, sairaus- ja vammaisjärjestöille sekä muille järjestöille tai yhteisöille, joiden toiminta rakentaa espoolaisille sujuvaa arkea ja lisää espoolaisten osallistumismahdollisuuksia, toimintakykyä, hyvinvointia ja terveyttä. Järjestöavustuksia myönnetään myös veteraanien avokuntoutukseen. Järjestöavustusten hakuaika on 1.−30.10.2020.

Kehitysvammaisten erityishuollon työosuusrahan maksuperusteiden muuttaminen poistettiin listalta.

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokousaineisto 13.5.2020  
Sosiaali- ja terveyslautakunnan kaikki esityslistat, kokousaineistot ja pöytäkirjat 
Perusturvajohtaja Juha Metso, p. 050 532 7321
Vanhusten palvelujen johtaja Matti Lyytikäinen, p.0500 796 810
Lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, p. 040 719 7604 
Lautakunnan sihteeri, hallintopäällikkö Elina Yli-Koski, p. 046 877 1962

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon ja koko kuntatalouden taloudellinen toimintaympäristö vaikea ja vaikeutuu5.6.2020 11:18:23 EESTTiedote

Vaikka hallituksen lisätalousarvioehdotus tuo Espoolle helpotusta koronakriisin aiheuttamaan taloushaasteeseen, pitää kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä tilannetta vaikeana. ”Koronakriisi ja sen myötä erittäin nopeasti kasvanut työttömyys tulevat rasittamaan julkista taloutta ja kuntataloutta pitkään. Paineet kohdistuvat niihin kaupunkeihin, jotka rahoittavat palvelut verotuloillaan, erityisesti Espooseen. On selvää, että talouden tasapainottamiseksi nyt tehty lisätalousarvio ei riitä, vaan taloutta pitää tasapainottaa ja sopeuttaa erityisesti vuosi 2021 ja koko tuleva uusi valtuustokausi 2021-2025”, Mäkelä sanoo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme