Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksiä 14.6.2018

Jaa

Lautakunta päätti Matinkylän terveysasemapalvelujen siirtämisestä Ison Omenan palvelutorille, lapsiperheiden säännöllisen kotipalvelun maksujen alentamisesta ja etäkotihoidon laitemaksun poistamisesta.

4. Vastaukset vuoden 2017 arviointikertomuksessa esitettyihin havaintoihin

Lautakunta merkitsi tiedoksi tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen ja antoi kaupunginhallitukselle selvityksen sosiaali- ja terveystoimea koskeviin havaintoihin, jotka koskevat mm. asiakkaiden osallisuutta, nuorten mielenterveyspalveluja ja vammaispalveluja. Selvityksessä todetaan, että vammaispalveluissa on kehitetty asiakkaiden osallisuutta ja kuulemista, kuten vammaisten asiakkaiden osallisuutta helpottavia välineitä. Sosiaalipalveluissa työskentelee kokemusasiantuntijoita ja myös lastensuojelussa toimii asiakasraateja ja yhteiskehittämisryhmiä. Nuorten masennuksen varhaiseen puuttumiseen kehitetty IPC-menetelmää on hyödynnetty kouluissa ja se on osoittautunut toimivaksi. Nuorten hoitoon pääsyn nopeuttamiseksi on palkattu lisää sairaanhoitajia mielenterveys- ja päihdepalveluihin. Vastaukset tarkastuslautakunnan havaintoihin

5. Suur-Matinkylän terveysasemapalvelujen järjestäminen

Lautakunta päätti, että Matinkylän suuralueen terveysasemapalvelut järjestetään Ison Omenan palvelutorilla tammikuusta 2019 alkaen. Toimitilojen esteettömyys ja saavutettavuus varmistetaan. Esitys ja Tiedote: Matinkylän terveysasema muuttaa Ison Omenan palvelutorille, Henttaan ja Suurpellon asukkaille uusi palvelupiste

6. Omaishoidon tuen toimintaohjeen tarkistus

Asia palautettiin valmisteluun.

7. Lapsiperheiden kotipalvelusta perittävät maksut

Lautakunta esittää kaupunginhallitukselle hyväksyttäväksi lapsiperheiden kotipalvelun asiakasmaksut 1.9.2018 alkaen. Esitys alentaa säännöllisen kotipalvelun asiakasmaksuja. Kotipalvelu katsotaan säännölliseksi, kun palvelu jatkuu yli kolme kuukautta ja palvelua on yli 6 tuntia kuukaudessa. Lisäksi arvioidaan

  • asiakasmaksujen vaikutusta asukkaiden mahdollisuuteen käyttää kotipalveluja
  • vammaisneuvoston esitystä tuntiperusteisesta asiakasmaksusta, kun palvelutarve on esimerkiksi 6-10 tuntia kuukaudessa.

Lapsiperheiden kotipalvelu tarjoaa lastenhoitoapua ja kodinhoidollista apua perheille, joissa tarvitaan tukea vanhemman alentuneen toimintakyvyn, perhetilanteen, rasittuneisuuden, sairauden, synnytyksen, vamman tai muun vastaavan syyn vuoksi. Kotipalvelun ensikäyntiarvio asiakkaan kotiin on maksuton. Muista käynneistä peritään maksu, jonka suuruuteen vaikuttavat palvelun määrä sekä perheen koko ja tulot. Erityistä tukea tarvitseva perhe voi saada kotipalvelun maksutta.

8. Etäkotihoidon laitemaksun poistaminen

Videovälitteiset etäpalvelut korvaavat säännöllisen kotihoidon kotikäyntejä tai täydennetään asiakkaan päivittäisiä palveluja. Etäkäynnillä asiakasta voidaan opastaa esimerkiksi ottamaan lääkkeitä, pistämään insuliinia tai lämmittämään ruokaa. Etäkuntoutuksena voidaan jatkaa esimerkiksi sairaalassa aloitettua puheterapiaa, toimintaterapiaa tai fysioterapiaa. Etäkotihoidon asiakkailta on peritty laitemaksua 20 euroa kuukaudessa. Lautakunta päätti, että laitemaksu poistetaan. Esitys

Lisätiedot
Tämän kokouksen esityslista 
sosiaali- ja terveyslautakunnan esityslistat, kokousaineistot ja pöytäkirjat 
kohdat 4 ja 6: perusturvajohtaja Juha Metso, p. 050 532 7321
kohta 5: terveyspalvelujen johtaja Sanna Svahn, p. 050 544 6535
kohta 7: perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Mari Ahlström, p. 043 825 6658
kohta 8: vanhusten palvelujen johtaja Matti Lyytikäinen, p. 0500 796 810
lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, puh. 040 719 7604
lautakunnan sihteeri, hallintopäällikkö Elina Yli-Koski, puh. 046 877 1962

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Konsernijaoston päätöksiä 20.5.201920.5.2019 09:50:55 EESTTiedote

Konsernijaosto merkitsi tiedoksi tammi - maaliskuun 2019 konserniraportin. Merkittävimpien tytäryhtiöiden liikevaihto kasvoi edellisestä vuodesta kaikilla muilla paitsi Omnialla, jolla se pysyi samalla tasolla. Espoon Asuntojen tuloksen ennustetaan olevan talousarviota parempi. Länsimetrolla ja Espoon Sairaalalla tuloksen ennustetaan olevan talousarvion mukainen ja Cateringilla sekä Omnialla hieman talousarviota heikompi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme