Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksiä 16.12.2020

Jaa

Sosiaali- ja terveyslautakunta käsitteli kokouksessaan keskiviikkona 16.12.2020 mm. Espoonlahden pääterveysaseman peruskorjauksen tarveselvitystä ja suun terveydenhuollon palvelusetelipilotin laajentamista koskemaan koko Espoota.

Espoonlahden pääterveysaseman tarveselvitys

Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi Espoonlahden terveysaseman peruskorjauksen tarveselvityksen. Seuraavaksi edetään hanke- ja toteutussuunnitelman laatimiseen. Peruskorjauksen tarkempi aloitusajankohta vuonna 2022 päätetään hankesuunnitelman hyväksymisen yhteydessä vuonna 2021.

Espoonlahden pääterveysaseman tarveselvityksessä esitettiin terveysaseman perus­korjaamista Espoon tulevaisuuden sote-keskuskonseptin mukaiseksi. Valmisteilla olevassa investointiohjelmassa vuosille 2021–2030 Espoonlahden terveysaseman peruskorjaukseen on varattu 11,6 M€.

Terveysaseman peruskorjaaminen sote-keskuskonseptin mukaiseksi tarkoittaa käytännössä sitä, että nykyinen kiinteistö saneerataan toimipisteeksi terveysasemapalvelujen ympärille rakentuvalle integroitujen ja monipuolisten palvelujen kokonaisuudelle. Toimipisteen palveluvalikoima ja resursointi tarkennetaan hankesuunnitteluvaiheessa, mutta konseptin mukaisesti toimipiste tarjoaisi terveysasemapalvelujen lisäksi soveltuen mielenterveys- ja päihdepalveluja, fysioterapiapalveluja, aikuissosiaalityön palveluja, vanhusväestön neuvontaa ja palveluohjausta sekä suun terveydenhuollon palveluja.

Mahdolliset vaikutukset ja muutokset alueen palveluverkkoon arvioidaan myöhäisemmässä vaiheessa sotekeskusvalmistelun, valmistelussa olevien Espoon sote-palvelujen järjestämisen linjausten ja hankesuunnittelun edetessä.

Suun terveydenhuollon palveluseteli

Lautakunta merkitsi tiedoksi suun terveydenhuollon väliraportin ja päätti laajentaa Matinkylän alueella käyttöön otetun suun terveydenhuollon palvelusetelin tuotettavaksi ja käytettäväksi myönnettyjen määrärahojen puitteissa koko Espoon alueella 1.1.2021 alkaen.

Suun terveydenhuollon palvelusetelipilotti käynnistyi Matinkylän alueella elokuussa 2020. Koronapandemian vuoksi suun terveydenhuollon palvelujen kysyntä on ruuhkauttanut sekä julkista suun terveydenhuoltoa että yksityisiä suun terveydenhuollon palveluntuottajia. Jotta palvelujen kysyntään voidaan vastata, lautakunnalle esitettiin palvelusetelipilotin laajentamista koskemaan koko Espoota. Palaute asiakkailta on ollut valtaosin myönteistä, ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä palveluntuottajien tarjoamaan hoitoon.

Muita sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksiä

Lautakunta sai tiedoksi katsauksen Suur-Leppävaaran alueen tulevaisuuden sote-palvelujen kokonaisuudesta. Lautakunta kehotti valmistelemaan selvityksen liikkuvien palveluiden mahdollisuuksista Suur-Leppävaaran alueella. Lautakunta päätti, että esitys Suur-Leppävaaran alueen tulevaisuuden sote-palvelujen kokonaisuudesta tuodaan lautakunnan päätettäväksi ensi vuoden puolella laajempana ja perusteellisempana.

Lisäksi sosiaali- ja terveyslautakunta päätti mm.:

  • esittää kaupunginhallitukselle, että kaupunginhallitus hyväksyy sosiaali- ja terveystoimen asiakasmaksut vuodelle 2021 liitteen mukaisesti 1.2.2021 alkaen.
  • hyväksyä Espoon sosiaali- ja terveystoimen asumispalvelujen valvontasuunnitelman 2021 alkaen.
  • hyväksyä Espoon seudun ympäristöterveyden valvontasuunnitelman 2020-2024, päivitys vuodelle 2021.

Lautakunnan kokouksen pöytäkirja julkaistaan tarkastamisen jälkeen espoo.fi-verkkosivuilla.

Lisätiedot 

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokousaineisto 

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kaikki esityslistat, kokousaineistot ja pöytäkirjat 

Perusturvajohtaja Juha Metso, p. 050 532 7321, juha.metso@espoo.fi  

Terveyspalvelujen johtaja Sanna Svahn, p. 050 544 6535, sanna.svahn@espoo.fi  

Lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, p. 040 719 7604, saara.hyrkko@eduskunta.fi  

Lautakunnan sihteeri, hallintopäällikkö Elina Yli-Koski, p. 046 877 1962, elina.yli-koski@espoo.fi  

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallituksen päätöksiä 18.1.202118.1.2021 16:09:58 EETTiedote

Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi esitykset Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavan ehdotusvaiheen hyväksymiskäsittelyn kokonaisaikataulusta sekä toteuttamisohjelmasta, sekä kehottaa kaupunkisuunnittelukeskusta ja kaupunkisuunnittelulautakuntaa valmistelemaan hyväksymiskäsittelyn etenemisen esitetyn kokonaisaikataulun mukaisesti. Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaava esitetään valtuustolle hyväksyttäväksi toukokuussa 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme