Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksiä 19.4.2018

Jaa

Lautakunta hyväksyi investointiesityksen vuosille 2019-2027 ja lasten sijaishuollon hankinnan periaatteet. Lisäksi käsiteltiin mm. psykiatrisen hoidon saatavuutta ja lastensuojelun henkilöstön tilannetta.

Sosiaali- ja terveystoimen investointiesitys vuosille 2019–2027

Lautakunta hyväksyi investointiesityksen vuosille 2019–2027 ja esittää sen edelleen Tilapalvelut-liikelaitokselle.

Sosiaali- ja terveystoimessa ei ole valmisteilla uusia investointimäärärahaa edellyttäviä toimitilahankkeita. Valtuustokauden aikana on tarkoitus laajentaa palvelutorikonseptia kaikkiin aluekeskuksiin; palvelutoreille kaavaillaan mm. terveyspalveluja sekä lapsiperheiden palveluja laajennetuin aukioloajoin. Pitkäaikaishoidon palveluverkko ja neuvolapalvelujen toimitilaverkko on syytä tarkistaa.

Matinkylän elä ja asu -seniorikeskus varaudutaan toteuttamaan vuokratilahankkeena vuosina 2021-2022. Espoonlahden elä ja asu -seniorikeskuksen toteuttamiseksi on asemakaavallinen varaus ja Tapiolan elä ja asu -seniorikeskuksen toteuttamiseen varaudutaan vuoden 2025 jälkeen. Vammaisten asumispalvelujen lisäämiseen varaudutaan vammaisten asumispalveluohjelman mukaisesti; lähivuosina on valmistumassa viisi asumispalvelua tarjoavaa, yksityisesti toteutettavaa asumispalveluyksikköä. Postipuun vastaanottokoti valmistuu syksyllä 2019. Vuodelle 2019 esitetään varattavaksi 510 000 euroa Postipuun vastaanttokodin sekä palveluverkon muutosten edellyttämiin kalustehankintoihin. Esitys

Valtuustokysymys psykiatrisen hoidon saatavuudesta

Akuutissa mielenterveyden häiriössä saa apua ilman ajanvarausta Ison Omenan palvelutorin mielenterveys- ja päihdeklinikalta, terveysasemien päivystyksestä, kouluterveydenhoitajalta ja nuorisopoliklinikka Nupolista. Vakaviin mielenterveyden häiriöihin on tarjolla apua saa HUS-Jorvin päivystyksestä. Espoon kouluissa on otettu käyttöön IPC-terapiamenetelmä nuorten masennuksen hoitoon, ja siitä on saatu hyviä tuloksia. Vastaus valtuustokysymykseen; vastausta täydennetään tilastotiedolla ja tilannetta arvioidaan säännöllisesti yhdessä HUS:n kanssa.

Valtuustoaloite lastensuojelun henkilöstön tilanteesta

Lastensuojelun henkilöstön näkemyksiä ja kehittämisajatuksia selvitettiin kyselyllä tammikuussa 2018. Onnistumiset työssä motivoivat ja esimiestyötä pidetään hyvänä, mutta työ- ja asiakasmäärät ovat monen mielestä liian suuria. Tiedote 16.3.2018

Henkilöstön kehittämisajatukset ovat pääosin samansuuntaisia kuin johdonkin; 1) riittävät ja oikein kohdennetut resurssit, joilla palveluita voidaan tarjota perheille oikea-aikaisesti silloin, kun he apua tarvitsevat 2) henkilöstön hyvinvointi ja laadukas johtaminen 3) turvalliset ja toimivat työskentelyolosuhteet. Kaikki Espoon sisäinen, seutukunnallinen ja valtakunnallinen kehittämistyö tähtää näihin asioihin. Työntekijät otetaan jatkossa aiempaa enemmän mukaan lastensuojelutyön kehittämiseen. Vastaus valtuustoaloitteeseen

Lautakunta toteaa kantanaan, että lastensuojelun tilannetta seurataan ja selvitys huomioidaan budjettineuvotteluissa.

Lasten sijaishuollon hankinnan periaatteet

Lautakunta merkitsi tiedoksi sijaishuollon hankinnan periaatteet. Espoossa kilpailutus koskee laitoshuoltoa, perhehoitoa, vastaanottoperhetoimintaa, vastaanottotoimintaa ja jälkihuoltoa. Kilpailutus on tarkoitus käynnistää kesällä 2018. Hankinnassa kiinnitetään huomiota palvelujen vaikuttavuuteen sekä koulutetun ja erityisosaamista omaavan henkilöstön saamiseen.

Selvityksiä

Lisätiedot
Tämän kokouksen esityslista

sosiaali- ja terveyslautakunnan esityslistat, kokousaineistot ja pöytäkirjat

perusturvajohtaja Juha Metso, p. 050 532 7321

perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Mari Ahlström, p. 043 825 6658

terveyspalvelujen johtaja Sanna Svahn, p. 050 544 6535

vanhusten palvelujen johtaja Matti Lyytikäinen, p. 0500 796 810

talous- ja hallintojohtaja Markus Syrjänen, p. 043 825 9685

lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, puh. 040 719 7604

lautakunnan sihteeri, johtava lakimies Elina Yli-Koski, puh. 046 877 1962

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kuusi suurinta kaupunkia: tulevaisuuden kestävää kaupunkipolitiikkaa tulee tehdä kuntien ja kaupunkien väliset erot tunnistaen21.2.2019 09:00:00Tiedote

Suomen kuusi suurinta kaupunkia ovat laatineet yhteiset hallitusohjelmatavoitteet. Tulevalla hallituskaudella kaupunkien erityiset haasteet ja mahdollisuudet, joiden ratkaisemisessa suuret kaupungit ovat avainasemassa, tulee nostaa kansallisen kaupunkipolitiikan keskiöön. Kaupunkipolitiikassa tarvitaan kuuden suurimman kaupungin ja valtion tasavertaista kumppanuutta ja vuorovaikutusta.

Finlands finaste bussterminal och Havsvindsvägen öppnas i Hagalund15.2.2019 16:00:59Tiedote

Kommunikationerna och uträttandet av ärenden blir avsevärt lättare i Hagalund från och med den 4 mars, när bussterminalen för anslutningstrafik tas i bruk och Havsvindsvägen som löper genom Hagalund öppnas för trafiken. Bussterminalen och Havsvindsvägen öppnar många flaskhalsar i trafiken och gör kommunikationerna smidigare. Havsvindsvägen har varit stängd för trafiken sedan våren 2013.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme