Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksiä 21.11.2018

Jaa

Lautakunta hyväksyi lokakuun osavuosikatsauksen sekä lääkintälaitteiden kokonaispalvelun siirtämisen HUS-Logistiikalle. Käsittelyssä oli myös arviointiraportti iäkkäiden henkilöiden tarvitsemien palvelujen riittävyydestä ja laadusta.

4. Osavuosikatsaus, lokakuu 2018

Lautakunta hyväksyi sosiaali- ja terveystoimen osavuosikatsauksen ja siihen liittyvät selvitykset tulostavoitteiden toteutumisesta. Aineisto

Sosiaali- ja terveystoimen toimintakatteen ennustetaan toteutuvan 10,4 milj. euroa alijäämäisenä: tulot ylittävän talousarvion 0,2 milj. euroa ja menot ylittävät talousarvion 10,6 milj. euroa. Ylityksestä 7,9 milj. euroa johtuu HUS:n erikoisairaanhoidon kustannuksista ja n. 2 milj. euroa henkilöstömenojen yleisistä sopimuskorotuksista sekä sosiaaliohjaajien ja lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden palkantarkistuksista.

Tavoitteiden mukaisesti yli 90 prosenttia terveysasemien asiakkaista on tyytyväisiä saamaansa palveluun, pitkäaikaishoidon asumispalvelut järjestetään viiveettä ja palvelutuotannon tuottavuus on parantunut. Odotusaika terveyskeskuslääkärin vastaanotolle kiireettömässä asiassa on keskimäärin kaksi viikkoa, kun tavoite on ollut alle 10 vuorokautta.

5. Lääkintälaitteiden kokonaispalvelu HUS-Logistiikan hoidettavaksi

Lautakunta hyväksyi Espoon sosiaali- ja terveystoimen lääkintälaitteiden kokonaispalvelun siirtämisen HUS-Logistiikan hoidettavaksi. Siirto ei koske suun terveydenhuollon laitteita eikä kuntalaisille luovutettuja laitteita. Muutoksella ei ole suoria henkilöstövaikutuksia eikä se vaikuta asiakkaiden saamaan palveluun. Aineisto

6. Valtuustokysymys: Miten ympäristöterveys huomioidaan päätöksenteossa?

Ympäristöterveydenhuolto on osa ennaltaehkäisevää perusterveydenhuoltoa, jossa valvotaan viime kädessä ihmisen terveyteen vaikuttavaa elinympäristöä. Espoon seudun ympäristöterveys pyrkii aktiivisesti antamaan lausuntoja kaavoitukseen ja rakentamiseen liittyvissä hankkeissa. Ympäristöterveys rakentaa entistä tiiviimpää yhteistyötä Espoon kaupunkisuunnittelun ja ympäristökeskuksen kanssa erityisesti suurissa elinympäristöön vaikuttavissa hankkeissa. Vastaus valtuustokysymykseen

7. Valtuustokysymys: Miten Espoo helpottaa asiointia terveyspalveluissa, erityisesti ajanvarauksessa?

Asiasta pyydetään vanhusneuvoston lausunto.

8. Valtuustokysymys: Miten Espoon kaupunki edistää Kansallisen muistiohjelman 2012-2020 tavoitteiden toteutumista?

Asia vedettiin pois listalta.

9. Arviointiraportti: Iäkkäiden henkilöiden tarvitsemien palvelujen riittävyys ja laatu

Lautakunta merkitsi arviointiraportin tiedoksi. Iäkkäiden henkilöiden tarvitsemien palvelujen riittävyys ja laatu on Espoossa kohtuullisen hyvällä tasolla. Tilannetta seurataan ja palveluja kehitetään jatkuvasti. Kotihoidon kehittämisohjelmassa paneudutaan asiakkaiden palvelukokonaisuuksien hallintaan. Espoon sairaalan ja HUS:n yhteistyönä haetaan uusia toimintamalleja perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon yhteistyöhön. Henkilöstön saatavuuteen kiinnitetään huomiota työtä sujuvoittamalla sekä liikkuvaa resurssipoolia ja rekrytointia kehittämällä. Arviointiraportti

Lisätiedot
tämän kokouksen aineistot 
sosiaali- ja terveyslautakunnan esityslistat, kokousaineistot ja pöytäkirjat 
kohdat 4−5: perusturvajohtaja Juha Metso, p. 050 532 7321
kohdat 6−7: terveyspalvelujen johtaja Sanna Svahn, p. 050 544 6535
kohdat 8−9: vanhusten palvelujen johtaja Matti Lyytikäinen, p. 0500 796 810
lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, puh. 040 719 7604
lautakunnan sihteeri, hallintopäällikkö Elina Yli-Koski, puh. 046 877 1962

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

@Espoonsote Twitterissä  

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme