Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksiä 22.11.2017

Jaa

Lautakunta hyväksyi lokakuun osavuosikatsauksen ja hyvinvointisuunnitelmat vuosille 2017-2021. Lisäksi lautakunta kävi keskustelun sosiaali- ja terveyspalvelujen valinnanvapautta koskevasta esitysluonnoksesta.

4. Sosiaali- ja terveystoimen osavuosikatsaus, lokakuu 2017

Lautakunta hyväksyi lokakuun osavuosikatsauksen ja selvitykset vuoden 2017 tulostavoitteiden toteutumisesta. Sosiaali- ja terveystoimen toimintakate toteutuu 15,8 milj. euroa alijäämäisenä muutettuun talousarvioon nähden. Tuloarvion alitukseksi ennakoidaan 8,4 milj. euroa. Menomäärärahojen ennakoidaan ylittyvän muutettuun talousarvioon nähden 7,4 milj. euroa, minkä vuoksi lautakunta esittää kaupunginhallitukselle määrärahamuutoksia. 

5. Sosiaali- ja terveystoimen tilojen ulkopuolinen käyttö

Seniorien palvelukeskuksissa on kokous-, kerho- ja liikuntatiloja, joita vuokrataan myös ulkopuoliseen käyttöön. Tilojen ulkopuolinen käyttö perustuu hakemukseen ja toimijoiden väliseen sopimukseen. Lautakunta päätti ulkopuolisilta käyttäjiltä perittävistä käyttökorvauksista ja totesi, että Espoon ikääntymispoliittisen ohjelman mukaisesti eläkejärjestöiltä ei peritä korvausta sosiaali- ja terveystoimen tilojen käytöstä.

6. Hyvinvointikertomus ja hyvinvointisuunnitelmat 2017–2021

Lautakunta merkitsi tiedoksi Hyvinvointikertomuksen 2017–2021 sekä hyväksyi lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman ja työikäisten hyvinvointisuunnitelman. Lautakunta kehottaa sisällyttämään UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -mallin tavoitteet ja toimenpiteet lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmaan siten, että kaupunki voi hakea mukaan Lapsiystävällinen kunta -malliin. Ikääntyneiden hyvinvointisuunnitelma Täyttä elämää ikääntyneenä on hyväksytty jo aiemmin.

9. Sosiaali- ja terveyslautakunnan näkemykset valinnanvapauslakiluonnoksesta

Lautakunta kävi keskustelun sosiaali- ja terveyspalvelujen valinnanvapautta koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta ja antoi evästystä Espoon lausuntoa varten. Espoon lausuntoa käsitellään kaupunginhallituksen kokouksessa 27.11.2017.

Lisätiedot
tämän kokouksen aineistot 
sosiaali- ja terveyslautakunnan esityslistat, kokousaineistot ja pöytäkirjat

perusturvajohtaja Juha Metso, puh. 09 816 23050
lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, puh. 040 719 7604
lautakunnan sihteeri, johtava lakimies Elina Yli-Koski, puh. 046 877 1962

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

EMMA's autumn opens with strong contemporary artists: Outi Pieski, Alicja Kwade and Kate McIntosh15.8.2018 09:22Tiedote

EMMA – Espoo Museum of Modern Art opens its autumn season with a lineup of leading contemporary artists: Outi Pieski, Alicja Kwade and Kate McIntosh. Curated picks from the EMMA collection will simultenously feature in a series of changing temporary exhibitions. The 50th anniversary of the iconic Futuro House will culminate at the Wegee Exhibition Centre with the public debut of Plastic Heart, a sound installation by Mika Taanila opening on Friday, 17.8.2018.

EMMA inleder höstsäsongen med starka samtidskonstnärer: Outi Pieski, Alicja Kwade och Kate McIntosh 15.8.2018 08:51Tiedote

EMMA – Esbo moderna konstmuseums höstprogram lyfter fram ledande internationella samtidskonstnärer: Outi Pieski, Alicja Kwade och Kate McIntosh. Dessutom visas tillfälliga utställningar av verk ur museets samlingar. På Utställningscentret WeeGee kulminerar Futurohusets 50-årsjubileum fredagen den 17 augusti i Mika Taanilas ljudinstallation Platshjärta, gjord enkom till Futurohuset.

EMMA avaa syksynsä vahvoilla nykytaiteilijoilla: Outi Pieski, Alicja Kwade ja Kate McIntosh15.8.2018 08:20Tiedote

EMMA – Espoon modernin taiteen museon syksyn ohjelmisto tuo esiin kansainvälisiä eturivin nykytaiteilijoita: Outi Pieskin, Alicja Kwaden ja Kate McIntoshin. Lisäksi yleisö pääsee tutustumaan vaihtuviin kokoelmia esitteleviin näyttelykokonaisuuksiin. 50-vuotiaan Futuron juhlavuosi huipentuu Näyttelykeskus WeeGeellä, kun Mika Taanilan Futuro-taloon luoma ääni-installaatio Muovisydän avautuu yleisölle perjantaina 17.8.2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme