Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksiä 22.3.2018

Jaa

Lautakunta esittää, että Espoo ilmoittautuu mukaan Uudenmaan valinnanvapauspilottien hankehakemukseen. Lisäksi lautakunta nosti vanhusten hoiva-asumisen palvelusetelin arvoa, päätti järjestöavustusten myöntämisen periaatteista ja vastasi vanhusten kotihoitoa koskevaan valtuustoaloitteiseen.

Espoon osallistuminen Uudenmaan valinnanvapauspilottiin

Lautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että Espoo ilmoittautuu mukaan STM:n rahoittamaan Uudenmaan valinnanvapauspilotin hankehakemukseen. Espoossa on tarkoitus pilotoida sote-keskusta, suun terveydenhuollon valinnanvapautta, kotihoidon ja pitkäaikaishoidon asiakasseteliä sekä henkilökohtaista budjettia.

Vanhusten hoiva-asumisen palvelusetelin arvon korottaminen

Lautakunta päätti nostaa palvelusetelin arvoa 400 eurolla 1.5.2018 alkaen. Ympärivuorokautisen hoiva-asumisen palvelusetelin arvo määräytyy asukkaan nettotulojen mukaan: nykyinen vaihteluväli on 100–3000 euroa/kk. Tavoitteena on lisätä asiakkaan valinnanvapautta sekä parantaa palvelun laatua ja kustannustehokkuutta. Tarkemmat tiedot

Järjestöavustusten myöntämisen periaatteet vuodelle 2019

Lautakunta päätti järjestöavustusten myöntämisen periaatteista. Lautakunta voi myöntää vuosittain avustuksia järjestöille, joiden toiminta luo hyvän arjen perusedellytyksiä ja lisää espoolaisten osallistumismahdollisuuksia, toimintakykyä, terveyttä ja hyvinvointia. Lisäksi avustuksia myönnetään veteraanien avokuntoutukseen. Vuoden 2019 avustusten hakuaika on 1.−31.10.2018.

Valtuustoaloite lastensuojelun työntekijöiden tilanteen selvittämisestä

Vastaus palautettiin valmisteluun seuraavilla evästyksillä: Mitä ratkaisuehdotuksia työntekijöillä ja johdolla on lastensuojelun tilan parantamiseksi?

Tiedote 16.3.2018: Onnistumiset motivoivat lastensuojelutyössä – Espoossa seurataan työmäärää ja kehitetään palvelua

Valtuustoaloite: kotihoidon toimivuuden parantaminen uudenlaisella työvuorosuunnittelulla

Valtuustoaloitteessa ehdotetaan, että Espoossa selvitetään VOIMA-mallin käyttöönottoa kotihoidon asiakaskokemuksen, laadun ja työn hallinnan parantamiseksi. Mallia on kokeiltu Helsingissä ja siitä on saatu hyviä kokemuksia. Espoossa Tapiolan kotihoito tutustuu malliin, ja sen jälkeen päätetään jatkosta. Vastaus valtuustoaloitteeseen

Raportteja vuodelta 2017

  • Toimintakertomus: vuoden kohokohdat, tavoitteiden toteutuminen, tilinpäätös ja suoritteet
  • Sosiaali- ja potilasasiamiehen selvitys: Sosiaali- ja potilasasiamies toteaa, että pitkät jonot ja odotusajat on saatu nujerrettua ja suurin osa asiakkaista on tyytyväisiä palveluun. Asiamiehen mukaan palvelu painottuu terveydenhuollossa päivystysvastaanottoon ja sosiaalityössä palveluneuvontaan ja puhelinpalveluun, ja tässä toimintamallissa on monia etuja. Asiamies ehdottaa kuitenkin pohdittavaksi, onko palvelun painopistettä mahdollista siirtää hiukan yksilöllisempään ja kokonaisvaltaisempaan suuntaan. Asiamies sai aiempaa enemmän yhteydenottoja asiakkaiden ja potilaiden omaisilta.
  • Vammaisasiamiehen selvitys: Vammaisasiamies mainitsee myönteisenä kehityksenä mm. internet-sivujen saavutettavuuden, team-vampan perustamisen, neuropsykiatrisen tutkimuksen ja mielenterveyspalvelujen saatavuuden edistämisen sekä päätökset vammaispalvelujen neuvonnan lisäämisestä ja lisävakansseista. Asiamies sai aiempaa enemmän yhteydenottoja espoolaisilta; yhteydenottojen aiheita olivat mm. palvelun saatavuus ja yhteyden saaminen, päätösten määräajan ylittyminen sekä palvelun laatu, tiedonsaanti, kohtelu ja palveluprosessi. Asiamies ehdottaa poikkihallinnollista neuvonnan lisäämistä, asumispalvelujen toteuttamista asiakkaita ja läheisiä kuunnellen sekä moniammatillisen yhteistyön edistämistä palvelujen saatavuuden parantamiseksi.
  • Ympäristöterveydenhuollon valvontasuunnitelman toteutumisen arviointi
  • Vanhusten asumispalvelujen valvontaraportti  

Lisätiedot
Tämän kokouksen aineistot 
Sosiaali- ja terveyslautakunnan esityslistat, kokousaineistot ja pöytäkirjat 
perusturvajohtaja Juha Metso, p. 050 532 7321
perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Mari Ahlström, p. 043 825 6658
terveyspalvelujen johtaja Sanna Svahn, p. 050 544 6535
vanhusten palvelujen johtaja Matti Lyytikäinen, p. 0500 796 810
talous- ja hallintojohtaja Markus Syrjänen, p. 043 825 9685
lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, puh. 040 719 7604

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Konsernijaoston päätöksiä 20.5.201920.5.2019 09:50:55 EESTTiedote

Konsernijaosto merkitsi tiedoksi tammi - maaliskuun 2019 konserniraportin. Merkittävimpien tytäryhtiöiden liikevaihto kasvoi edellisestä vuodesta kaikilla muilla paitsi Omnialla, jolla se pysyi samalla tasolla. Espoon Asuntojen tuloksen ennustetaan olevan talousarviota parempi. Länsimetrolla ja Espoon Sairaalalla tuloksen ennustetaan olevan talousarvion mukainen ja Cateringilla sekä Omnialla hieman talousarviota heikompi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme