Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksiä 23.1.2020

Jaa

Lautakunta myönsi järjestö- ja kohdeavustuksia ja päätti suun terveydenhuollon palvelusetelikokeilusta Matinkylän alueella.

3. Sosiaali- ja terveystoimen käyttösuunnitelma 2020

Valtuuston hyväksymän talousarvion mukaisesti sosiaali- ja terveystoimen määrärahavaraus vuodelle 2020 on 835 miljoonaa euroa ja tulotavoite 73,1 miljoonaa euroa. Lautakunta hyväksyi tarkistetun käyttösuunnitelman, jossa valtuuston päätökset on huomioitu.

4. Uusien toimitilojen varustaminen ja laitehankinnat vuonna 2020 

Lautakunta päätti, että toimitilojen ensikertaiseen varustamiseen sekä laitehankintoihin varattu määräraha 1,4 milj. euroa käytetään palveluverkon kehittämisen edellyttämiin kalustehankintoihin (Perhekeskus Campus, Postipuun lastensuojelupalvelut, Piispantilankuja, Viherlaakson terveysaseman väistö, Auroran vanhusten palvelujen kuntoutusyksikkö) ja Tapiolan terveysaseman henkilöturvajärjestelmän uusimiseen.

5.−6. Järjestö- ja kohdeavustukset 

Lautakunta päätti avustaa sosiaalipalvelujen ja kansanterveystyön järjestöjä ja veteraanien kuntoutusta 465 000 eurolla. Lisäksi lautakunta hyväksyi kohdeavustukset merkittävää yhteiskunnallista työtä tekeville järjestöille ja yhteisöille. Esittelijä muutti Hyvä Arki ry:n avustussummaksi 45 000 euroa.

7. Suun terveydenhuollon palveluseteli Matinkylän alueelle

Matinkylän hammashoitola suljettiin joulukuussa 2018, kun Matinkylän terveysasemarakennuksesta luovuttiin. Lautakunta päätti, että suun terveydenhuollon palveluseteli otetaan käyttöön määräaikaisesti 3.8.2020−31.12.2021 suun terveydenhuollon palvelujen järjestämiseksi Matinkylän alueella. Palvelusetelin arvo on hoitokokonaisuuskohtainen ja se muodostuu alentamalla vastaavan oman toiminnan toimenpidekohtaisia nettokustannuksia 30 prosentilla.

Lautakunta päätti palveluntuottajan palvelujen hinnoittelua koskevat enimmäishinnat seuraavasti: palveluntuottajan enimmäishinta SFA10-toimenpiteelle (yhden pinnan paikka) on 55 euroa. Muut hinnat määräytyvät suhteessa SFA10-toimenpiteeseen Suomen Hammaslääkäriliiton toimenpiteiden kerrointaulukon mukaisesti.

Lautakunnalle raportoidaan säännöllisesti suun terveydenhuollon palvelujen järjestämisestä palvelusetelillä ja palvelusetelitoiminnan vaikutuksista kaupungin omiin resursseihin. Palvelusetelin käytön laajentamisesta ja jatkamisesta päätetään sosiaali- ja terveyslautakunnassa.

Palveluseteli on tarkoitettu täysi-ikäisille espoolaisille, joiden hoidon tarpeen ennakoidaan olevan vähäinen. Palveluseteliin eivät kuulu päivystyksellinen hoito, protetiikka, purentakiskot, oikomishoito eikä kirurgia.

12. Tehostetun palveluasumisen valvonta, osavuosikatsaus

Vanhusten tehostetun palveluasumisen valvontaa tiivistettiin vuoden 2019 alussa. Lautakunta merkitsi tiedoksi valvontaraportin loka-joulukuulta 2019.

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokousaineisto 23.1.2020  
Sosiaali- ja terveyslautakunnan kaikki esityslistat, kokousaineistot ja pöytäkirjat 
Kohdat 3-6: perusturvajohtaja Juha Metso, p. 050 532 7321
Kohta 7: Terveyspalvelujen johtaja Sanna Svahn, p. 050 544 6535
Kohta 12: Vanhusten palvelujen johtaja Matti Lyytikäinen, p. 0500 796 810
Lautakunnan varapuheenjohtaja Kristiina Mustakallio, p. 040 531 0990
Lautakunnan sihteeri, hallintopäällikkö Elina Yli-Koski, p. 046 877 1962

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

@Espoonsote Twitterissä  

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Opetus ja varhaiskasvatuslautakunnan päätöksiä 12.2.202012.2.2020 20:03:10 EETTiedote

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyi kokouksessaan 12.2.2020 suomenkielisen opetuksen ja varhaiskasvatuksen tulosyksiköiden käyttösuunnitelmat vuodelle 2020. Lautakunta päätti lisäksi, että Laajalahden koulun 5-6 -luokkalaiset saavat koulumatkoihinsa joko matkakortin tai oikeuden osallistua tilauskuljetukseen, mikäli koulumatka väistötiloissa toimivalle Kivimiehen koululle on yli 3 kilometriä. Tällä halutaan helpottaa koululaisten matkantekoa kouluun väistön ajan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme