Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksiä 24.8.2017

Jaa

Lautakunta hyväksyi heinäkuun osavuosikatsauksen ja käsitteli lapsiperheiden kotipalvelun asiakasmaksujen muutosta.

4. Sosiaali- ja terveystoimen osavuosikatsaus, heinäkuu 2017

Lautakunta hyväksyi osavuosikatsauksen, selvityksen tulostavoitteiden toteutumisesta sekä antoi vastaukset valtuuston pyytämiin selvityksiin lastensuojeluilmoitusten määrän kasvun syistä,

lasten ja nuorten mielenterveyspalveluista, matalan kynnyksen palvelujen kehittämisestä, koulu- ja opiskelijaterveydenhuollon terveydenhoitajien määrästä sekä vammais- ja vanhuspalvelujen turvaamisesta. Aineistot

5. Lapsiperheiden kotipalvelun asiakasmaksujen tarkistaminen

Lautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että lapsiperheiden kotipalvelu muutetaan maksuttomaksi seuraaville sosiaalihuoltolain mukaisille asiakasryhmille:

  • erityistä tukea tarvitsevien lasten perheille monitoimijaisen palvelutarpeen arvioinnin aikana, sosiaalihuoltolain mukaisen perhesosiaalityön asiakkuuden aikana ja joiden palvelun tarve ja suunnitelma sen toteutuksesta on kirjattu asiakassuunnitelmaan
  • erityistä tukea tarvitseville vammaisten lasten perheille monitoimijaisen arviointijakson aikana tai tilanteessa, jossa perhe on pitkäaikaisesti säännöllisen lapsiperheiden kotipalvelun tarpeessa ja kotipalvelu on sisällytetty asiakassuunnitelmaan.

9. Selvitys hoitoon pääsyn toteutumisesta terveysasemilla ja hammashoitoloissa Lautakunta antaa aluehallintovirastolle selvityksen hoitoon pääsyn toteutumisesta Espoon terveyspalvelujen perusterveydenhuollossa ja suun terveydenhuollossa. Kaikille hoidon tarpeessa oleville potilaille on pystytty järjestämään vastaanottoaika. Tilasto hoitoon pääsystä Espoossa

10. Valtuustokysymys vammaispalvelujen määrärahojen riittävyydestä

Lautakunta antoi vastauksen vammaispalvelujen määrärahojen riittävyyttä koskevaan valtuustokysymykseen. Vammaispalvelun asiakasmäärä on kasvussa. Kustannusten kasvua pyritään hillitsemään muuttamalla palvelujen järjestämistapoja: ympärivuorokautisten asumispalvelun rinnalle on tuotu kevyempää, tuettua asumispalvelua, kuljetuspalveluja kehitetään tarkoituksenmukaisemmiksi, ja kaupungin järjestämää työ- ja päivätoimintaa tehostetaan. Vammaispalvelujen vuoden 2017 toteuma tulee ottaa huomioon vuoden 2018 talousarvion valmistelussa.

Lisätiedot
kohta 4: perusturvajohtaja Juha Metso, puh. 09 816 23050
kohdat 5 ja 10: perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Marja-Leena Remes, puh. 09 815 23052
kohta 9: terveyspalvelujen johtaja Sanna Svahn, puh. 09 816 23026
lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, puh. 040 719 7604
lautakunnan sihteeri, johtava lakimies Elina Yli-Koski, puh. 046 877 1962
sosiaali- ja terveyslautakunnan esityslistat, kokousaineistot ja pöytäkirjat

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme