Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksiä 25.1.2018

Jaa

Lautakunta päätti järjestö- ja kohdeavustuksista, hyväksyi käyttösuunnitelman ja laitehankinnat sekä käsitteli asiakasmaksuja.

4. Käyttösuunnitelma vuonna 2018

Valtuuston hyväksymän talousarvion mukaisesti sosiaali- ja terveystoimen tulotavoite on 79,5 milj. euroa ja menojen määrärahavaraus 771,3 milj. euroa vuonna 2018. Valtuusto pienensi terveyspalvelujen tulovelvoitetta miljoonalla eurolla, jotta asiakasmaksujen korotuksilta vältytään, ja myönsi 640 000 euron lisämäärärahan lapsiperheiden ja nuorten palveluihin sekä sosiaalityöhön. Lautakunta hyväksyi tarkistetun käyttösuunnitelman, jossa valtuuston päätökset on huomioitu.

5. Uusien toimitilojen varustaminen ja laitehankinnat vuonna 2018

Lautakunta hyväksyi toimitilojen ensikertaiseen varustamiseen sekä laitehankintoihin varatun määrärahan (1,3 milj. euroa) käyttämisen toimitilojen muuttojen edellyttämiin kaluste- ja laitehankintoihin, suun terveydenhuollon laitteiden uusimiseen, Aurorakodin henkilöturvajärjestelmän uusimiseen sekä Espoon sairaalan ultraäänilaitteen hankintaan.

6. Asiakasmaksut 1.3.2018 alkaen

Lautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että kaupungin päätettävissä olevat sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakasmaksut pysyvät ennallaan. Lakisääteisiä sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuja ja tulorajoja tarkistetaan kansaneläke- ja työeläkeindeksien mukaisesti. Asiakasmaksujen perusteisiin tehdään muutamia tarkistuksia. Esitys asiakasmaksuiksi

7.-8. Järjestö- ja kohdeavustukset

Lautakunta päätti avustaa sosiaalipalvelujen ja kansanterveystyön järjestöjä ja veteraanien kuntoutusta yhteensä 465 000 eurolla. Lisäksi lautakunta hyväksyi kohdeavustukset merkittävää yhteiskunnallista työtä tekeville järjestöille ja yhteisöille. Myönnetyt järjestöavustukset, myönnetyt kohdeavustukset

9. Valtuustokysymys seniorien asumispalveluista

Lautakunta vastasi valtuustokysymykseen, joka koski tulevia elä ja asu -seniorikeskuksia, Soukan palvelutalon muuttumista elä ja asu -seniorikeskukseksi sekä hoivapalveluihin liittyvistä strategisia linjauksia. Ikääntymispoliittisen ohjelman mukaisesti Espoossa varaudutaan toteuttamaan elä ja asu -seniorikeskuksia kaikkiin viiteen kaupunkikeskukseen.

10. Valtuustoaloite kielikahvilatoiminnan laajentamisesta

Lautakunta vastasi valtuustoaloitteeseen, jossa kirjastojen kielikahvilatoimintaa ehdotettiin laajennettavaksi palvelukeskuksiin tai seniorien päivätoimintaan. Taustalla on huoli ikäihmisten yksinäisyydestä.Vastauksessa esitetään selvitettäväksi kielikahvilan toteuttamismahdollisuudet Leppävaaran kirjaston, elä ja asu -seniorikeskuksen sekä eläkeläisyhdistysten yhteistyönä.

Lisätiedot

tämän kokouksen aineistot
sosiaali- ja terveyslautakunnan esityslistat, kokousaineistot ja pöytäkirjat
kohdat 4-8: perusturvajohtaja Juha Metso, puh. 09 816 23050
kohdat 9 ja 10: vanhusten palvelujen johtaja Matti Lyytikäinen, p. 09 816 23016
lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, puh. 040 719 7604
lautakunnan sihteeri, johtava lakimies Elina Yli-Koski, puh. 046 877 1962

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme