Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksiä 25.3.2020

Jaa

Sosiaali- ja terveyslautakunta antoi kaupunginhallitukselle lausunnon Espoon asiakas- ja potilastietojärjestelmävalinnasta.

Lautakunta toteaa lausuntonaan seuraavaa:

Liittyminen Apotti-hankintaan vaikuttaa tällä hetkellä toiminnallisesti parhaalta vaihtoehdolta. Se tarjoaa lupaavat työkalut asukkaiden digiasioinnille ja digitalisaation edistämiselle. Apotti-ratkaisu parantaa mahdollisuuksia tehdä yhteistyötä lähikuntien kanssa, ja tarjoaa maakuntauudistuksen tapauksessa vähäriskisimmän järjestelmäyhdistämisen. Apotti integroi sosiaali- ja terveydenhuollon peruspalveluiden ja HUS:n tiedot ja parantaa mm. potilasturvallisuutta.

Sosiaali- ja terveyslautakunta edellyttää, että Apotti-asiakas- ja potilastietojärjestelmän käyttöönotossa tulee huomioida sen vaikutus työaikaan käyttöönoton alkuvaiheessa, turvata riittävä perehdytys ja käyttöönoton jälkeinen tuki sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle.

Lisäksi sosiaali- ja terveyslautakunta toteaa, että kiireisen aikataulun vuoksi ja annetun esittelyn perusteella lautakunnalla ei ole riittäviä edellytyksiä ottaa kantaa Apotti-hankintaan liittymisen taloudellisiin vaikutuksiin ja riskeihin.

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokousaineisto 25.3.2020  
Sosiaali- ja terveyslautakunnan kaikki esityslistat, kokousaineistot ja pöytäkirjat 
Perusturvajohtaja Juha Metso, p. 050 532 7321
Lautakunnan varapuheenjohtaja Kristiina Mustakallio, p. 040 531 0990
Lautakunnan sihteeri, hallintopäällikkö Elina Yli-Koski, p. 046 877 1962

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme