Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksiä 26.10.2017

Jaa

Käsittelyssä olivat mm. kotihoidon asiakkuuskriteerit, kotihoidon kuntouttavan arviointijakson asiakasmaksu ja arviointiraportti iäkkäiden henkilöiden palveluista.

5. Hammaslääketieteen kandidaattien hoitoharjoittelusta perittävät asiakasmaksut

Hammaslääketieteen neljännen ja viidennen vuoden opiskelijat suorittavat hoitoharjoittelua Espoon hammashoitoloissa. Opiskelijoiden hoidettavaksi soveltuvat ja suostuvat asiakkaat valitaan erikseen. Lautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että opiskelijoiden hoitamilta potilailta peritään puolet normaaleista suun terveydenhuollon asiakasmaksuista. Asiakasmaksut

6. Kotihoidon kuntouttavan arviointijakson asiakasmaksu 1.12.2017 alkaen

Lautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että vanhusten kuntouttavan arviointijakson asiakasmaksu on 46,20 euroa alkavalta viikolta. Arviointijakson maksua ei peritä, mikäli asiakas on myös säännöllisen kotihoidon asiakas, vaan tällöin asiakas maksaa säännöllisen kotihoidon mukaisen asiakasmaksun.

Kuntouttavan arviointijakson tavoitteena on asiakkaan toimintakyvyn edistäminen hänen omassa elinympäristössään. Kuntouttava arviointijakso on tarkoitettu kotihoidon uusille asiakkaille, kotihoidon nykyisille asiakkaille toimintakyvyn muuttuessa ja sairaalasta kotiutuville ikäihmisille. Jakson aikana asiakkaalle tehdään henkilökohtainen suunnitelma, joka tukee hänen omia voimavarojaan. Arviointijakson aikana asiakasta palvelevat kuntouttavat lähihoitajat, sairaanhoitajat, fysioterapeutit, toimintaterapeutit ja lääkärit. Jakson lopulla asiakkaalle laaditaan hoito- ja palvelusuunnitelma ja hänet ohjataan tarvittavien palvelujen piiriin. Toimintamallia kokeillaan parhaillaan Matinkylän kotihoidossa, ja varsinainen toiminta käynnistyy ensi vuonna.

7. Kotihoidon asiakkuuskriteerit

Lautakunta hyväksyi kotihoidon asiakkuuskriteerit.

Kotihoito auttaa asiakkaitaan asumaan turvallisesti omassa kodissaan mahdollisimman pitkään. Kotihoidon asiakkaita voivat olla henkilöt, jotka tarvitsevat tukea mm. alentuneen toimintakyvyn, pitkäaikaissairauden, vamman tai muistisairauden vuoksi. Kotihoidon palvelutarpeen arvioinnissa katsotaan aina asiakkaan kokonaistilannetta ja kartoitetaan myös muiden kuin kotihoidon palvelujen tarvetta. Jos asiakas ei pärjää kotihoidon palvelujen avulla, ryhdytään viivytyksettä toimenpiteisiin, jotta hän saa tarvitsemansa palvelut.

8. Arviointiraportti: Iäkkäiden henkilöiden tarvitsemien palvelujen riittävyys ja laatu

Lautakunta merkitsi tiedoksi arviointiraportin, jonka mukaan iäkkäiden henkilöiden tarvitsemien sosiaalipalvelujen riittävyys ja laatu on Espoossa kohtuullisen hyvällä tasolla.

75-vuotiaista espoolaisista 92,3 % asuu kotona. Säännöllisen kotihoidon ja omaishoidon tuen piiriin pääsee viiveettä. Odotusaika hoiva-asumiseen oli vuoden 2017 alkupuolella 34 vuorokautta. Laitoshoitoa on vähennetty samalla kun tehostettua palveluasumista on lisätty. Hoitotyön laatu on useimmilla indikaattoreilla mitattuna Espoossa paremmalla tasolla kuin Suomessa keskimäärin.

Asiakaspalautteesta suurin osa oli myönteistä ja liittyi erityisesti henkilöstön ammattitaitoon, ystävällisyyteen ja palvelualttiuteen, hoidon järjestämiseen ja yksilöllisyyteen sekä yksiköiden viihtyisyyteen. Kehittämisen paikkoja ovat tiedonkulku, moniammatillinen yhteistyö, palvelun sisällön ja asiakkaan kokemien tarpeiden yhteensovittaminen, hoitajien vaihtuvuus ja asiakkaan kohtaaminen.

Lisätiedot

tämän kokouksen aineistot 
sosiaali- ja terveyslautakunnan esityslistat, kokousaineistot ja pöytäkirjat 
kohta 5: terveyspalvelujen johtaja Sanna Svahn, puh. 09 816 23026
kohdat 6–8: vanhusten palvelujen johtaja Matti Lyytikäinen, puh. 09 816 23016
lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, puh. 040 719 7604
lautakunnan sihteeri, johtava lakimies Elina Yli-Koski, puh. 046 877 1962

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Upeat valoteokset loistavat Espoossa lokakuun viimeisenä viikonloppuna17.10.2018 14:44Tiedote

Espoossa nautitaan jälleen upeasta valotaiteesta, kun Tapiolan keskuksen ympäristöön levittäytyy näyttäviä teoksia lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Taiteilijoiden Alexander Reichsteinin, Timo A. Aallon, Lotta-Pia Kallion, Teemu Salosen ja Jarkko Lievosen teokset tuovat esiin valotaiteen monimuotoisuuden ja erilaiset esitystavat modernissa kaupunkiympäristössä. Mukana myös valokontti, jossa pääsee itse toteuttamaan oman valotaideteoksen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme