Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksiä 27.2.2018

Jaa

Lautakunta käsitteli mm. kotihoidon valinnanvapauspilottia, kotihoitoon liittyviä valtuustokysymyksiä ja valtuustoaloitetta kierrätysliikkeiden hyödyntämisestä toimeentulotuen asiakkaille.

Kotihoidon valinnanvapauspilotti

Etelä-Tapiolan kotihoidon alueella toteutetaan valinnanvapauspilotti, joka alkaa toukokuussa 2018 ja päättyy syyskuussa 2019. Pilotin toimintamalli on rakennettu valinnanvapauslakiesityksen mukaiseksi. Kaikki Etelä-Tapiolan kotihoidon noin 150 asiakasta saavat pilottisetelin, jolla he voivat valita kotihoidon palvelut joko Espoon kaupungilta, yksityiseltä palveluntuottajalta tai kolmannen sektorin toimijalta. Asiakasmaksut ovat samat riippumatta sitä, kenen palvelut asiakas valitsee. Maksuun vaikuttavat palvelujen määrä, talouden koko ja tulot. Yksityiset ja kolmannen sektorin palveluntuottajat voivat ilmoittautua mukaan pilottiin Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmän kautta.

Pilotissa kerätään tietoa siitä, miten valinnanvapaus vaikuttaa asiakkaiden ja palveluntuottajien toimintaan sekä palvelun laatuun. Seniorineuvonta Nestori opastaa asiakkaita pilotin aikana.

Lautakunta hyväksyi kotihoidon valinnanvapauspilotin toimintamallin ja päätti pilottisetelien hintakatot arkisin ja viikonloppuisin eri kellonaikoina. Lisäksi lautakunta päätti, että pilotissa mukana olevat asiakkaat maksavat kaupungille asiakasmaksun, joka määräytyy samoin perustein kuin säännöllisen kotihoidon asiakasmaksu. Asiakkaat eivät maksa palveluntuottajalle omavastuuosuutta.

Kotihoitoon liittyvät valtuustokysymykset

Lautakunta vastasi kotihoidon tilannetta koskeviin valtuustokysymyksiin: toteutuvatko vanhuspalvelulain edellyttämät oikeudet Espoossa, kotihoidossa ilmenneiden ongelmien korjaaminen sekä vanhusten kotihoidon tilanne nyt ja tulevaisuudessa.

Erillinen tiedote 23.2.2018

Valtuustoaloite kierrätysliikkeiden hyödyntämisestä toimeentulotuen asiakkaille

Lautakunta vastasi aloitteeseen, jossa ehdotetaan pääkaupunkiseudun kierrätysliikkeiden hyödyntämistä, kun toimeentulotuen asiakkaat tarvitsevat vaatteita. Vastauksessa todetaan, että kierrätysliikkeiden hyödyntäminen otetaan jo nyt huomioon Espoon sosiaalipalveluissa. Vaatteisiin ei pääsääntöisesti myönnetä toimeentulotukea kunnasta, vaan ne kuuluvat Kelan myöntämän perustoimeentulotuen piiriin.

Sosiaali- ja kriisipäivystys

Lautakunta kehotti perusturvajohtajaa sekä perhe- ja sosiaalipalvelujen johtajaa tuomaan lautakunnalle tiedoksi selvityksen sosiaali- ja kriisipäivystyksen muutosten jatkovalmistelusta sekä kiinnittämään erityistä huomiota yksikön johtamisen kehittämiseen, henkilöstön osallisuuden vahvistamiseen ja asukkaiden kannalta tärkeän palvelun laadun varmistamiseen.

Erillinen tiedote sosiaali- ja kriisipäivystyksen uudistumisesta 19.2.2018

Lisätiedot
Tämän kokouksen aineistot 
sosiaali- ja terveyslautakunnan esityslistat, kokousaineistot ja pöytäkirjat 
vanhusten palvelujen johtaja Matti Lyytikäinen, p. 0500 796 810
perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Mari Ahlström, p. 043 825 6658
lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, puh. 040 719 7604
lautakunnan sihteeri, johtava lakimies Elina Yli-Koski, puh. 046 877 1962

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

YK:n edelläkävijäkaupungit koolla Davosissa23.1.2019 16:33Tiedote

Espoo on mukana YK:n kestävän kehityksen edelläkävijäkaupunkien kokoontumisessa Davosin World Economic Forumin yhteydessä. Espoo oli ensimmäinen kaupunki maailmassa, joka allekirjoitti YK:n edelläkävijäsopimuksen, jonka tavoitteena on 17 kestävän kehityksen tavoitteen (Sustainable Development Goals) saavuttaminen 2025 mennessä. Kokouksessa mm. Oslo ilmoitti tehneensä päätöksen edelläkävijäsopimuksen allekirjoittamisesta.

Espoo Vuoden matkailualue 2018 Suomessa22.1.2019 12:25Tiedote

Visit Finland, Suomen matkatoimistoalan liitto SMAL sekä Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy valitsivat Espoon kautta aikain ensimmäiseksi vuoden matkailualueeksi Suomessa. Vertailussa oli mukana yhteensä 111 kuntaa, seutukuntaa ja maakuntaa, joista majoitustilastoja on saatavilla ympäri vuoden. Jatkossa Vuoden matkailualue Suomessa tullaan valitsemaan vuosittain. Huomionosoituksella halutaan kiinnittää huomiota asioihin, joiden kehittämisen tulisi olla matkailualueiden tavoitteena.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme