Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöksiä 30.10.2019

Jaa

Lautakunta päätti vammaisten ympärivuorokautisen asumisen hankinnan periaatteista sekä terveysasemapalvelujen järjestämisestä palvelusetelillä Espoon keskuksessa Suvelan ja Tuomarilan väestövastuualueella.

3. Syyskuun osavuosikatsaus

Lautakunta hyväksyi katsauksen talousarvion ja tulostavoitteiden toteutumisesta. Aineisto

4. Vanhusten tehostetun palveluasumisen valvonta heinä-syyskuu 2019

Lautakunta merkitsi valvontaraportin tiedoksi. Lisäksi lautakunta kehotti sosiaali- ja terveystoimea tiukentamaan sanktioita. Aineisto

5. Lausunto Tilakeskuksen esittämästä investointiohjelmasta

Lautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että vuosien 2020–2030 investointiohjelmaan lisätään seuraavat asiat:

 • Leppävaaran ja Espoonlahden alueiden Palvelutorien suunnittelu käynnistetään yhteistyössä eri toimialojen kanssa
 • Matinkylän elä ja asu -hankkeen rakentamisen toteutustapaa ja kustannuksia koskeva päätös valmistellaan siten, että rakentaminen voidaan käynnistää vuonna 2022
 • Espoonlahden, Espoon keskuksen ja Tapiolan elä ja asu -hankkeiden toteuttamiseksi varaudutaan maankäyttöön liittyvin toimenpitein. Aineisto

7. Kliinisen oikeuslääketieteen palvelujen järjestäminen 1.1.2020 alkaen

Espoon kaupunki on ostanut kliinisen oikeuslääketieteen palvelut Helsingin yliopistolta, mutta vuodenvaihteen jälkeen yliopisto ei enää tuota näitä palveluja. Lautakunta päätti, että palvelut hankitaan jatkossa Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta. Palveluihin kuuluvat oikeuslääketieteelliset tutkimukset ja näytteenotot, joilla voi olla rikosseuraamuksellisia tai oikeudellisia vaikutuksia tutkittavalle tai muille epäillyn rikoksen osapuolille. Aineisto

12. Vammaisten ympärivuorokautisen asumisen hankinnan periaatteet

Lautakunta hyväksyi vammaisten henkilöiden ympärivuorokautisten asumispalvelujen hankinnan periaatteet (aineisto):

 1. Asiakas saa tarpeitaan vastaavaa ympärivuorokautista asumisen tukea oikea-aikaisesti.
 2. Asiakkaan toimintakyky, kokonaistilanne ja mielipide huomioidaan palvelun valinnassa. Asiakkaan etu on lopullinen valintakriteeri palvelua valittaessa.
 3. Palvelut mukautuvat asiakkaan elämäntilanteen ja tarpeen mukaan.
 4. Palvelut huomioivat asiakkaan voimavarat ja lisäävät osallisuutta.
 5. Tilaava kunta määrittää vaatimukset palvelun sisällölle ja laadulle. Palvelukuvaus on laadittu asukkaiden palvelutarvetta vastaavasti.
 6. Kenenkään asumispaikka ei uuden sopimuskauden johdosta muutu.
 7. Palveluntuottajan tuottama laatu ja hyvä asiakaskokemus ohjaavat palvelujen valinnassa ja vaikuttavat palvelusta maksettavaan korvaukseen.
 8. Palvelua hankitaan suomen ja ruotsin kielellä.
 9. Hankinta valmistellaan yhteistyössä muiden Länsi-Uudenmaan kuntien kanssa. Jokainen kunta tekee itsenäisesti hankintaa koskevat päätökset ja sopimukset.

Lisäksi lautakunta edellyttää, että palveluille ja palveluntuottajille asetettavat laatu- ja soveltuvuusvaatimukset tuodaan ennen hankintaa sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi.

Lisätietoa: Länsi-Uudenmaan kunnat tavoittelevat yhdenmukaisia käytäntöjä asumispalvelujen hankintaan

13. Terveysasemapalvelujen järjestäminen palvelusetelillä Espoon keskuksen alueella

Espoon keskuksessa toimivan Oma Lääkärisi Espoontori -terveysaseman nykyinen sopimus kaupungin kanssa päättyy 30.4.2020. Lautakunta päätti, että Suvelan ja Tuomarilan väestövastuualueen terveysasemapalvelut järjestetään palvelusetelillä ajalla 1.5.2020−30.4.2025. Palveluseteliä käyttävät asiakkaat maksavat käynneistä saman verran kuin kaupungin omilla terveysasemilla. Lautakunnalle tuodaan selvitys esitetyn mallin kustannustiedoista ja palvelujen tuottajana toimivien tahojen palvelujen laadusta elokuussa 2020. Aineisto

Lisätietoa: Suunnitteilla lisää valinnanvapautta Espoon keskuksen terveysasemapalveluihin

14. Lausunto: luonnos hallituksen esitykseksi eduskunnalle laiksi ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista annetun lain muuttamisesta

Lautakunta antoi lausunnon hallituksen esitysluonnoksesta seuraavalla lisäyksellä: Lautakunta pitää tärkeänä hoitajien riittävän määrän turvaamista ympärivuorokautisesti hoidossa. Hoitajien ja muun henkilökunnan määrän tulee joka tapauksessa aina vastata asiakkaiden yksilöllisiä, toimintakyvystä tai sen laskemisesta aiheutuvia tarpeita. Mitoituksessa on otettava huomioon asiakkaan tarve, henkilöstön moniammatillisuus ja osaaminen sekä mahdollisuudet hyödyntää teknologiaa.

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokousaineisto 30.10.2019  
Sosiaali- ja terveyslautakunnan kaikki esityslistat, kokousaineistot ja pöytäkirjat 
Kohdat 3 ja 5: Perusturvajohtaja Juha Metso, p. 050 532 7321
Kohdat 4 ja 14: Vanhusten palvelujen johtaja Matti Lyytikäinen, p. 0500 796 810
Kohdat 7 ja 13: Terveyspalvelujen johtaja Sanna Svahn, p. 050 544 6535
Kohta 12: Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Mari Ahlström, p. 043 825 6658
Lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, p. 040 719 7604
Lautakunnan sihteeri, hallintopäällikkö Elina Yli-Koski, p. 046 877 1962

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

@Espoonsote Twitterissä  

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo-päivää vietetään perinteiseen tapaan elokuun viimeisenä lauantaina 28.8.202111.5.2021 09:59:28 EEST | Tiedote

Espoo-päivää juhlitaan yhdessä koko kaupungin kanssa elokuun viimeisenä lauantaina 28.8.2021. Juhlintaan ja kaupunkijuhlan viettoon kutsutaan mukaan kaikki kaupunkilaiset ja kaupungin ystävät. Tänä vuonna poikkeusajan vuoksi erityisen odotettu Espoo-päivä muodostuu kaupunginosa- ja puutarhajuhlista sekä keskustelutilaisuuksista. Virtuaalisesti saavutettavat sisällöt verkossa tukevat ohjelmistoa ja ne kootaan Espoon digitaaliseen kulttuuritaloon Urban Espooseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme