Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnassa 21.1.2021

Jaa

Sosiaali- ja terveyslautakunta päättää kokouksessaan torstaina 21.1.2021 sosiaali- ja terveystoimen järjestöavustuksista sekä kohdeavustuksista merkittävää yhteiskunnallista työtä tekeville järjestöille ja yhteisöille vuodelle 2021.

Sosiaali- ja terveystoimen järjestöavustukset

Kaupunginvaltuuston hyväksymässä talousarviossa vuodelle 2021 on sosiaali- ja terveyslautakunnan myöntämiin järjestöavustuksiin varattu 470 000 euroa. Järjestöavustuksia myönnetään eläkeläis- ja veteraanijärjestöille, sairaus- ja vammaisjärjestöille sekä muille järjestöille tai yhteisöille, joiden toiminta luo espoolaisille sujuvan arjen perusedellytyksiä, lisää heidän osallistumismahdollisuuksiaan ja edistää heidän toimintakykyään, hyvinvointiaan ja terveyttään. Järjestöavustuksia myönnetään myös veteraanien avokuntoutukseen.

Järjestöavustuksilla tuetaan toimintaa, joka

  • kohdistuu syrjäytymisvaarassa oleviin väestöryhmiin
  • kaventaa väestöryhmien välisiä hyvinvointi- ja terveyseroja
  • edistää sairaiden ja vammaisten henkilöiden arjessa toimimista ja kuntoutumista
  • tukee ikääntyneiden arjessa toimimista ja vähentää yksinäisyyttä
  • lisää vertaistukea ja vapaaehtoistoimintaa
  • on kaikille avointa ja toimii matalan kynnyksen periaatteella
  • edistää kuntalaisten terveellisiä elämäntapoja ja lisää heidän voimavarojaan

Kohdeavustukset merkittävää yhteiskunnallista työtä tekeville järjestöille ja yhteisöille

Sosiaali- ja terveystoimi on tukenut taloudellisesti yleishyödyllisiä järjestöjä ja yhteisöjä, jotka tuottavat kuntalaisille sosiaali- ja terveystoimen palveluja tukevia palveluja. Näitä palveluja kaupunki ei järjestä eikä tuota itse, ja asiakkaat ohjautuvat niihin pääosin omatoimisesti tai muiden kuin kaupungin toimijoiden ohjaamina. Järjestöjen palveluja tuotetaan vapaaehtoisena kansalaistoimintana.

Suurin osa näistä palveluista tuotetaan sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) rahoittamina. STEA:n avustuksen saamisen ehtona on, että myös kaupunki osallistuu toiminnan tukemiseen. Kohdeavustuksiin esitetään vuodelle 2021 myönnettäväksi yhteensä 1 548 018 M€. Lisäksi joillekin avustusten saajille annetaan kaupungin tilat maksutta käyttöön.

Lisätiedot 

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokousaineisto 

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kaikki esityslistat, kokousaineistot ja pöytäkirjat 

Perusturvajohtaja Sanna Svahn, p. 050 544 6535, sanna.svahn@espoo.fi  

Lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, p. 040 719 7604, saara.hyrkko@eduskunta.fi  

Lautakunnan sihteeri, hallintopäällikkö Elina Yli-Koski, p. 046 877 1962, elina.yli-koski@espoo.fi  

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Esboborna berättade aktivt om sina önskemål för stadens framtid4.3.2021 17:33:43 EETTiedote

I fjol höstas utfördes flera enkäter under rubriken Mitt Esbo. Med hjälp av dem samlade staden in information om vad invånarna tänker om Esbo – vad som är bra och vad staden borde satsa på i framtiden. Enkäterna samlade in över 10 000 svar och speciellt aktivt svarade unga skolelever och studerande. Svaren utnyttjas för att uppdatera stadens strategi, Berättelsen om Esbo, och för att utveckla stadsmiljön.

Espoolaiset kertoivat ahkerasti toiveitaan kaupungin tulevaisuudesta4.3.2021 17:33:00 EETTiedote

Viime syksynä toteutetuilla Mun Espoo -kyselyillä kerättiin asukkaiden ajatuksia Espoosta: mitkä asiat ovat hyvin ja mihin tulisi panostaa tulevaisuudessa. Kyselyt keräsivät yhteensä yli 10 000 vastausta ja erityisesti nuoret koululaiset ja opiskelijat ovat päässeet laajasti kertomaan ajatuksistaan. Vastauksia hyödynnetään kaupungin strategian, Espoo-tarinan, päivityksessä ja kaupunkiympäristön kehittämisessä.

Yrittäjien ja yritysten tapahtumat kokoava kalenteri saa jatkoa 3.3.2021 08:43:07 EETTiedote

Espoossa on testattu uutta digitaalista tapahtumakalenteria, joka kokoaa yhteen yrityksille, yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville suunnattujen tapahtumien ja koulutusten tiedot. Kokeilu on onnistunut niin hyvin, että kalenterin käyttö jatkuu ainakin kesäkuun 2021 loppuun saakka. Tavoitteena on, että laajenee pysyväksi, koko pääkaupunkiseudun yrittäjätapahtumat kattavaksi kalenteriksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme