Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnassa ensi keskiviikkona 10.6.2020

Jaa

Lautakunnan käsittelyssä ovat mm. Espoon ja HUS:n yhteistyön jatkaminen Ison Omenan neuvolapolilla, sosiaali- ja terveystoimen osavuosikatsaus sekä laite- ja kalustohankinnat.

Poimintoja kokouksen esityslistalta:

Sosiaali- ja terveystoimen osavuosikatsaus

Sosiaali- ja terveystoimi ennakoi menomäärärahojen ylittyvän 7,9 milj. eurolla ja tuloarvion alittuvan 1,3 milj. eurolla. Talousarvion ja  tulostavoitteiden toteutumisen ennustamiseen sisältyy merkittävää epävarmuutta koronatilanteen vuoksi.

Vastaukset vuoden 2019 arviointikertomuksessa esitettyihin havaintoihin

Tarkastuslautakunta korostaa mm. palvelujen aukioloaikojen pidentämistä, kiireettömän hammashoidon saatavuuden parantamista, asumispalvelujen valvonnan tehostamista, asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien lisäämistä, sähköisten asiointipalvelujen saavutettavuutta ja talouden tasapainottamista. Sosiaali- ja terveystoimessa on käynnissä lukuisia toimenpiteitä, jotka vievät toimintaa ja palveluja toivottuun suuntaan.

Kaluste- ja laitehankinnat vuonna 2021

Lautakunnalle esitetään, että kaluste- ja laitehankintoihin varataan 1,9 milj. euroa vuonna 2021. Suurin osa hankinnoista kohdentuu Espoon keskukseen avattavan Perhekeskus Campuksen varustamiseen.

Ison Omenan neuvolapoli: Espoon neuvolan ja HUS-Jorvin äitiyspoliklinikan yhteistyön jatkaminen toistaiseksi

Ison Omenan neuvolassa on kehitetty palvelua yhdessä HUS-Jorvin äitiyspoliklinikan kanssa. 2.1.2017 alkaneen neuvolapoli-kokeilun aikana on kehitetty erityisesti synnytyspelon, raskausdiabeteksen ja ylipainon palvelupolkuja. Kokeilu on onnistunut hyvin ja lautakunnalle esitetään yhteistyön jatkamista toistaiseksi.

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokousaineisto 10.6.2020  
Sosiaali- ja terveyslautakunnan kaikki esityslistat, kokousaineistot ja pöytäkirjat 
Perusturvajohtaja Juha Metso, p. 050 532 7321
Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Mari Ahlström, p. 043 825 6658
Lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, p. 040 719 7604 
Lautakunnan sihteeri, hallintopäällikkö Elina Yli-Koski, p. 046 877 1962

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme