Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnassa ensi torstaina 13.6.2019

Jaa

Esityslistalla ovat mm. kuljetuspalvelujen toimintaohjeen uudistaminen, ikäihmisten lyhytaikaisen hoidon järjestämistä koskevat hankintaperiaatteet ja kotihoidon valvontasuunnitelma.

Poimintoja kokouksen esityslistalta: 

4. Vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetuspalvelujen toimintaohjeiden uudistaminen

Lautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi uusitut toimintaohjeet. Esityslistalle ja toimintaohjeeseen on tarkennettu lautakunnan aiemmin edellyttämiä yksityiskohtia, jotka liittyvät mm. asiakkaan yksityisyyteen, pysähdyksiin matkan aikana sekä matkojen siirtämiseen ja perumiseen. Aineisto

Toimintaohjeet uudistetaan osana Länsi-Uudenmaan kuntien yhteistä kuljetuspalvelu-uudistusta. Tavoitteena on luoda nykyaikainen ja asiakaslähtöinen toimintamalli, joka parantaa palvelun saatavuutta, turvallisuutta ja seurattavuutta.

Yksityiskohtaiset ohjeet palvelun käyttäjille valmistuvat myöhemmin tänä vuonna. Asiakasohjeita valmistellaan yhteistyössä palvelun käyttäjien kanssa. Ohjeet tulevat voimaan 1.1.2020 alkaen, kun Länsi-Uudenmaan kulkukeskuksen toiminta on käynnissä Espoossa ja muualla Länsi-Uudellamaalla.

5. Osavuosikatsaus, huhtikuu 2019

Lautakunnalle esitetään tiedoksi sosiaali- ja terveystoimen osavuosikatsauksen ja selvityksen tulostavoitteiden toteutumisesta. Aineisto

6. Vastaukset arviointikertomuksessa esitettyihin havaintoihin, vuosi 2018

Lautakunnalle esitetään tiedoksi vastaukset, jotka koskevat mm. vuokratyövoiman käytön seurantaa, maahanmuuttajien kotoutumista, asiakaskokemuksen kehittämistä, ikäihmisten ja vammaisten hoivapalvelujen valvontaa sekä lasten ja nuorten mielenterveyspalveluja. Aineisto

7. Kohdeavustusten myöntämisperiaatteet vuodelle 2020

Lautakunnalle esitetään hyväkysyttäväksi kohdeavustusten myöntämisperiaatteet. Kohdeavustukset on tarkoitettu merkittävää yhteiskunnallista työtä tekeville järjestöille ja yhteisöille, joiden toiminta tukee ja täydentää kaupungin pyrkimyksiä vähentää terveys- ja hyvinvointieroja. Kohdeavustuksilla tuetaan myös järjestöjen keskinäistä sekä järjestöjen ja kaupungin välisen yhteistyön kehittämistä. Kohdeavustusten hakuaika on syyskuussa 2019. Aineisto 

8. Ikäihmisten lyhytaikaisen hoidon järjestämistä koskevat hankintaperiaatteet

Lautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi ikääntyneiden lyhytaikaisen hoidon järjestämistä koskevat hankintaperiaatteet (aineisto):

  • Lyhytaikaisen hoidon tavoitteena on tukea ikääntyneiden kotona asumista ja omaishoitajien jaksamista.
  • Lyhtyaikaisen hoidon järjestämisen painopistettä siirretään kaupungin omiin muistipalvelukeskuksiin ja Auroranmäen arviointi- ja kuntoutusyksikköön.
  • Asiakkaiden valinnanvapautta lisätään ja asiakkaalla on mahdollisuuksia tehdä nykyistä enemmän palvelua koskevia valintoja.
  • Lyhytaikaista hoitoa järjestetään yksityisissä hoivakodeissa palvelusetelillä sekä ostopalveluna.
  • Lyhytaikaisen hoidon sisällölle ja laadulle määritellään vähimmäisvaatimukset, jotka ovat yhteneväiset pitkäaikaisen tehostetun palveluasumisen laatuvaatimusten kanssa.
  • Lyhtyaikaista hoitoa tarjotaan suomeksi ja ruotsiksi.

14. Kotihoidon valvontasuunnitelma

Lautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi kotihoidon valvontasuunnitelma. Sen tavoitteena on varmistaa, että kotihoidon asiakkaat saavat laadukasta palvelua riippumatta siitä, kuka palvelun tuottaa. Aineisto

Vastaukset valtuustoaloitteisiin ja -kysymyksiin

Lisätiedot

Tämän kokouksen esityslista ja aineistot  
Sosiaali- ja terveyslautakunnan esityslistat, kokousaineistot ja pöytäkirjat 
Perusturvajohtaja Juha Metso, p. 050 532 7321
Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Mari Ahlström, p. 043 825 6658
Vanhusten palvelujen johtaja Matti Lyytikäinen, p. 0500 796 810
Lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, p. 040 719 7604
Lautakunnan sihteeri, hallintopäällikkö Elina Yli-Koski, p. 046 877 1962

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

@Espoonsote Twitterissä  

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon ja koko kuntatalouden taloudellinen toimintaympäristö vaikea ja vaikeutuu5.6.2020 11:18:23 EESTTiedote

Vaikka hallituksen lisätalousarvioehdotus tuo Espoolle helpotusta koronakriisin aiheuttamaan taloushaasteeseen, pitää kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä tilannetta vaikeana. ”Koronakriisi ja sen myötä erittäin nopeasti kasvanut työttömyys tulevat rasittamaan julkista taloutta ja kuntataloutta pitkään. Paineet kohdistuvat niihin kaupunkeihin, jotka rahoittavat palvelut verotuloillaan, erityisesti Espooseen. On selvää, että talouden tasapainottamiseksi nyt tehty lisätalousarvio ei riitä, vaan taloutta pitää tasapainottaa ja sopeuttaa erityisesti vuosi 2021 ja koko tuleva uusi valtuustokausi 2021-2025”, Mäkelä sanoo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme