Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnassa ensi torstaina 25.10.2018

Jaa

Käsittelyssä ovat mm. vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltojan mukaisten kuljetusten hankinta, omaishoidon palkkiot sekä Espoon sosiaali- ja kriisipäivystyksen laajentaminen Länsi-Uudenmaan kuntiin.

Poimintoja kokouksen esityslistalta:

5. Omaishoidon tuen toimintaohjeen tarkistaminen

Omaishoidon tuki maksetaan täysimääräisenä suurelle osalle omaishoitajista. Omaishoitajan palkkiota voidaan vähentää, jos hoidettava saa runsaasti muita julkisia palveluja. Lautakunnalle esitetään hoitopalkkioiden alentamisperusteiden täsmennystä, jonka myötä mm. osa alle 18-vuotiaiden henkilöiden hoitamisesta maksettavan palkkion alennusperusteista poistuu. Muutokset eivät juuri vaikuta yli 50-vuotiaiden omaishoidon asiakkaiden palveluihin ja kustannuksiin. Tarkistettu toimintaohje tulee voimaan 1.1.2019.

6. Vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetusten hankinnan periaatteet

Espoon kaupunki uudistaa kuljetuspalvelujen hallintamallia. Vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaiset kuljetukset kilpailutetaan vuoden 2019 alussa ja otetaan asteittain käyttöön kesästä 2019 alkaen. Lautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi kuljetusten kilpailutuksessa käytettävät hankintaperiaatteet:

  • Palvelu on asiakkaalle turvallista.
  • Palvelu on esteetöntä asiakkaan tarpeiden niin vaatiessa.
  • Palvelu tulee saada kohtuullisessa ajassa.
  • Palvelukielinä toimivat suomi, ruotsi ja englanti
  • Kuljetusten yhdistely perustuu asiakkaiden vapaaehtoisuuteen.
  • Palvelu toteutetaan yhdenvertaisesti Länsi-Uudenmaan alueella.

7. Sosiaali- ja kriisipäivystyksen palveluiden laajentaminen Länsi-Uudenmaan kuntiin

Sosiaali- ja kriisipäivystys palvelee tilanteissa, jotka vaativat välittömiä sosiaaliviranomaisen toimenpiteitä. Tällä hetkellä Kauniainen ja Kirkkonummi ostavat Espoosta sosiaali- ja kriisipäivystyspalvelua. Lautakunta käsittelee Espoon sosiaali- ja kriisipäivystyspalvelujen laajentamista Lohjalle, Karkkilaan, Vihtiin, Raaseporiin, Inkooseen, Siuntioon ja Hankoon 1.1.2019 alkaen. Mainitut kunnat ovat käsitelleet asiaa omissa organisaatioissaan ja tehneet päätökset palvelun ostamisesta Espoon kaupungilta. Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella palvelujen nykyinen laatu säilyy vähintään nykyisellä tasolla.

8. Espoon talous- ja velkaneuvonnan siirto oikeusapu- ja edunvalvontapiireille 1.1.2019 alkaen

Talous- ja velkaneuvonnan järjestämisvastuu siirtyy oikeusapu- ja edunvalvontapiireille, kun uusi laki talous- ja velkaneuvonnasta tulee voimaan 1.1.2019. Uudistuksella pyritään yhdenmukaistamaan talous- ja velkaneuvonnan palveluja Suomessa. Lautakunta merkitsee tiedoksi Espoon talous- ja velkaneuvonnan siirtämisen oikeusapu- ja edunvalvontapiireille 1.1.2019 alkaen liikkeenluovutuksen periaatteiden mukaisesti.

9. Valtuustokysymys Espoon kaupungin vammaispalveluiden resurssoinnista sekä erityisesti työntekijätilanteesta

Vammaisten palvelujen hyvä saatavuus ja riittävä arjen tuki on yksi Espoon kaupungin tulostavoitteista. Vammaispalveluissa on tehty toimenpiteitä käsittelyaikojen parantamiseksi ja tilanne on parantunut, mutta asetettuja tavoitteita ei ole vielä saavutettu. Vammaispalveluihin tulevien hakemusten käsittelyaikoja seurataan jatkuvasti. Vammaispalvelut on panostanut vuonna 2018 ennen kaikkea neuvonnan ja ohjauksen kehittämiseen.

Lisätiedot
Tämän kokouksen esityslista ja aineistot 
sosiaali- ja terveyslautakunnan esityslistat, kokousaineistot ja pöytäkirjat 
kohdat 5 ja 6 perusturvajohtaja Juha Metso, p. 050 532 7321
kohdat 7–9: perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Mari Ahlström, p. 043 825 6658
lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, puh. 040 719 7604
lautakunnan sihteeri, hallintopäällikkö Elina Yli-Koski, puh. 046 877 1962

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

@Espoonsote Twitterissä  

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme