Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnassa ensi torstaina 28.2.2019

Jaa

Lautakunta käsittelee mm. hoiva-asumisen asiakkuuskriteerejä vanhusten palveluissa ja omaishoitajien ryhmälomituksen pilotointia vammaispalveluissa.

Poimintoja lautakunnan kokouksen esityslistalta:

4. Hoiva-asumisen asiakkuuden kriteerit

Lautakunnalle esitetään hyväksyttäväksi päivitetyt hoiva-asumisen asiakkuuden kriteerit. Esitys

Hoiva-asumisen tarve arvioidaan aina yksilöllisesti. Arvio perustuu monialaiseen sosiaaliseen, lääketieteelliseen ja hoidolliseen arvioon, jossa huomioidaan asiakkaan toimintakyky, elämäntilanne, voimavarat ja avohoidon palvelujärjestelmän tarjoamat mahdollisuudet. Vuonna 2018 tehtiin 509 päätöstä hoiva-asumisesta, joista 493 oli myönteisiä. Hoivapaikan saa keskimäärin alle kuukaudessa. Kukaan espoolainen ei ole joutunut odottamaan paikkaa tehostetusta palveluasumisesta yli lakisääteistä kolmea kuukautta.

5. Vammaispalvelujen pilotti Kehitysvammaisten palvelusäätiön ryhmälomituspalvelusta

Lautakunnalle esitetään, että vammaispalvelut pilotoi Kehitysvammaisten palvelusäätiön ryhmälomituspalvelua syksyllä 2019. Ryhmälomituspalvelu on uudenlainen tapa järjestää alakouluikäisten lasten omaishoitajien vapaita. Esitys

9. Valtuustokysymys vammaispalvelujen resursoinnista ja työntekijätilanteesta

Vammaisten palvelujen hyvä saatavuus ja riittävä arjen tuki on yksi Espoon kaupungin tulostavoitteista. Vammaispalveluissa on panostettu ohjauksen ja neuvonnan kehittämiseen ja hakemusten käsittelyn nopeuttamiseen. Tilanne on parantunut ja hakemusten käsittelyajat lyhenivät huomattavasti syksyllä 2018, mutta pääkaupunkiseudun pula pätevistä sosiaalityöntekijöistä vaikeuttaa edelleen tavoitteisiin pääsemistä. Vammaispalveluiden päätöksentekoresurssia on lisätty kahden viime vuoden aikana 30 %. Vammaispalvelujen arvion mukaan henkilöstöresurssi on riittävä, kun vakanssit ovat täynnä. Vammaispalveluissa jatketaan työskentelyä sosiaalityön saatavuuden ja työssä jaksamisen edistämiseksi. Vastaus valtuustokysymykseen

Lisätiedot

Tämän kokouksen esityslista ja aineistot
Sosiaali- ja terveyslautakunnan esityslistat, kokousaineistot ja pöytäkirjat 
Kohta 4: vanhusten palvelujen johtaja Matti Lyytikäinen, p. 0500 796 810
Kohta 5: perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Mari Ahlström, p. 043 825 6658
Kohta 9: perusturvajohtaja Juha Metso, p. 050 532 7321
Lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, puh. 040 719 7604
Lautakunnan sihteeri, hallintopäällikkö Elina Yli-Koski, puh. 046 877 1962

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

@Espoonsote Twitterissä  

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Konsernijaoston päätöksiä 20.5.201920.5.2019 09:50:55 EESTTiedote

Konsernijaosto merkitsi tiedoksi tammi - maaliskuun 2019 konserniraportin. Merkittävimpien tytäryhtiöiden liikevaihto kasvoi edellisestä vuodesta kaikilla muilla paitsi Omnialla, jolla se pysyi samalla tasolla. Espoon Asuntojen tuloksen ennustetaan olevan talousarviota parempi. Länsimetrolla ja Espoon Sairaalalla tuloksen ennustetaan olevan talousarvion mukainen ja Cateringilla sekä Omnialla hieman talousarviota heikompi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme