Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnassa keskiviikkona 16.12.2020

Jaa

Sosiaali- ja terveyslautakunnan käsittelyssä ovat mm. Espoonlahden pääterveysaseman tarveselvitys ja suun terveydenhuollon palvelusetelipilotin laajentaminen koskemaan koko Espoota. Lisäksi lautakunta päättää sosiaali- ja terveystoimen asiakasmaksuista ensi vuodelle.

Espoonlahden pääterveysaseman tarveselvitys

Espoonlahden pääterveysaseman tarveselvityksessä esitetään terveysaseman perus­korjaamista Espoon tulevaisuuden sote-keskuskonseptin mukaiseksi. Valmisteilla olevassa investointiohjelmassa vuosille 2021–2030 Espoonlahden terveysaseman peruskorjaukseen on varattu 11,6 M€.

Sote-keskuskonsepti tarkoittaa terveysasemapalvelujen ympärille rakentuvaa integroitujen ja monipuolisten palvelujen kokonaisuutta. Toimipisteen palveluvalikoima ja resursointi tarkennetaan hankesuunnitteluvaiheessa, mutta konseptin mukaisesti toimipiste tarjoaisi terveysasemapalvelujen lisäksi soveltuen mielenterveys- ja päihdepalveluja, fysioterapiapalveluja, aikuissosiaalityön palveluja, vanhusväestön neuvontaa ja palveluohjausta sekä suun terveydenhuollon palveluja.

Suun terveydenhuollon palvelusetelipilotti

Suun terveydenhuollon palvelusetelipilotti käynnistyi Matinkylän alueella elokuussa 2020. Koronapandemian vuoksi suun terveydenhuollon palvelujen kysyntä on ruuhkauttanut sekä julkista suun terveydenhuoltoa että yksityisiä suun terveydenhuollon palveluntuottajia. Jotta palvelujen kysyntään voidaan vastata, esitetään palvelusetelipilotin laajentamista koskemaan koko Espoota. Palaute asiakkailta on ollut valtaosin myönteistä, ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä palveluntuottajien tarjoamaan hoitoon.

Lisätiedot 

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokousaineisto 

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kaikki esityslistat, kokousaineistot ja pöytäkirjat 

Perusturvajohtaja Juha Metso, p. 050 532 7321juha.metso@espoo.fi  

Terveyspalvelujen johtaja Sanna Svahn, p. 050 544 6535sanna.svahn@espoo.fi  

Lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, p. 040 719 7604saara.hyrkko@eduskunta.fi  

Lautakunnan sihteeri, hallintopäällikkö Elina Yli-Koski, p. 046 877 1962elina.yli-koski@espoo.fi  

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme