Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnassa tiistaina 20.10.2020

Jaa

Sosiaali- ja terveyslautakunnan käsittelyssä ovat Espoon pohjois- ja keskiosien kaavaluonnos sekä kanta kotikunnattomien henkilöiden koronavirusinfektioon liittyvän tutkimuksen ja hoidon kustannuksista.

Kotikunnattomat henkilöt ja koronavirusinfektioon liittyvät kustannukset

Taustalla on sosiaali- ja terveysministeriön suositus, että koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi kunnat eivät perisi koronavirus-infektiosta aiheutuvan tutkimuksen ja kiireellisen hoidon kustannuksia sellaisilta henkilöiltä, joilla ei ole Suomessa kotikuntaa ja joiden mahdollinen vakuutus ei kata tutkimuksen ja kiireellisen hoidon kustannuksia. Sosiaali- ja terveyslautakunnalle ja edelleen kaupunginhallitukselle esitetään, että Espoo ei peri em. henkilöiltä koronavirusinfektiosta aiheutuvan tutkimuksen ja kiireellisen hoidon kustannuksia 1.11.2020 alkaen.

Lausunto Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavaluonnoksesta

Sosiaali- ja terveyslautakunta käsittelee lausuntoa Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavaluonnoksesta.

Sosiaali- ja terveyspalvelut tullaan tuottamaan keskeisiltä osin Espoon keskuksen alueelta sekä Kalajärven palvelutorilta nykyisistä toimitiloista ja suunnitteilla olevasta Espoo-talosta käsin. Sosiaali- ja terveyspalvelut tuotetaan tulevaisuudessa sote-keskuksen palvelukonseptin mukaisesti. Palvelukonseptiin kuuluvat terveysasemapalvelujen lisäksi Perhekeskus Campus ja Elä ja asu -seniorikeskus. Konseptit parantavat palveluiden integraatiota, mikä on keskeistä sekä asiakaskokemuksen että kustannusvaikuttavuuden näkökulmasta. Sosiaali- ja terveystoimen keskeisiä palveluja kehitetään lisäämällä aukioloaikoja ja digitaalisia palveluja sekä luomalla uusia liikkuvia palveluja.

Tulevaisuuden sote-keskusten palvelukonsepti tullaan esittämään sosiaali- ja terveyslautakunnalle vuoden 2020 loppuun mennessä.

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokousaineisto

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kaikki esityslistat, kokousaineistot ja pöytäkirjat

Perusturvajohtaja Juha Metso, p. 050 532 7321, juha.metso@espoo.fi

Terveyspalvelujen johtaja Sanna Svahn, p. 050 544 6535, sanna.svahn@espoo.fi

Lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö, p. 040 719 7604, saara.hyrkko@eduskunta.fi

Lautakunnan sihteeri, hallintopäällikkö Elina Yli-Koski, p. 046 877 1962, elina.yli-koski@espoo.fi

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Iso Omena maternity and child health clinic and mental health services join forces to help parents21.10.2020 12:59:57 EESTPress release

The Iso Omena Service Centre’s maternity and child health clinic and mental health and substance abuse services have created a joint service model. The new model makes it easier for a public health nurse at the maternity and child health clinic to consult a psychologist if the nurse is especially concerned about the well-being of a new parent or a parent-to-be. The service model was selected as the winner in the innovation competition of the Iso Omena Service Centre.

Mödra- och barnrådgivningen i Iso Omena och mentalvården hjälper föräldrar tillsammans21.10.2020 12:56:43 EESTTiedote

Mödra- och barnrådgivningen samt mental- och missbruksvården som finns på servicetorget i Iso Omena har tillsammans utvecklat en ny tjänstemodell. Tack vare modellen kan rådgivningsbyråns hälsovårdare nu lättare konsultera en psykolog om hen känner speciell oro över en förälder i en familj som väntar barn eller nyss fått barn. Tjänstemodellen utsågs till vinnare i den innovationstävling som servicetorget i Iso Omena ordnade.

Keskisuomalaisen Kino Metson toiminta kiinnostaa valtakunnallisesti – Kulttuuria yhteistuumin -kehittämistehtävä tutustuu elokuvatoimintaan Petäjävedellä20.10.2020 09:21:00 EESTTiedote

Keski-Suomen elokuvakeskuksen ylläpitämä kiertävä elokuvateatteri Kino Metso tuo elokuvia niihin kuntiin, joissa ei ole omaa elokuvateatteria. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Kulttuuria yhteistuumin -kehittämistehtävä ja kuntien edustajat eri puolilta Suomea tutustuvat Petäjävedellä Kino Metson toimintaan keskiviikkona 21.10.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme