Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon suomenkielisen opetuksen tilankäyttösuunnitelmaa päivitetty

Jaa

Espoon suomenkielisen perusopetuksen ja lukiokoulutuksen palveluverkosta valmisteltua tilankäyttösuunnitelmaa on päivitetty kuntalaisten palautteiden ja saatujen lausuntojen pohjalta. Keskeisimmät päivitykset koskevat lukioverkkoa sekä Tapiolan alueen perusopetusta. Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päättää suunnitelmasta 14.2.

Espoon suomenkielisen perusopetuksen ja lukiokoulutuksen palveluverkosta ja sen muutoksista valmisteltua tilankäyttösuunnitelmaa on päivitetty kuntalaisten palautteiden ja saatujen lausuntojen pohjalta. Keskeisimmät päivitykset koskevat lukioverkkoa sekä Tapiolan alueen perusopetusta.

Päivitetty suomenkielisen opetuksen tilankäyttösuunnitelma 2018–2027 (pdf, 1597 Kt)

Suunnitelma on osa Espoon valtuuston hyväksymää Koulut kuntoon -hanketta. Suunnitelmassa huomioidaan sekä koulujen korjaustarpeet että väestömuutokset.


Päätöksentekoprosessi ja osallistaminen


Tilankäyttösuunnitelma julkaistiin 11.1. Kuntalaisilla oli mahdollisuus antaa palautetta suunnitelmasta 11.–23.1. ja palautteita saatiinkin yli tuhat. Ne toimitettiin opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnalle. Koulujen ja lukioiden johtokunnilta sekä nuorisovaltuustolta pyydettiin suunnitelmasta lausunnot. Palautteiden ja lausuntojen pohjalta suunnitelmaa päivitettiin.  

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päättää suunnitelmasta kokouksessaan 14.2. Esittelijän ehdotus opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnalle on nähtävillä espoo.fi-verkkosivuilla viimeistään perjantaina 9.2. Siltä osin kun on kyseessä vuoden 2018 talousarviossa avoimeksi jääneistä asioista, asia menee myös kaupunginhallituksen ja valtuuston käsiteltäväksi.

Tilankäyttösuunnitelmaan sisältyviä yksittäisiä koulujen siirtymisiä, lakkauttamisia tai yhdistämisiä ei päätetä tämän suunnitelman hyväksymisellä, vaan niistä jokaisesta päätetään erikseen. Opetuksen järjestämisestä päättää opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta. Tilojen korjaamisesta, vuokraamisesta ja rakentamisesta päättää tila- ja asuntojaosto ja investointiohjelmasta päättää valtuusto.

Palveluverkon kehittämisen päälinjoja tilankäyttösuunnitelmassa 2018–2027


Valtuuston investointikatto asettaa reunaehdot palveluverkon muutoksille ja kehittämiselle. Suunnitelmassa on kaupungin investointiohjelma hyödynnetty täysimääräisesti valtuuston hyväksymän investointikaton puitteissa. Jos suunnitelmaan lisätään kohteita, on sieltä vastaavasti poistettava muita kohteita, jotta investointikatossa pysytään.

Kouluyksikköjen kokoa kasvatetaan palvelutarpeen ja mahdollisuuksien mukaan. Suurempi kouluyksikkö pystyy tarjoamaan paremmat mahdollisuudet valinnaisuuteen, joustavaan ryhmittelyyn ja muihin pedagogisiin ratkaisuihin. Lisäksi opiskeluhuollon palvelut ovat niissä saatavissa useammin kuin pienissä kouluissa. Myös käyttökustannukset ovat suuremmissa yksiköissä edullisemmat. 

Aivan pienimmistä kouluista joko luovutaan, ne yhdistetään toiseen yksikköön tai niitä kasvatetaan. Mahdollisuuksien mukaan muodostetaan yhtenäisiä peruskouluja, jotka sisältävät kaikki perusopetuksen vuosiluokat 1–9. Peruskouluilla ja lukioilla on erilaiset tavoitteet. Siksi niitä pyritään erottamaan eri kiinteistöihin. Palveluverkkoa kehitetään myös niin, että erityisoppilailla on mahdollisuus edellytystensä mukaiseen integraatioon yleisopetuksen oppilaiden kanssa. Tämä tarkoittaa joistakin erityiskouluista luopumista itsenäisinä yksikköinä.

Lisätietoja:

Kehittämispäällikkö Juha Nurmi, 050 372 5852

suomenkielinen opetus, Espoon kaupunki


Tiedotetta muokattu 7.2. klo 9.27: Linkki korjattu

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

EMMA's autumn opens with strong contemporary artists: Outi Pieski, Alicja Kwade and Kate McIntosh15.8.2018 09:22Tiedote

EMMA – Espoo Museum of Modern Art opens its autumn season with a lineup of leading contemporary artists: Outi Pieski, Alicja Kwade and Kate McIntosh. Curated picks from the EMMA collection will simultenously feature in a series of changing temporary exhibitions. The 50th anniversary of the iconic Futuro House will culminate at the Wegee Exhibition Centre with the public debut of Plastic Heart, a sound installation by Mika Taanila opening on Friday, 17.8.2018.

EMMA inleder höstsäsongen med starka samtidskonstnärer: Outi Pieski, Alicja Kwade och Kate McIntosh 15.8.2018 08:51Tiedote

EMMA – Esbo moderna konstmuseums höstprogram lyfter fram ledande internationella samtidskonstnärer: Outi Pieski, Alicja Kwade och Kate McIntosh. Dessutom visas tillfälliga utställningar av verk ur museets samlingar. På Utställningscentret WeeGee kulminerar Futurohusets 50-årsjubileum fredagen den 17 augusti i Mika Taanilas ljudinstallation Platshjärta, gjord enkom till Futurohuset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme