Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon tartunnanjäljitys ruuhkautunut – tekstiviestit ja kouluyhteistyö uusina tehostuskeinoina

Jaa

Koronavirustartuntojen määrä Espoossa on pysynyt korkealla ja tartunnanjäljitys on pahasti ruuhkautunut. Kaupunki on reagoinut tilanteeseen nopeasti ja ottanut käyttöön uusia keinoja, joilla voidaan varmistaa altistuneiden mahdollisimman nopea tavoittaminen.

Torstaina 26.8.2021 todettiin uusia tartuntoja Espoossa 65 ja keskiviikkona 25.8.2021 yhteensä 79. Espoon ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 325,5. Luku kertoo, kuinka monta koronatautitapausta Espoossa on ollut 14 vuorokauden aikana per 100 000 asukasta.

Tartunnan jäljitystä työllistävät erityisesti joukkoaltistumiset päiväkodeissa, kouluissa, hoivapalveluissa ja harrastusten parissa.

Jäljitystiimi töissä joka päivä – lisää rekrytoidaan

Espoon tartunnanjäljityksessä työskentelee tällä hetkellä noin 75 ammattilaista. Tartunnanjäljitys toimii viikon jokaisena päivänä klo 8–21.

”Ruuhkautuneen tilanteen vuoksi olemme lisänneet tartunnanjäljityksessä työskentelevää henkilökuntaa. Määrä vähenee hetkellisesti ensi viikolla, kun osa henkilöstöstä palaa perustehtäväänsä, niin ikään kuormittuneeseen perusterveydenhuoltoon, mutta uutta työvoimaa rekrytoidaan parhaillaan. Tavoitteena on, että uudet työntekijät aloittavat työnsä jo viikon kuluttua, jotta tartunnanjäljittäjien työn painetta saadaan vähennettyä”, kertoo terveyspalvelujen johtaja Markus Paananen.

Tällä hetkellä kaikki uudet positiivisen koronatestituloksen saaneet tavoitetaan ensisoitolla tai ensiviestillä 1−2 vuorokauden sisällä, mutta varsinaisessa jäljityspuhelussa saattaa pahimmillaan olla jopa 13 vuorokauden viive.

”Jotta kuntalaisemme saavat tietoa mahdollisimman pian, hyödynnämme sairastuneiden ja altistuneiden tavoittamisessa entistä enemmän tekstiviestein lähetettäviä ohjeita. Tästä lähtien useimmille altistuneille lähtee ohjeet vain tekstiviestitse – puhelimitse tavoitellaan lähinnä sairastuneita sekä sellaisia altistuneita, joiden altistumistilanne on epäselvä”, jatkaa Paananen.

Lue lisää tiedotteestamme: Koronaan sairastuneita ja altistuneita ohjeistetaan tekstiviestein – voit myös omatoimisesti purkaa karanteenin tai eristyksen

Yhteistyötä koulujen kanssa tiivistetty

Tartunnanjäljitys on tiivistänyt entisestään yhteistyötä myös koulujen kanssa, jotta joukkoaltistustilanteissa tieto kulkee rehtorien ja tartunnanjäljityksen välillä tehokkaasti ja päätökset esimerkiksi etäopetukseen siirtymisestä saadaan tehtyä nopeasti. Kaksi henkilöä tartunnanjäljityksestä on irrotettu koulualtistusten selvittelyyn.

Kouluissa altistuneiden määrät ovat usein suuria ja altistuneilla on yleensä paljon myös vapaa-ajan kontakteja, minkä takia pidämme erityisen tärkeänä, että juuri nämä ketjut tavoitetaan nopeasti”, painottaa Paananen.

Yhteyshenkilöt

Markus Paananen, terveyspalvelujen johtaja, Espoon kaupunki, puh. 050 490 5348, markus.paananen@espoo.fi

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tartunnanjäljityksen tilanne helpottanut Espoossa24.9.2021 16:00:10 EEST | Tiedote

Espoon tartunnanjäljityksen pitkäjänteisen työn ja saatujen lisäresurssien ansiosta viive tartunnanjäljityksessä on pienentynyt huomattavasti. Viimeisen viikon aikana sairastuneiden tartunnanjäljitys on pystytty aloittamaan pääsääntöisesti 1-2 vuorokauden kuluessa positiivisesta testituloksesta. Tavoittelemme edelleen aktiivisesti myös niitä sairastuneita, joiden positiivinen testitulos on saatu syyskuun alkupuolella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme