Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon terveysasemat palvelevat entistä sujuvammin: odotusajat lyhenevät vuoden loppuun mennessä

Jaa

Samarian ja Kalajärven terveysasemilla on jo pitkään tahkottu huipputuloksia. Päivystyspotilaiden jonotusaika on 15 minuuttia ja kiireettömässä asiassa pääsee lääkäriin noin viikossa. Nyt samaa toimintamallia istutetaan Espoon muillekin terveysasemille: kesän aikana myös Matinkylän jonot supistuivat viikon mittaisiksi.

Samarian ja Kalajärven terveysasemien menestys perustuu lääkärien ja hoitajien uudenlaiseen työnjakoon, joka on suunniteltu asiakkaan parhaaksi ja toteutettu osaavan henkilöstön yhteistyönä.

– "Aiemmin asiakkaat jonottivat päästäkseen Samarian terveysasemalle. Nyt lääkärit jonottavat päästäkseen meille töihin", kertoi hankejohtaja Elina Jaakovlew-Markus keväällä 2016. Menestys palkittiin myös Laatukeskuksen järjestämässä Vuoden Laatuinnovaatio 2015 ‑kilpailussa.

Tavoite: kiireettömään hoitoon pääsee viikossa kaikilla asemilla – Matinkylässä jo lupaavia tuloksia

Nyt samaa toimintamallia istutetaan kehittämispäälliköksi siirtyneen Elina Jaakovlew-Markuksen johdolla kaupungin muillekin terveysasemille. Toimenpiteet on jo aloitettu mm. Matinkylän terveysasemalla, jossa odotusaika lääkärin vastaanotolle on kutistunut murto-osaan siitä, mitä se oli keväällä: heinäkuussa odotusaika oli 15 vuorokautta ja tällä hetkellä enää 7 vuorokautta.

– ”Alkusyksystä odotusaika saattaa muilla terveysasemilla hetkellisesti pidentyä, kun opettelemme uusia toimintatapoja. Tilanne kuitenkin paranee nopeasti. Tavoitteena on, että pääsemme Samarian ja Kalajärven tasolle kaikilla terveysasemilla vielä tämän vuoden aikana”, kertoo terveyspalvelujen johtaja Sanna Svahn.

Terveydenhoitajien vastaanotolle ajanvaraus

Jonotus terveydenhoitajien rokotusvastaanotoille päättyy kaikilla terveysasemilla 1.9.2017. Vielä elokuun loppuun asti terveydenhoitajat antavat rokotuksia ilman ajanvarausta yhtenä tai kahtena päivänä viikossa. Sen jälkeen terveydenhoitajat palvelevat ajanvarauksella.

Ajan voi varata netissä osoitteessa www.espoo.fi/eterveys tai puhelimitse oman terveysaseman ajanvarauksesta.

Puhelinnumerouudistus helpottaa yhteydensaantia vuoden vaihteessa

Vielä loppuvuoden ajan jokaisella terveysasemalla on oma ajanvaraus- ja neuvontanumero. Sen jälkeen helpottaa, sillä kaupungin terveysasemat siirtyvät saman puhelinnumeron alle.

Muutos koskee Espoonlahden, Kalajärven, Kilon, Kivenlahden, Leppävaaran, Matinkylän, Samarian, Tapiolan ja Viherlaakson terveysasemia. Muutos ei koske Oma Lääkärisi Espoontoria eikä Oma Lääkärisi Iso Omenaa: näillä terveysasemilla palvelut ja puhelinnumerot säilyvät ennallaan.

Avoimet ovet Espoo-päivänä 25.8.

Espoo-päivän kunniaksi terveysasemat viettävät avointen ovien päivää perjantaina 25.8. klo 9–14. Tervetuloa tutustumaan, luvassa on mm. sähköisten terveyspalvelujen esittelyä ja monenlaista tietoa terveydestä. Katso tarkempi terveysasemakohtainen aikataulu ja ohjelma elokuun puolivälissä: www.espoo.fi/terveys

Lisätiedot

vs. johtava ylilääkäri Eila Erola, puh. 043 825 3958
kehittämispäällikkö Elina Jaakovlew-Markus, puh. 050 304 5691
terveyspalvelujen johtaja Sanna Svahn, puh. 09 816 23026
Tilastot: hoitoon pääsy terveysasemilla 2017

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme