Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon Valovuoden valaisukohteet ovat varmistuneet

Jaa

Espoossa satavuotiasta Suomea on juhlistettu pitkin vuotta näyttävin valotapahtumin. Myös kaupunkilaiset pääsivät ehdottamaan toteutettavia valaisukohteita. Nyt kohdekysely on päättynyt.

Espoo keräsi vuoden aikana kaupunkilaisten toiveita toteutettavista valaistuskohteista karttakyselyllä. Ehdotuksia kertyi tusinan verran. Karttakysely on nyt suljettu ja kerätyt ehdotukset on käyty läpi. Valitettavasti ehdotusten joukosta ei löytynyt sopivia kohteita juhlavuoden aikana toteutettavaksi.

– Valaistus osoittautui hankalaksi joukkoideoinnin kohteeksi. Haluamme kuitenkin kiittää saaduista ehdotuksista. Ne pidetään tallessa ja otetaan huomioon tulevaa suunniteltaessa. Välitämme eteenpäin myös ne ehdotukset, jotka koskivat muita kuin kaupungin alueita tai rakennuksia, kertoo ympäristömuotoilija Niko Riepponen.

Projektista jäljelle jääneen rahoituksen avulla pystytään aikaistamaan Rantaraitin valaistuksen toteutusta. Valaistusta on tiedossa Rantaraitille välille Matinkylän uimaranta – Iirislahden silta. Osuuden valaistuksesta on tullut paljon toiveita asukkailta. Osa valaistuksesta ehtii valmistua loppuvuoden 2017 aikana.

Valovuosi-hanke on pitänyt sisällään muun muassa poljettavat joulukuusenvalot, Anne Roinisen upeat valolinnat ja kolme älykkääseen valaistukseen perustuvaa suojatietä. Seuraava valotapahtuma on Tapiolan valopolku lauantaina 18.11. kello 18–21. Tervetuloa nauttimaan näyttävistä teoksista!

Valovuosi on Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalveluiden ja kaupunkitekniikan keskuksen yhteishanke. Tapahtumasarja on osa Espoon Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Lisätietoa:

Valovuoden ohjelma

Rantaraitin valaistushanke

Yhteyshenkilöt

ympäristömuotoilija Niko Riepponen, Espoon kaupunki, kaupunkitekniikan keskus, puh. 046 877 1927, niko.riepponen@espoo.fi

Tapiolan valopolku: kulttuurituottaja Laura Läntinen, tapahtuma- ja kulttuuripalvelut, laura.lantinen@espoo.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme