Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon Valovuoden valaisukohteet ovat varmistuneet

Jaa

Espoossa satavuotiasta Suomea on juhlistettu pitkin vuotta näyttävin valotapahtumin. Myös kaupunkilaiset pääsivät ehdottamaan toteutettavia valaisukohteita. Nyt kohdekysely on päättynyt.

Espoo keräsi vuoden aikana kaupunkilaisten toiveita toteutettavista valaistuskohteista karttakyselyllä. Ehdotuksia kertyi tusinan verran. Karttakysely on nyt suljettu ja kerätyt ehdotukset on käyty läpi. Valitettavasti ehdotusten joukosta ei löytynyt sopivia kohteita juhlavuoden aikana toteutettavaksi.

– Valaistus osoittautui hankalaksi joukkoideoinnin kohteeksi. Haluamme kuitenkin kiittää saaduista ehdotuksista. Ne pidetään tallessa ja otetaan huomioon tulevaa suunniteltaessa. Välitämme eteenpäin myös ne ehdotukset, jotka koskivat muita kuin kaupungin alueita tai rakennuksia, kertoo ympäristömuotoilija Niko Riepponen.

Projektista jäljelle jääneen rahoituksen avulla pystytään aikaistamaan Rantaraitin valaistuksen toteutusta. Valaistusta on tiedossa Rantaraitille välille Matinkylän uimaranta – Iirislahden silta. Osuuden valaistuksesta on tullut paljon toiveita asukkailta. Osa valaistuksesta ehtii valmistua loppuvuoden 2017 aikana.

Valovuosi-hanke on pitänyt sisällään muun muassa poljettavat joulukuusenvalot, Anne Roinisen upeat valolinnat ja kolme älykkääseen valaistukseen perustuvaa suojatietä. Seuraava valotapahtuma on Tapiolan valopolku lauantaina 18.11. kello 18–21. Tervetuloa nauttimaan näyttävistä teoksista!

Valovuosi on Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalveluiden ja kaupunkitekniikan keskuksen yhteishanke. Tapahtumasarja on osa Espoon Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Lisätietoa:

Valovuoden ohjelma

Rantaraitin valaistushanke

Yhteyshenkilöt

ympäristömuotoilija Niko Riepponen, Espoon kaupunki, kaupunkitekniikan keskus, puh. 046 877 1927, niko.riepponen@espoo.fi

Tapiolan valopolku: kulttuurituottaja Laura Läntinen, tapahtuma- ja kulttuuripalvelut, laura.lantinen@espoo.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

EMMA's autumn opens with strong contemporary artists: Outi Pieski, Alicja Kwade and Kate McIntosh15.8.2018 09:22Tiedote

EMMA – Espoo Museum of Modern Art opens its autumn season with a lineup of leading contemporary artists: Outi Pieski, Alicja Kwade and Kate McIntosh. Curated picks from the EMMA collection will simultenously feature in a series of changing temporary exhibitions. The 50th anniversary of the iconic Futuro House will culminate at the Wegee Exhibition Centre with the public debut of Plastic Heart, a sound installation by Mika Taanila opening on Friday, 17.8.2018.

EMMA inleder höstsäsongen med starka samtidskonstnärer: Outi Pieski, Alicja Kwade och Kate McIntosh 15.8.2018 08:51Tiedote

EMMA – Esbo moderna konstmuseums höstprogram lyfter fram ledande internationella samtidskonstnärer: Outi Pieski, Alicja Kwade och Kate McIntosh. Dessutom visas tillfälliga utställningar av verk ur museets samlingar. På Utställningscentret WeeGee kulminerar Futurohusets 50-årsjubileum fredagen den 17 augusti i Mika Taanilas ljudinstallation Platshjärta, gjord enkom till Futurohuset.

EMMA avaa syksynsä vahvoilla nykytaiteilijoilla: Outi Pieski, Alicja Kwade ja Kate McIntosh15.8.2018 08:20Tiedote

EMMA – Espoon modernin taiteen museon syksyn ohjelmisto tuo esiin kansainvälisiä eturivin nykytaiteilijoita: Outi Pieskin, Alicja Kwaden ja Kate McIntoshin. Lisäksi yleisö pääsee tutustumaan vaihtuviin kokoelmia esitteleviin näyttelykokonaisuuksiin. 50-vuotiaan Futuron juhlavuosi huipentuu Näyttelykeskus WeeGeellä, kun Mika Taanilan Futuro-taloon luoma ääni-installaatio Muovisydän avautuu yleisölle perjantaina 17.8.2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme