Maahanmuuttovirasto

Espoon vastaanottokeskuksen toiminta päättyy, Vantaan vastaanottokeskuksen paikkamäärä vähenee

Jaa

Maahanmuuttovirasto irtisanoo Nihtisillan vastaanottokeskuksen sopimuksen ja supistaa Robert Huberin tien vastaanottokeskuksen paikkamäärää. Yhteensä pääkaupunkiseudulta vähennetään 525 turvapaikanhakijoiden vastaanottopaikkaa.

Uusien turvapaikanhakijoiden määrä oli viime vuonna ennätysalhainen. Tammi-marraskuussa 2020 jätettiin noin 1 150 ensimmäistä turvapaikkahakemusta. Vastaanottojärjestelmässä on nyt kirjoilla noin 6 500 turvapaikanhakijaa, joista noin 3 300 asuu erilaisissa vastaanottokeskuksissa. Tällä hetkellä käytettävissä on noin 1 500 ylimääräistä paikkaa.

Maahanmuuttovirasto pyrkii pitämään vastaanottokeskusten paikkamäärän tarvetta vastaavana.

Toimintansa kokonaan lopettavat vastaanottokeskukset:

  • Nihtisillan vastaanottokeskus (Espoo), Luona Oy, 450 paikkaa. Toiminta lakkaa 30.6.2021 mennessä.

Paikkojen vähennykset:

  • Robert Huberin tien vastaanottokeskus (Vantaa), Luona Oy. Paikkamäärä supistuu 75:llä. Uusi paikkamäärä on 375 1.4.2021 alkaen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tulosalueen johtaja Kimmo Lehto, p.0295 433 056, sähköposti: etunimi.sukunimi@migri.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Maahanmuuttovirasto
Maahanmuuttovirasto
PL 10
00086 Maahanmuuttovirasto

Puh. 0295 430 431 (vaihde/switchboard))http://www.migri.fi

Maahanmuuttovirasto on maahanmuutto-, turvapaikka-, pakolaisuus- ja kansalaisuusasioissa päätöksenteko-organisaatio ja ylläpitää vastaanottojärjestelmää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maahanmuuttovirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme