Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon vuoden 2018 talousarviosta neuvottelutulos

Jaa

Valtuuston neuvottelutoimikunta on saavuttanut neuvottelutuloksen Espoon kaupungin vuoden 2018 talousarviosta ja taloussuunnitelmasta.

Mukana sopimuksessa ovat Kokoomus, Vihreät, SDP, RKP, Vasemmistoliitto, Keskusta, Siniset, Kristillisdemokraatit ja Liberaalit. Neuvottelutulos nostaa kaupunginjohtajan budjettiesityksen loppusummaa 4,69 miljoonaa euroa, josta käyttömenojen osuus on 3,69 milj. euroa ja tulojen vähennys 1 milj. euroa. Lisäksi investointeihin lisättiin 0,5 milj. euroa.

Kaupunginjohtajan budjettiehdotukseen sisältyy lähes 1 miljardi euroa kymmenen vuoden ajanjaksolle koulu- ja päiväkotitilojen korjauksiin. Investointiohjelmaa valmistellaan kokonaisuutena. Esitykset kouluverkosta koko lukioverkon ja Tapiolan alueen kaikkien koulujen osalta tuodaan kaupunginhallituksen käsittelyyn viimeistään helmikuussa 2018.

Sosiaali- ja terveystoimessa asiakasmaksuja ei koroteta. Lisärahaa käytetään lasten terapiapalveluihin ja nuorten mielenterveyspalveluihin, opiskelijaterveydenhuoltoon sekä aikuissosiaali- ja perhetyöhön.

Sivistystoimessa varhennetaan kieltenopetusta lisäämällä opetusta alakouluissa. Iltapäivätoiminta toisluokkalaisille mahdollistetaan sitä haluaville ja maksut pidetään nykytasolla. Yläkoulun B2-kieleen tulee lisätunti. Ruotsinkieliseen opetukseen ja varhaiskasvatukseen sekä Mattlidens Gymnasiumin lisäoppilaspaikkoihin lisätään rahaa.  Lisärahaa käytetään myös mm. erityisopetukseen ja avustajaresursseihin, liikunta- ja nuorisojärjestöjen avustuksiin ja vähävaraisten lasten harrastusten tukemiseen.

Teknisen toimen toimialalla Länsiväylän pyöräilyn laatureitin suunnittelu käynnistyy vuonna 2018. Espoon teatteritilan, kulttuuritorin ja kulttuurikeskuksen peruskorjauksen suunnitteluun varataan 0,5 milj. euroa.

Espoon valtuusto päättää talousarviosta 7.12. klo 16 alkavassa kokouksessa.

Lisätietoja

Neuvottelutoimikunnan puheenjohtaja Henrik Vuornos, p. 044 253 4444

henrik.vuornos@gmail.com

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme