Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon vuoden 2023 talousarviosta neuvottelutulos

Jaa

Valtuuston neuvottelutoimikunta on saavuttanut neuvottelutuloksen Espoon kaupungin vuoden 2023 talousarviosta ja taloussuunnitelmasta.

Espoon toimintaa ja taloutta haastavat toimintaympäristön poikkeuksellisen suuret epävarmuudet, kuten Ukrainan sota, inflaatio ja siitä johtuvat kohonneet korot, koronapandemia ja rakennusalan tilanne.

Neuvottelutulos nostaa kaupunginjohtajan budjettiesityksen käyttötalouden nettomenoja 4,3 miljoonalla eurolla vuonna 2023.

  • Kasvun ja oppimisen toimialalle 3,5 M€ muun muassa varhaiskasvatuksen avustavan henkilöstön palkkaukseen, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen restart-toimenpiteisiin sekä nuorisotyöhön.
  • Elinvoiman tulosalueelle 0,35 M€ muun muassa liikuntaseurojen vuokra-avustuksen pitämiseen 30 %:ssa, ja omatoimikirjastojen aukioloaikojen laajentamiseen.
  • Kaupunkiympäristön toimialalle lisätään omatoimisen rakentamisen tontteja vaiheittain, tavoitteena päästä yhteensä 200 tonttiin vuodessa. Tonteista saatavat tulot käytetään kunnallistekniikkaan. Lisämäärärahoja kohdennettiin muun muassa luonnonsuojelutyöhön sekä istutuksiin.

Investointiohjelmassa varattiin rahaa vuosille 2023–2025 mm. Laurinlahden päiväkodin ja koulun peruskorjaukseen 10,6 M€, Olarin alueen päiväkotiratkaisun kiirehtimiseen 11,8 M€ ja Espoonlahden urheilupuiston huoltorakennukseen 1,2 M€. Espoonlahden uimahalli poistettiin investointiohjelmasta, kunnes peruskorjauksen tai uudisrakennuksen tilanne selviää.

Neuvottelutuloksessa ovat mukana valtuustoryhmät perussuomalaisia ja kristillisdemokraatteja lukuun ottamatta. Espoon valtuusto päättää talousarviosta 7.12.2022 klo 16 alkavassa kokouksessa.

Valtuustokauden aikana toteutetaan Taloudellisesti kestävä Espoo -tuottavuus- ja sopeutusohjelma. Ohjelmalla parannetaan systemaattisesti palvelujen järjestämisen ja tuottamisen tuottavuutta, kehitetään johtamista, tehostetaan resurssien käyttöä ja priorisoidaan kaupungin kehittämistä. Ohjelma asettaa ns. viiden vuoden kehyksen toiminnan ja talouden suunnittelulle. Tavoitteena on varmistaa, että Espoon kaupungin palvelut järjestetään ja tuotetaan kokonaistaloudellisesti järkevimmällä tavalla.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Professor Rebecca Piekkari selected as Espoo Ambassador 20222.12.2022 15:18:25 EET | Press release

Espoo has a new congress ambassador after a two-year break since Professor Rebecca Piekkari from the Aalto University School of Business was selected as the Espoo Ambassador 2022. As Espoo Ambassador, Professor Piekkari will represent Espoo's scientific excellence when travelling around the world and encourage Espoo scientists to participate in academic organisations and congresses. Professor Piekkari is the 12th Espoo Ambassador.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme