Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoonlahden terveysasemajärjestelyt selvityksessä

Jaa

Espoonlahden terveysasemalla sattui 13.4. vesivahinko, jonka jälkeen tilat ovat olleet pois käytöstä. Rakennus on saavuttamassa peruskorjausiän ja vesivahingosta johtuen Tilapalvelut selvittää mahdollisuutta aikaistaa peruskorjausta. Väistötiloja ja vaihtoehtoisia ratkaisuja on etsitty ja järjestetty siten, että asukkaat saavat tarvitsemansa palvelut mahdollisimman vaivattomasti ja työntekijöillä on turvalliset ja terveelliset työskentelytilat.

Espoonlahden terveysasemalla sattui 13.4. vesivahinko, jonka jälkeen tilat ovat olleet pois käytöstä. Terveysaseman tiloissa toimi lääkäri- ja hoitajavastaanottojen lisäksi hammashoitola, mielenterveys- ja päihdepalveluja sekä fysioterapiaa. Kevään ja kesän ajaksi palvelut siirrettiin muihin toimipisteisiin.

Espoonlahden terveysasemarakennus on saavuttamassa peruskorjausiän ja vesivahingosta johtuen Tilapalvelut selvittää mahdollisuutta aikaistaa peruskorjausta. Tarkoituksena on välttää päällekkäisiä korjauskustannuksia ja estää tilanne, jossa mittavat vesivahinkokorjaukset tehdään vain lyhyeksi käyttöajaksi ennen peruskorjaustöiden käynnistymistä.  

Espoonlahden tilanteesta on keskusteltu myös sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksessa 10.6. sekä kaupunginhallituksessa 15.6.

Vaihtoehdot selvityksessä

Terveydenhuollon tiloilla on lainmukaiset erityisvaatimukset esimerkiksi vesipisteiden, äänieristyksen ja esteettömyyden osalta eikä Espoonlahden alueella ole saatavilla sellaista tilaa, joihin palvelut voitaisiin kokonaisuutena siirtää. Väistötiloja ja vaihtoehtoisia ratkaisuja on etsitty ja järjestetty siten, että asukkaat saavat tarvitsemansa palvelut mahdollisimman vaivattomasti ja työntekijöillä on turvalliset ja terveelliset työskentelytilat.

Tavoitteena on, että Espoonlahden terveysaseman vähemmän vaurioituneet tilat, kuten suun terveydenhuollon ja fysioterapian tilat, voitaisiin ottaa väliaikaisesti käyttöön jälleen syksyllä. Terveysaseman toimintaa voidaan osin siirtää väistöön Soukkaan. Selvityksessä on myös mahdollisuus käyttää Matinkylän terveysasemaa väistötilana.

Tulemme lisäämään etävastaanottoja joille asiakas pääsee omalta kotisohvaltaan. Lisäksi selvitämme mahdollisuudet tarjota palveluja palvelusetelillä tai muuten lähipalveluna Espoonlahden alueella. Järjestämme syksyllä asukastilaisuuden, jossa kerromme vaihtoehdoista ja kuulemme espoonlahtelaisten toiveita.

Lisätiedot:

Espoon terveyspalvelujen johtaja Sanna Svahn, p. 050 544 6535
Tilapalvelut-liikelaitoksen toimitusjohtaja Maija Lehtinen, p. 046 877 3683

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Twitter: @Espoonsote     
Facebook: Espoon sote - Hyvinvointia Espoossa

Espoon kaupunki Twitterissä 
Espoon kaupunki Facebookissa

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tapio Erma och Juha Nurmi utnämnda till nya resultatsenhetsdirektörer inom Esbo stads sektor för fostran och lärande14.6.2021 15:00:00 EEST | Tiedote

Till den ordinarie tjänsten som direktör för resultatenheten för finsk utbildning på andra stadiet och ungdomstjänster inom Esbo stads sektor för fostran och lärande valdes Tapio Erma (FM, eMBA) och till den ordinarie tjänsten som direktör för grundläggande utbildning inom resultatenheten för finsk grundläggande utbildning Juha Nurmi (FM, eMBA). Erma har verkat som chef för Esbo stads finska gymnasielinje sedan 2014. Nurmi har verkat som utvecklingschef för finsk utbildning sedan 2002. Båda rapporterar till sektordirektör Harri Rinta-aho och är medlemmar i ledningsgruppen för sektorn för fostran och lärande. Stadens organisationsreform träder i kraft 1.8.2021 då den nya sektorn för fostran och lärande inleder sin verksamhet. Sektorn för fostran och lärande består av följande resultatenheter: finsk grundläggande utbildning, finsk utbildning på andra stadiet och ungdomstjänster, finsk småbarnspedagogik och Svenska bildningstjänster.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme