Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoossa muutoksia lähiopetuspaikoissa, mahdollisuus eväspussiin etäopetuksessa oleville lapsille ja nuorille

Jaa

Espoossa etäopetuksessa oleville koululaisille ja opiskelijoille aletaan tarjota eväitä maanantaista 30.3. alkaen. Suomenkielisissä kouluissa, joissa on vain vähän oppilaita lähiopetuksessa, lähiopetus siirretään väliaikaisesti toteutettavaksi muussa kuin oppilaalle osoitetussa koulupaikassa.

Muutoksia suomenkielisen opetuksen lähiopetuspaikoissa 

Hallituksen linjausten mukaisesti suurin osa oppilaista on siirtynyt opiskelemaan kotoa käsin. Tämän myötä moni Espoon kaupungin kouluista on nyt tyhjillään. Osassa kouluista käy päivittäin alle kymmenen oppilasta, joissakin yläkouluista vain muutamia. 

Oppilaista tyhjentyneissä kouluissa tehdään tämän vuoksi järjestelyjä. Suomenkielisissä kouluissa, joissa lähiopetuksessa on vain vähän oppilaita, lähiopetus siirretään väliaikaisesti toteutettavaksi muussa kuin oppilaalle osoitetussa koulupaikassa 30.3. alkaen. Opetusryhmien koko pidetään edelleen pienenä, maksimissaan kymmenessä oppilaassa. 

Näin oppilaiden opetus sekä tukipalvelut voidaan turvata myös tilanteissa,jossa suuri osa henkilöstöstä on poissa koulun tiloista.  

Koulusta otetaan yhteyttä huoltajiin, joiden lapsia asia koskee. Erityisen tuen oppilaiden osalta lähiopetuksen järjestäminen sovitaan oppilaskohtaisesti. Mahdollinen oppilaan koulumatkatuki järjestetään normaalien kriteereiden mukaan. 

Espoo aloittaa eväsjakelun etäopetuksessa oleville peruskoulujen oppilaille ja lukiokoulutuksen opiskelijoille 

Espoo aloittaa eväspussien tarjoamisen etäopetuksessa oleville peruskoulujen oppilaille ja lukioiden opiskelijoille, jotka tarvitsevat lounasta. Eväspussien jako alkaa maanantaina 30.3.2020. Huoltajat ja opiskelijat ilmoittautuvat eväiden hakijoiksi Wilmassa, jotta eväspaketteja voidaan tilata oikea määrä. 

Kouluilla lähiopetuksessa oleville oppilaille järjestetään koululounas koululla tavalliseen tapaan. Etäopetuksessa oleville ei tarjota lämmintä kouluruokaa, jotta oppilaiden ei tarvitse kokoontua ruokailemaan samoihin tiloihin. 

Tarkoituksena on, että kotona opiskelevat oppilaat noutavat ruoat koululta ja syövät kotona.Eväsjakeluun ilmoittautumisesta on tiedotettu suoraan huoltajille Wilman välityksellä.   

Esbo börjar dela ut matsäckar till grundskoleelever och gymnasiestuderande som deltar i fjärrundervisning

Esbo börjar dela ut matsäckar till elever och studerande som deltar i fjärrundervisning och behöver lunch. Lunchutdelningen börjar på måndag 30.3.2020. Vårdnadshavare och studerande kan meddela om behov av matsäck på förhand via Wilma. På så sätt beställs rätt mängd matsäckar.

Elever som deltar i närundervisning i skolan får som vanligt skollunch i skolan. Varm skolmat erbjuds inte åt elever i fjärrundervisning, så att eleverna inte ska samlas i samma lokaler för att äta.

Avsikten är att de elever som studerar hemma hämtar matsäcken från skolan och äter hemma. Information om anmälan till lunchutdelning har skickats ut till vårdnadshavare via Wilma.

Lisätietoja. 

Kehittämispäällikkö (suomenkiel. opetus) Juha Nurmi,
p.
050 372 5852,
juha.nurmi@espoo.fi 

Direktör för svenska bindningstjänster Barbro Högström,
p. 050 351 1497 barbro.hogstrom@espoo.fi 

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme