Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoossa työllisyyttä hoidetaan verkostomaisesti yhdessä

Jaa

Espoon kaupunki valmistautuu työllisyyden kuntakokeiluihin yhdessä Helsingin ja Vantaan kaupunkien, TE-palveluiden ja ELY-keskuksen kanssa.

Työ- ja elinkeinoministeriö käynnistää keväällä 2020 työllisyyden kuntakokeiluja, joilla vahvistetaan kuntien roolia työllisyyspalveluiden järjestäjänä. Kuntakokeiluihin ohjataan henkilöstöresursseja ja työllisyysmäärärahaa. Kaupunginhallitus tekee päätöksen kokeiluihin hakeutumisesta ensi viikon aikana.

”Meillä Espoossa on jo entuudestaan vahva verkostomaisen yhteistyön kulttuuri. Olemme onnistuneet kehittämään asiakkaillemme uudenlaisia palveluja ja uudistamaan jo olemassa olevia vastaamaan paremmin asiakkaidemme tarpeita”, kertoo Espoon kaupungin työllisyyspalveluiden päällikkö Hilla-Maaria Sipilä. 

Vertaismentoroinnilla verkostot ja oman osaamisen markkinointi kuntoon

Vertaismentorointi on osoittautunut tehokkaaksi tavaksi kehittää korkeakoulutettujen työnhakijoiden ymmärrystä omasta osaamisesta ja sen markkinoinnista.

”Ryhmätyöskentely innostaa kokeilemaan uusia työnhaun keinoja ja aktivoi verkostoitumaan. Useamman vuoden työttömyydet ovat vaihtuneet ikään katsomatta aktiiviseen esilläoloon LinkedInissä, oman osaamisen rohkeaan esittelyyn työnantajille ja työpaikkoihin haastavissa asiantuntijatehtävissä”, toteaa projektipäällikkö Merja Kyllönen. Palvelun taustalla on pääkaupunkiseudun kaupunkien yhteinen Korko – korkeaa osaamista yrityksiin -hanke. Hankkeen toimintamallit ja palvelut juurrutetaan vuodenvaihteessa pysyväksi osaksi Espoon kaupungin työllisyyspalveluja.

Työnhakusparrausta, koulutusvinkkejä ja työnantajatreffejä kauppakeskuksessa

Työllisyyden palvelutori on yli 30-vuotiaille työnhakijoille suunnattu matalan kynnyksen neuvontapalvelu. Kauppakeskus Ison Omenan tiloissa sijaitseva neuvontapiste palvelee ilman ajanvarausta ja anonyymisti.

”Työllisyyden palvelutorilta asiakas saa uusia näkökulmia työllistymiseen. Meille voi tulla juttelemaan työnhausta ja kouluttautumisesta asiantuntijan kanssa kasvokkain ilman ajanvarausta”, kertoo Sanna Kuusisto, palvelusta vastaava koordinaattori Espoon kaupungilta.

Ohjelmointialan asiantuntijoille lisäkoulutusta

Osaavien koodareiden puute on jarruttanut ICT-alan yritysten kehitystä Espoossa. Samaan aikaan työttöminä työnhakijoina on alan osaajia, joilla on vaikeuksia työllistyä esimerkiksi vanhentuneen osaamisen vuoksi. Espoo on kahden vuoden ajan järjestänyt ohjelmointialan valmennuskoulutusta, jossa henkilön osaaminen päivitettiin vastamaan ICT-alan nykytarpeita. Englanninkielisen koulutusohjelman suoritti 29 korkeasti koulutettua maahanmuuttajataustaista henkilöä, IT-alan pitkäaikaistyötöntä ja kansainvälisten osaajien puolisoa.

“Valmennettavat esittelivät osaamistaan espoolaisille ICT-alan yrityksille ja yli puolet näistä kohtaamisista poiki jatkoa”, iloitsee projektipäällikkö Virve Hutchinson. Valmennuskoulutus on osa Suomen kuuden suurimman kaupungin 6Aika-strategiaan kuuluvaa DigiPore-hanketta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hilla-Maaria Sipilä
Työllisyyspalvelujen päällikkö
puh. 043 824 6624
hilla-maaria.sipila@espoo.fi

Kuvat

Työllisyyden palvelutorille voi tulla juttelemaan työstä.
Työllisyyden palvelutorille voi tulla juttelemaan työstä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Läsåret i Esbos grundskolor och gymnasier inleds med närundervisning12.8.2020 10:01:36 EESTTiedote

Finskspråkiga grundskolor och alla gymnasier i Esbo inleder läsåret på torsdag 13.8. Eleverna i de svenskspråkiga grundskolorna börjar skolarbetet nästa veckas tisdag 18.8. Undervisningen inleds i form av närundervisning. Skolorna och gymnasierna följer Utbildningsstyrelses anvisningar om ordnande av utbildning. Utbildningsstyrelsen och övriga myndigheter uppdaterar sina anvisningar kontinuerligt. Vi följer coronavirussituationen och uppdaterar Esbo stads anvisningar enligt behov. Vårdnadshavare och studerande får mer information från skolan eller gymnasiet via Wilma.

Lukuvuosi alkaa lähiopetuksena Espoon peruskouluissa ja lukioissa12.8.2020 09:36:03 EESTTiedote

Lukuvuosi käynnistyy lähiopetuksena suomenkielisissä peruskouluissa ja kaikissa lukioissa 13.8. ja ruotsinkielisissä kouluissa 18.8. Kouluissa ja lukioissa noudatetaan Opetushallituksen määräyksiä opetuksen järjestämisestä. Opetushallituksen ja muiden viranomaisten ohjeita päivitetään jatkuvasti, kun koronatilanne muuttuu. Seuraamme tilannetta ja päivitämme kaupungin ohjeita tarpeen mukaan. Huoltajat ja opiskelijat saavat lisää tietoa koululta tai lukiolta Wilman kautta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme