Aivoliitto

Esteettömyys on koko kansan juttu Hossan kansallispuistossa

Jaa

Tiedote 9.6.2017. Tervetuloa Hossan kansallispuiston avajaisiin 17.6.2017. Huosilammen esteettömyyspisteessä (kohde numero 7 avajaiskartassa) voit tutustua kansallispuiston esteettömiin kohteisiin ja palveluihin, muun muassa liikkumisen apuvälineisiin ja sähköskoottereihin. Aivoliiton ja Suomen CP-liiton asiantuntijoita on paikalla kertomassa aiheesta.

Meillä kaikilla on tasa-arvoinen oikeus nauttia luonnosta ja sen elämyksistä mahdollisista toimintarajoitteista huolimatta. Juhlaviikkoaan 9.-18.6.2017 viettävässä Hossan kansallispuistossa tätä asiaa on edistetty uusilla esteettömän liikkumisen mahdollisuuksilla. Näin yksi 100-vuotiaan Suomen keskeisistä teemoista, tasa-arvo, toteutuu Hossassa.

Tänä vuonna 40-vuotisjuhliaan viettävä Aivoliitto on ollut asiantuntijana mukana suunnittelemassa kansallispuiston uusia esteettömiä reittejä (Muikkupuro ja Lihapyörre) sekä uudistamassa vanhoja esteettömiä luontokohteita.

Hossa oli jo retkeilyalueenakin ainutlaatuinen paikka esteettömyyden suhteen. Nyt kansallispuistona se tarjoaa uusine ratkaisuineen ja kohteineen vieläkin paremmat mahdollisuudet luonnosta nauttimiseen. Hossan esteettömät kohteet kuten laavut, tulipaikat, melontalaiturit, metsäreitit, vuokrakämpät ja palvelut sijoittuvat 11 kilometrin matkalle. Puiston läpi kulkevilla teillä voi liikkua omatoimisesti sähköisten tai manuaalisten apuvälineiden avulla kohteiden välillä.

Uutuutena on mahdollisuus vuokrata sähköskootteri Hossan luontokeskuksesta. Ylä-Kainuun Osuuspankki ja Leijona-skoottereita valmistava Skand Oy lahjoittivat Aivoliitolle kaksi sähköskootteria vuokrattavaksi Hossan kansallispuistossa. Hyvin vaikeavammaiset voivat käyttää omia sähköisiä välineitään.

Esteettömyys on kokonaisuus ja yksilöllinen asia. Esteetön kokemus ja liikkuminen muotoutuvat toisiaan tukevista ratkaisuista. Siihen kuuluu esteettömien maastorakenteiden ja reittien suunnittelu, yksilölliset apuvälineet, palveluiden muotoilu ja soveltaminen sekä avustamistarpeiden huomioiminen. Ennen kaikkea esteettömyys lähtee asenteesta: jokaisella on oikeus nauttia suomalaisesta luonnosta toimintarajoitteista huolimatta.

Esteettömyys on koko kansan juttu. Hossan esteettömistä kohteista ja palveluista voivat nauttia niin lapsiperheet vaunuineen, ikäihmiset kuin sairauden tai vamman takia toimintakykyään menettäneet ihmiset. Jokainen hyötyy esteettömyydestä, se ei ole keneltäkään pois.

Tiedotteen lähettäjä:

Päivi Seppä-Lassila
Viestintäpäällikkö
Aivoliitto ry
p. 040 715 5198
paivi.seppa-lassila@aivoliitto.fi 

www.aivoliitto.fi 

Yhteyshenkilöt

Toiminnanjohtaja Tiina Viljanen, p. 040 833 1511, tiina.viljanen@aivoliitto.fi

Lisätietoja Hossan kansallispuistosta ja esteettömyydestä:
järjestösuunnittelija Risto Lappalainen, p. 040 543 7290, risto.lappalainen@aivoliitto.fi

Lahjoittajien yhteystiedot:
Toimitusjohtaja Eija Sipola
OP Ylä-Kainuu, p. 010 257 2133, 0400 912 458, eija.sipola@op.fi

Miika Utoslahti
Skand Oy
Suora numero: 02 4325002, vaihde: 02 480 9060, miika@skand.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aivoliitto
Aivoliitto
Suvilinnantie 2
20900 TURKU

02 2138 200http://www.aivoliitto.fi

Aivoliitto ry on potilas- ja asiantuntijajärjestö, joka tukee edustamiensa ryhmien arjessa selviytymistä. Näitä ryhmiä ovat aivoverenkiertohäiriön sairastaneet ja heidän läheisensä sekä perheet, joiden lapsella tai nuorella on kielellinen erityisvaikeus.

Aivoliitto on yhteiskunnallinen vaikuttaja, joka edistää toiminnallaan aivoverenkiertohäiriöiden ennaltaehkäisyä, kielellisen erityisvaikeuden varhaista tunnistamista sekä hyvää hoitoa ja kuntoutusta. Liiton perustehtävänä on oikeuksien valvonta, viestintä ja asenteisiin vaikuttaminen, AVH:n ennaltaehkäisy sekä yhdistystoiminta ja palvelut. Tutkimuksellaan liitto luo pohjaa toiminnalle. Aivoliitto tuo esiin puhevammaisten asioita sekä tarjoaa sopeutumisvalmennuskursseja, kuntoutusta, koulutusta ja terapiaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aivoliitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme