Kiinteistöliitto

Etäosallistuminen yhtiökokouksiin on tullut jäädäkseen

Jaa

Etäosallistuminen voi pysyä vielä pitkään ainoana turvallisena tapana osallistua taloyhtiön yhtiökokoukseen. Kiinteistöliitto suosittelee, että taloyhtiöt pitävät etäosallistumisen keinovalikoimassaan senkin jälkeen, kun koronatilanne sallii myös perinteisen kokoontumisen.

Viime keväänä koronavirus iski Suomeen kesken yhtiökokouskauden, ja osa taloyhtiöistä siirsi yhtiökokouksensa myöhempään ajankohtaan. Nyt taloyhtiöillä eli niiden osakkailla ja isännöitsijöillä on ollut runsaasti aikaa ottaa haltuunsa erilaisia etäosallistumiseen tarkoitettuja työkaluja.

”Tänä keväänä etäosallistumisen pitäisi olla mahdollista kaikissa ammatti-isännöitsijän hoitamissa taloyhtiöissä. Etäosallistumisen onnistuminen edellyttää huolellista valmistautumista ja maininnan etäosallistumisen mahdollisuudesta kokouskutsussa”, sanoo Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen.

Kiinteistöliitto on yhdessä Isännöintiliiton kanssa koonnut verkkosivuilleen ohjeita yhtiökokousten erilaisista etäosallistumismahdollisuuksista.

Etäosallistumismahdollisuus lisäsi yhtiökokousten osallistujamäärää

Kiinteistöliiton lakineuvonnassa huomattiin viime vuoden aikana, että yhtiökokousten osallistujamäärä kasvoi, kun moni taloyhtiö otti käyttöön etäosallistumismahdollisuuden.

”Tämä on erittäin hyvä suuntaus, ja toivomme, että kiinnostus oman taloyhtiön asioita kohtaan kasvaa entisestään, kun etäosallistuminen otetaan pysyvästi käyttöön”, Kristel Pynnönen sanoo.

Pynnönen muistuttaa, että laki ei kuitenkaan salli yhtiökokouksen järjestämistä pelkästään etäkokouksena, vaan kokoukselle on aina määriteltävä myös fyysinen paikka. Etäosallistuminen on ainoastaan lisämahdollisuus kokoukseen osallistumiseen.

Lisätietoa taloyhtiön yhtiökokouksesta

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistöliitto
Kiinteistöliitto
Annankatu 24, 3. krs
00100 HELSINKI

09 1667 6761http://www.kiinteistoliitto.fi

Vuonna 1907 perustetun Kiinteistöliiton muodostavat 23 alueellista yhdistystä ja valtakunnallinen toimialajärjestö, Suomen Vuokranantajat ry. Kiinteistöliittoon kuuluu noin 30 000 taloyhtiötä, joissa asuu yhteensä lähes kaksi miljoonaa ihmistä.

 

Kiinteistöliitto on kiinteistönomistajien edunvalvoja, kiinteistöalan asiantuntijaorganisaatio ja alan johtava vaikuttaja. Jäsenillä on käytössään alan tuorein tieto ja kiinteistöalaan erikoistuneiden asiantuntijoiden palvelut. Lue lisää Kiinteistöliiton valtakunnallisista ja alueellisista palveluista www.kiinteistoliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistöliitto

Sosiaalipalveluiden huoli-ilmoitus tunnetaan yhä huonosti – uusi videokampanja lisää tietoisuutta12.1.2021 09:01:00 EETTiedote

Sosiaalipalveluihin voi tehdä huoli-ilmoituksen, kun lapsen, aikuisen tai iäkkään henkilön huolenpidosta, terveydestä tai turvallisuudesta herää huoli. Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus, Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi ja Varsinais-Suomen Muistiyhdistys tuottivat yhteistyössä videokampanjan, jonka tarkoitus on lisätä tietoisuutta vähän tunnetusta ilmoitusmenettelystä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme