HSL Helsingin seudun liikenne

Etelä-Espoon ja Lauttasaaren uudet bussilinjat ovat toimineet suunnitelmien mukaan

Jaa

Metron uudet liityntälinjat ovat toimineet Etelä-Espoossa ja Lauttasaaressa pitkälti ilman ongelmia. HSL kuitenkin seuraa koko ajan palautteita, linjojen ajoaikoja ja matkustajamääriä. Ensimmäiset pienet korjaustoimet ovat jo suunnitteilla.

Etelä-Espoon ja Lauttasaaren bussiliikenne uudistui täysin 3.1., kun bussit siirtyivät ajamaan metron liityntäliikennettä. HSL:ssä on sen jälkeen kiinnitetty erityistä huomiota siihen, miten liikenne uusilla bussilinjoilla on sujunut.

Valtaosin liikenne on kulkenut suunnitelmien mukaan, mutta joillain lähdöillä on havaittu tavallista suurempaa kuormittumista. Muutostoimien suunnittelu on jo käynnistetty: osalle ruuhkaisimmista lähdöistä siirretään tilavampaa telibussikalustoa, ja lisäksi tietyillä osuuksilla harkitaan vuorovälin tihentämistä.

Esimerkiksi linjalla 111 tullaan siirtymään arki-iltapäivinä tiheämpään 10 minuutin vuoroväliin nykyistä aiemmin koululaisyhteyksien parantamiseksi. Myös Lauttasaaren liityntäliikenteen matkustajamääriä seurataan.

HSL pyrkii myös parantamaan bussiliikenteen täsmällisyyttä uusilla linjoilla, kun ajoajoista saadaan lisää dataa.

Ensimmäinen korjaus uuden bussiliikenteen aikatauluihin tulee voimaan maanantaina 22.1., kun Lauttasaareen kulkevan bussilinjan 20 viimeinen lähtö Ruoholahdesta muutetaan linjaksi 20N Asema-aukiolta. Näin ero metron viimeisen lähdön ja yöbussin ensimmäisen lähdön välillä ei muodostu liian suureksi. Vastaava korjaus on myöhemmin luvassa myös Espoonlahden suunnan yölinjalle 146N.

Tämän lisäksi linjalle 145 lisätään myöhäisillan vuoro Suvisaaristoon ja linjalle 531 (Tiistilä–Matinkylä–Olari–Espoon keskus–Jorvi) yksi aamuvuoro.

Yhteyshenkilöt

Tero Anttila, joukkoliikenneosaston johtaja, p. 050 555 2932

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 380 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain noin 360 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme