Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaHelsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Etelä-Haagan kirjasto remontoidaan viihtyisäksi olohuoneeksi

Jaa

Etelä-Haagan kirjasto on suljettu remontin vuoksi 16.11.–29.12.2020. Jo ennestään suosittu helsinkiläiskirjasto pyyhkäisee pölyt yltään ja toivottaa asiakkaat juuri ennen vuodenvaihdetta jälleen tervetulleeksi entistä ehompaan ja valoisampaan tilaan.

Etelä-Haagan kirjasto sijaitsee keskeisellä paikalla aivan Haagan peruskoulun ja Haagan puiston naapurissa. Kuva: Marjo Haatainen.
Etelä-Haagan kirjasto sijaitsee keskeisellä paikalla aivan Haagan peruskoulun ja Haagan puiston naapurissa. Kuva: Marjo Haatainen.

Kirjastossa tehdään mittavia uudistustöitä ja uusitusta kirjastosta tulee entistäkin viihtyisämpi. Kauniin, 2-kerroksisen kirjaston lastenosasto uusitaan kokonaan ja koko kirjaston pinnat maalataan. Myös uusia valaisimia asennetaan ja vanhoja vaihdetaan. Asiakkaille tulee enemmän istumapaikkoja, kun yläkerrassa sijaitseva palvelutiski puretaan. Myös yleisö-WC uusitaan.

”Saamme uusia huonekaluja ja asiakkaiden toivomia oleskelupaikkoja. Alakertaan tulee kaksi pienehköä palvelutiskiä sekä monitoimipiste, jossa on mm. kopiokone. Lainaus- ja palautusautomaateista toinen tulee olemaan esteetön, joten sitä on lastenkin mukava käyttää”, kertoo kirjastonjohtaja Lauriina Vilkkonen.

Etelä-Haagan kirjaston asiakkaat voivat valita varausten noutopaikaksi minkä tahansa toisen Helmet-kirjaston. Jos vaihtoehtoista noutopaikkaa ei ole valittu, varaukset menevät remontin ajan Pohjois-Haagan kirjastoon. Etelä-Haagan kirjaston palautusluukku ei ole remontin aikana käytettävissä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lauriina Vilkkonen
Kirjastonjohtaja
Helsingin kaupunginkirjasto
Etelä- ja Pohjois-Haagan kirjastot
050 370 2973, lauriina.vilkkonen@hel.fi

Marjo Haatainen
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunki / Kulttuuri ja vapaa-aika / Viestintä- ja markkinointipalvelut
050 382 8150, marjo.haatainen@hel.fi

Kuvat

Etelä-Haagan kirjasto sijaitsee keskeisellä paikalla aivan Haagan peruskoulun ja Haagan puiston naapurissa. Kuva: Marjo Haatainen.
Etelä-Haagan kirjasto sijaitsee keskeisellä paikalla aivan Haagan peruskoulun ja Haagan puiston naapurissa. Kuva: Marjo Haatainen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

* * *
Helsingin kaupunginkirjasto on Suomen suurin yleinen kirjasto ja hoitaa myös yleisten kirjastojen valtakunnallista kehittämistehtävää ja Kirjastot.fi-verkkopalveluja.

Helmet on pääkaupunkiseudun kaupunginkirjastojen kirjastoverkko - Helsinki Metropolitan Area Libraries. Siihen kuuluvat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginkirjastot.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uusia koronaepidemian hillitsemiseen tähtääviä rajoituksia ja suosituksia voimaan Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan palveluissa 23.11.2020 alkaen 20.11.2020 16:41:00 EETTiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi 19.11.2020 uusista suosituksista ja rajoituksista koronaepidemian leviämisen hillitsemiseksi. Kirjastot, kulttuurikeskukset, museot, nuorisotalot ja liikuntapaikat pysyvät auki. Yleisötilaisuuksien osallistujamäärä on rajattu enintään 20 henkilöön ja aikuisten joukkue- ja kontaktilajien harrastustoiminta perutaan ajalla 23.11.-13.12.2020.

Ennakkotiedote: kulttuuri- ja kirjastojaoston ylimääräinen kokous 24.11.202020.11.2020 12:21:54 EETTiedote

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto kokoontuu päätöksentekoon ylimääräiseen kokoukseen ti 24.11.2020. Kokouksen esityslista on julkaistu. Kokouksessa päätetään 3 miljoonan euron erityisavustuksen kohdentamisesta taide- ja kulttuurialan yhteisöille koronapandemiasta palautumiseen vuosille 2020–2021 sekä kehittämistavustuksista vuodelle 2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme