Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Etelä-Haagan sankarihautojen kivet puhdistetaan

Jaa

Hautakivet ovat kunnostettavina lokakuun loppuun asti. Marmoriset kivet puhdistetaan ja tekstit kullataan. Kivissä olevat sammalet ja jäkälät poistetaan. Kivet palautetaan paikoilleen lokakuun loppuun mennessä.

Etelä-Haagan sankarihaudat Sankaritiellä ovat Helsingin kaupungin hoidossa. Sankarihaudat ovat tulleet Helsingin kaupungin hoitoon suuren alueliitoksen myötä vuonna 1946.

Myös Pitäjänmäen, Munkkiniemen ja Lauttasaaren sankarihaudat ovat Helsingin kaupungin hoidossa.

Kivet ovat keskenään eri kokoisia ja kunnoltaan vaihtelevia. Huolellisesta entisöintityöstä huolimatta kiveen pinttyneitä jälkiä voi pinnoille edelleen jäädä. Tavoitteena on kuitenkin parantaa sankarihautojen kivien yhteneväisyyttä ja ulkonäköä. Erilaisilla kirjasintyypeillä tehdyt nimikaiverrukset asettavat haasteita kultaukselle.

Entisöidyt muistokivet palautetaan haudoille niin, että hautapaikat ovat valmiit lokakuun loppuun mennessä. Ensi keväänä kohennetaan myös kasvillisuutta, mm. pensasaita uusitaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Päivi Apajalahti
puistovastaava
Helsingin kaupunki
Kaupunkiympäristön toimiala
Puh. 09 310 38 523
etunimi.sukunimi@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Mäkelänkadun uudistamiseksi tehdään katusuunnitelmia20.11.2018 14:04Tiedote

Mäkelänkatua aiotaan uudistaa mittavassa peruskorjauksessa, joka alkaa arviolta vuonna 2024. Parhaillaan on meneillään katusuunnitelmien laadinta. Suunnitelmat sivuavat myös Mäkelänkatua risteäviä katuja, Vääksyntietä, Elimäenkatua ja Hämeentietä sekä Lautatarhankatua. Suunnitelmaluonnokset esitellään torstaina 29. marraskuuta 2018 klo 18.00–20.00 Mäkelänrinteen lukion auditoriossa, Mäkelänkatu 47.

Kesäkioskien ja liikkuvien elintarvikehuoneistojen vedenlaadussa parannettavaa19.11.2018 11:26Tiedote

Helsingissä ja Espoossa viime kesänä kesäkioskien ja liikkuvien elintarvikehuoneiden käyttämästä talousvedestä otetuista näytteistä vain 11 prosenttia täytti talousvesiasetuksen mukaiset laatuvaatimukset ja -tavoitteet. Näytteistä seitsemän prosenttia ei täyttänyt laatuvaatimuksia ja 82 prosenttia ei täyttänyt laatutavoitteita. Laatuvaatimukset on asetettu suolistoperäistä saastumista ja mahdollisia taudinaiheuttajia kuvaaville mikrobeille. Laatutavoitteet on annettu mikrobeille, jotka kuvaavat yleistä hygieniaa. Tulokset viittaavat veden huonoon vaihtuvuuteen sekä säiliöiden likaisuuteen ja huonoon kuntoon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme