Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Etelä-Haagan sankarihautojen kivet puhdistetaan

Jaa

Hautakivet ovat kunnostettavina lokakuun loppuun asti. Marmoriset kivet puhdistetaan ja tekstit kullataan. Kivissä olevat sammalet ja jäkälät poistetaan. Kivet palautetaan paikoilleen lokakuun loppuun mennessä.

Etelä-Haagan sankarihaudat Sankaritiellä ovat Helsingin kaupungin hoidossa. Sankarihaudat ovat tulleet Helsingin kaupungin hoitoon suuren alueliitoksen myötä vuonna 1946.

Myös Pitäjänmäen, Munkkiniemen ja Lauttasaaren sankarihaudat ovat Helsingin kaupungin hoidossa.

Kivet ovat keskenään eri kokoisia ja kunnoltaan vaihtelevia. Huolellisesta entisöintityöstä huolimatta kiveen pinttyneitä jälkiä voi pinnoille edelleen jäädä. Tavoitteena on kuitenkin parantaa sankarihautojen kivien yhteneväisyyttä ja ulkonäköä. Erilaisilla kirjasintyypeillä tehdyt nimikaiverrukset asettavat haasteita kultaukselle.

Entisöidyt muistokivet palautetaan haudoille niin, että hautapaikat ovat valmiit lokakuun loppuun mennessä. Ensi keväänä kohennetaan myös kasvillisuutta, mm. pensasaita uusitaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Päivi Apajalahti
puistovastaava
Helsingin kaupunki
Kaupunkiympäristön toimiala
Puh. 09 310 38 523
etunimi.sukunimi@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 17.8.201817.8.2018 17:06Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-08-17_Ylja_10_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 31.8.2018 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Rantojen uimavesi viilentynyt ja sinilevätilanne rauhoittumaan päin17.8.2018 14:47Tiedote

Uimavesinäytteet otettiin tällä viikolla joen rannoilta (Pakila, Pikkukoski, Tapaninvainio), Veijarivuoren rannalta sekä saarten (Pihlajasaari, Mustasaari, Suomenlinna, Uunisaari) uimarannoilta. Veijarivuoren ja Tapaninvainion näytteiden hygieeninen laatu oli heikentynyt vedessä havaittujen bakteerien vuoksi, muiden rantojen tutkitut näytteet olivat hygieeniseltä laadultaan hyviä. Veijarivuoren ja Tapaninvainion rannoilta otettiin myös uusintanäytteet. Veijarivuoren rannan uusintanäyte oli hygieeniseltä laadultaan hyvä. Tapaninvainion rannan tulokset valmistuvat ensi viikon alussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme