Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Etelä-Helsingin pysäköintijärjestelyitä muutetaan

Jaa

Helsingin kaupunki muuttaa pysäköintijärjestelyjä Kruunuhaan, Kaartinkaupungin, Kampin, Ullanlinnan ja Länsisataman kaupunginosissa. Uusien pysäköintijärjestelyiden myötä eteläisiin kaupunginosiin osoitetaan 72 uutta pysäköintipaikkaa ja poistetaan 20 paikkaa. Poistuvat pysäköintipaikat ovat Laivurinkadulla. Tavoitteena on parantaa raitio- ja bussiliikenteen luotettavuutta.

Kapea katutila aiheuttaa ongelmia Laivurinkadun raitiovaunuliikenteelle etenkin talvisin. Kuva: Kirsikka Mattila
Kapea katutila aiheuttaa ongelmia Laivurinkadun raitiovaunuliikenteelle etenkin talvisin. Kuva: Kirsikka Mattila

Uusia pysäköintipaikkoja saadaan käyttämättä jäävistä bussipysäkeistä. Bussilinja 17 on poistunut liikenteestä ja linja 24 on siirtynyt muulle reitille, jolloin osalle pysäkeistä vapautuu tilaa autoille.  

Kapealta Laivurinkadulta poistuu 20 pysäköintipaikkaa 

Laivurinkatu on tärkeä katuosuus raitiolinjoille 1 ja 3 sekä runkobussilinjoille 20 ja 30. Laivurinkadun katutilan kapeus on osoittanut haasteellisuutensa bussi- ja raitioliikenteelle niin kesäisin kuin talvisin.  

Kadun eteläisellä osuudella itälaidan tukimuurirakenne haittaa autojen pysäköintiä ja autot ovat useasti pysäköitynä liian lähelle kiskoja, jolloin raitioliikenteen kulku estyy. Tämä ongelma korostuu etenkin talvisin lumen kerääntyessä muurin viereen. 

Laivurinkadun pohjoisella osuudella Tarkk’ampujankadun ja Jääkärinkadun välisellä osuudella ongelmia aiheuttaa kapea katutila. Kadun itälaidassa sijaitsevan pyörätien ja uloimman kiskon väliin jäävä tila on suunnitteluohjeista poiketen mitoitettu liian kapeaksi ja tämä aiheuttaa raitioliikenteelle häiriöitä liian lähelle kiskoja pysäköityjen autojen vuoksi. 

Pysäköintipaikkojen poistamisella pyritään raitioliikenteen kehittämisohjelman mukaisesti parantamaan raitioliikenteen sujuvuutta ja vähentämään häiriöitä. 

Asukkaat voivat antaa palautetta suunnitelmista 19.1-2.2. Kerro kantasi -kyselyssä. Palautteesta tehdään kooste päätöksentekoa varten. Päätös pysäköintijärjestelyistä pyritään tekemään tämän talven aikana.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ville Kankkunen
liikenneinsinööri
Helsingin kaupunki, liikenne- ja katusuunnittelu
puh. 040 669 0538, ville.kankkunen@hel.fi

Kuvat

Kapea katutila aiheuttaa ongelmia Laivurinkadun raitiovaunuliikenteelle etenkin talvisin. Kuva: Kirsikka Mattila
Kapea katutila aiheuttaa ongelmia Laivurinkadun raitiovaunuliikenteelle etenkin talvisin. Kuva: Kirsikka Mattila
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 2.2.20232.2.2023 20:21:11 EET | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 2.2.2023 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti, kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 16.2.2023 kello 16.15. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/ i

En av de mest kända miljöerna i Finland fick det strålkastarljus den förtjänar – Senatstorgets nya belysning är klar2.2.2023 10:18:18 EET | Tiedote

Senatstorget har fått den nya belysning det förtjänar som ett resultat av omfattande planering och genomförande. Den nya belysningen betonar områdets värdighet och vackra empirestämning utan att glömma moderna energieffektiva lösningar. Helsingfors stad bjuder in sina invånare att njuta av atmosfären i området i skymningen, när belysningen är som bäst.

Yksi Suomen tunnetuimmista ympäristöistä pääsi arvoiseensa valokeilaan – Senaatintorin uusi valaistus on valmis2.2.2023 10:00:00 EET | Tiedote

Senaatintori on saanut ansaitsemansa uuden valaistuksen mittavan suunnittelutyön ja toteutuksen lopputuloksena. Uusi valaistus korostaa alueen arvokkuutta ja kaunista empiretunnelmaa, unohtamatta nykyaikaisia energiatehokkaita ratkaisuja. Helsingin kaupunki kutsuu kaupunkilaisia nauttimaan alueen tunnelmasta hämärän aikaan, jolloin valaistus on parhaimmillaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme