Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra ÖsterbottenEtelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Etelä-Pohjanmaalla lokakuun lopussa 5098 työtöntä työnhakijaa

Jaa

Työttömien työnhakijoiden määrä laski Etelä-Pohjanmaalla vuoden takaisesta vertailuajankohdasta 132 henkilöllä eli 2,5 prosentilla. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä laski vuoden takaisesta 10,3 prosentilla. Edellisestä kuukaudesta työttömien työnhakijoiden määrä nousi 172 henkilöllä.

Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä (3,0 %), Kuortaneella (3,4 %) ja Ilmajoella (4,6 %).
Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä (3,0 %), Kuortaneella (3,4 %) ja Ilmajoella (4,6 %).

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaan alueella 5,9 prosenttia, joka oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin heti Pohjanmaan ELY-keskusalueen (5,5 %) jälkeen. Koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 8,8 prosenttia.

Työttömistä työnhakijoista ulkomaiden kansalaisia oli 353, mikä oli 150 henkilöä (73,9 %) enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Työttömistä ulkomaiden kansalaisista ukrainalaisia oli 93 henkilöä.

Etelä-Pohjanmaalla työttömyys laski Kuusiokuntien ja Seinäjoen seutukuntien alueilla, mutta nousi Suupohjan ja Järviseudun alueilla. Etelä-Pohjanmaan kunnista suhteellisesti eniten laskua työttömien työnhakijoiden määrässä oli Isossakyrössä (-15 %), Kuortaneella (-11 %) ja Alavudella (-8 %).

Uusia avoimia työpaikkoja Etelä-Pohjanmaalla oli kuukauden aikana 1845 kappaletta, joka oli 362 kappaletta (-16,4 %) vähemmän kuin vuosi sitten. Kuukauden aikana avoimena oli kaikkiaan 4389 työpaikkaa.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta (temtyollisyyskatsaus.fi).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä (3,0 %), Kuortaneella (3,4 %) ja Ilmajoella (4,6 %).
Maakunnan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä (3,0 %), Kuortaneella (3,4 %) ja Ilmajoella (4,6 %).
Lataa
Työttömät työnhakijat kuukausivertailu, Etelä-Pohjanmaa.
Työttömät työnhakijat kuukausivertailu, Etelä-Pohjanmaa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Skötsel- och användningsplanen för Natura 2000-området Kristinestads skärgård skickas ut på remiss och presenteras för allmänheten (Österbotten)31.1.2023 12:00:00 EET | Tiedote

Skötsel- och användningsplanen för Natura 2000-området Kristinestads skärgård har beretts under åren 2021–2022. Planen har utarbetats i samarbete med en styrgrupp som bestående av städernas, mark- och vattenägarnas och andra intressentgruppers representanter. Skötsel- och användningsplanens mål är att trygga de naturvärden som står till grund för inrättandet av Natura 2000-området. Utöver detta främjar planen områdets kulturhistoriska värden och rekreationsvärden.

Kristiinankaupungin saariston Natura 2000 -alueen hoito- ja käyttösuunnitelma lähetetään lausuntokierrokselle ja esitetään yleisölle (Pohjanmaa)31.1.2023 12:00:00 EET | Tiedote

Kristiinankaupungin saariston Natura 2000 -alueen hoito- ja käyttösuunnitelma on valmisteltu vuosien 2021–2022 aikana. Suunnitelma on laadittu yhteistyössä ohjausryhmän kanssa, johon on kuulunut kuntien, maa- ja vesiomistajien sekä muiden sidosryhmien edustajia. Tavoitteena on turvata Natura 2000 -alueen perustana olevia luontoarvoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme