Kasvu Open

Etelä-Pohjanmaalla tulvi hakemuksia yritysten kasvuohjelmaan ─ tässä alueen 15 parasta!

Jaa

Yritysten kasvuohjelmaan Etelä-Pohjanmaan Kasvupolulle on valittu 15 kasvupotentiaalisinta yritystä peräti 64 hakijan joukosta. Yksi Kasvupolulle valituista yrityksistä on seinäjokelainen Notta Systems Oy, jonka katse on tiukasti kasvavassa markkinassa, postipakettien lajittelussa. Etelä-Pohjanmaan Kasvupolku järjestetään osana Suomen suurinta yritysten kasvun sparrausohjelmaa, Kasvu Openia.

Yritykset, jotka pääsivät jatkoon asiantuntijoiden sparrattaviksi ovat Notta Systems Oy, Foodwest Oy, Emma's & Mama's / Emmas Shop Oy, FinNero Oy Ltd sekä VV-Kuivaus Oy Seinäjoelta, Finanssila Oy sekä SeiKat Oy Kauhavalta, Jokipiin Pellava Oy Jalasjärveltä, Investigo Oy Ab Vaasasta, Pohjanmaan Erikoispurku Oy Kuortaneelta, Willsoft Oy, MA-Tech Oy sekä Jucat Oy Lapualta, Fysio 2000 Oy Ilmajoelta sekä Nuohous ja Ilmastointi Tohtorit Oy Jurvasta.

Valittujen yritysten liikeideat liittyvät mm. postipakettien lajitteluun, lemmikkitarvikkeiden suunnitteluun, rakennusalaan, asiakkaiden takaisinsoittopalveluihin, pellavatuotteiden valmistamiseen ja teollisuustuotannon tehostamiseen.

Tuomaristo painotti valinnoissaan erityisesti markkinapotentiaalia, skaalautuvuutta, taustatiimin merkitystä sekä kasvutahtoa. Tuomariston puheenjohtaja, Etelä-Pohjanmaan Kauppakamarin toimitusjohtaja Pertti Kinnunen, kertoo tuomariston olleen erittäin tyytyväinen hakemusten korkean määrän lisäksi laatuun, jonka ansiosta tuomaristo pystyi valitsemaan mukaan korkealle tähtääviä yrityksiä.

“Henkilökohtaisesti arvioidessani katsoin, että hakemuksesta pitää heijastua aika kunnianhimoisetkin tavoitteet, mutta tietenkin myös suunnitelmallisuus. Se, että ollaan myös mietitty mitkä ovat ne omat heikot kohdat, missä mahdollisesti apua tarvittaisiin,” Kinnunen kiteyttää.

Kasvupolun tuomaristoon kuuluvat Pertti Kinnusen lisäksi, Marja-Riitta Vest Viexposta, Tapio Seppä-Lassila Into Seinäjoelta, Mikko Isoniemi Myynninmaailmasta, Kari Hytönen Finnveralta, Petra Sippola Seinäjoen ammattikorkeakoulusta, Jorma Kukkeenmäki Suomen Yrittäjäopistosta sekä Timo Kalliomäki Nordeasta.

Postin lajittelun tulevaisuus saattaa tulla Etelä-Pohjanmaalta

Seinäjoella majaansa pitävä Notta Systemsin aikomuksena on mullistaa pakettien lajittelu. Yrityksen määrätietoinen panostus tuotekehitykseen 2010-luvun alkupuolelta asti on alkanut tuottaa tulosta ja yritys on läpimurron kynnyksellä. Yrityksen toimitusjohtaja Janne Eteläaho ei pidä tätä sattumana.

“Me ollaan ennustettu varmaan 5-6 vuotta sitten, että tähän me isketään. Silloinhan markkinat eivät olleet vielä olemassa. Nyt puhutaan globaalisti 5─10 miljardin markkinoista.”

Viime aikoina on uutisoitu paljon siitä, että perinteisten kirjeiden lähettäminen on laskenut vuosi vuodelta. Voisi vaikuttaa siltä, että postimarkkinoihin panostaminen on riski, mutta Eteläaho kertoo tilanteen olevan oikeastaan päinvastainen.

“Se helposti kirjekoneen läpi ajettava materiaali laskee, mutta vaikeammin lajiteltavan postin määrä kasvaa. Tällä hetkellä Kiinasta tilataan todella paljon paketteja, mikä on ‘konekelvotonta’,” Eteläaho selostaa. Ja se on juuri markkina, johon Notta Systems aikoo iskeä.

Kuten yrityksen nimestäkin on pääteltävissä, Notta Systems ponnistaa Etelä-Pohjanmaalta. Näkyykö pohjalaisuus sitten yrityksessä?

“Ehkä se on se periksiantamattomuus. Totta kai vaikeuksia on edessä ─ kyllähän me ollaan aika kivinen tie menty ja uskottu siihen tekemiseen. Ei olla luovutettu ensimmäisen kuopan tullen,” Eteläaho toteaa.

Kasvupolun sisältö ja eteneminen

Mukaan valittuja yrityksiä sparrataan 25.4. Tuurissa ja 23.5.2018 Seinäjoella. Tällöin eri alojen (mm. kasvu, kansainvälistyminen, myynti, rahoitus, markkinointi, johtaminen) asiantuntijat eli myllärit haastavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kukin yritys kohtaa mylläreitä 10x45 minuutin luottamuksellisissa kahdenkeskisissä tapaamisissa. Alueen elinkeinoelämän toimijoista koottu tuomaristo valitsee toisen sparrauspäivän päätteeksi kaksi parasta yritystä, jotka etenevät 24.─25.10.2018 järjestettävään valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Emilia Suosalo, Kasvupolun fasilitoija, Aava & Bang Oy*, p. 0400 802 926, emilia.suosalo@bang.fi

Janne Eteläaho, toimitusjohtaja, Notta Systems Oy, p. 0400 776 453, janne@notta.fi

Pertti Kinnunen, toimitusjohtaja, Etelä-Pohjanmaan kauppakamari, p. 040 5340 875
pertti.kinnunen@kauppakamari.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kasvu Open
Kasvu Open
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä

0503046794http://www.kasvuopen.fi

Kasvu Open on valtakunnallinen sparrausohjelma pk-yrityksille, joka auttaa yrityksiä niiden kasvuhaasteissa. Sparraus on valituksi tulleille yrityksille maksutonta. Vuonna 2018 tavoitteena on antaa ohjausta 450 yritykselle yli tuhannen asiantuntijan voimin 30 Kasvupolulla. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa 2018, jossa 100 finalistin joukosta valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset.
--------------------------
Kasvupolun mahdollistavat Etelä-Pohjanmaan Kauppakamari, Etelä-Pohjanmaan liitto, Myynninmaailma Oy, Etelä-Pohjanmaan Uusyrityskeskus ry Neuvoa-Antava, Suomen Yrittäjäopisto, Xport Oy, Viexpo Oy, Seinäjoen AMK, Koulutuskeskus Sedu, Into Seinäjoki, JPYP ─ Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät, Yrityskehitys Fasadi ─ Alavuden Kehitys Oy, BSTR Luova Konttori Oy, EY ja seuraavat kaupungit: Kauhava, Lapua, Ilmajoki, Kurikka, Kuortane.
-------------------------
*Aava & Bang Oy on valtuutettu Kasvu Open -tapahtumien järjestäjä ja voittoa jakamattoman Kasvu Open Oy:n osakas. Muut osakkaat ovat Keski-Suomen kauppakamari, Jykes Oy ja Kasvun Roihu Oy.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kasvu Open

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme