Etelä-Savon ELY-keskus

Etelä-Savon kulttuuriympäristöpalkinnon finalisteina Aseman Taidelaituri, Marjamäen pappila ja Wanha Kauppiastalo

Jaa

Etelä-Savon kulttuuriympäristötyöryhmä julisti keväällä haettavaksi Etelä-Savon vuoden 2020 kulttuuriympäristöpalkinnon. Määräaikaan mennessä kilpailuun ilmoitettiin kymmenen rakennettuun kulttuuriympäristöön ja rakennusperintöön liittyvää kohdetta.

Finalistikolmikko vasemmalta: Aseman Taidelaituri, Marjamäen pappila, Wanha Kauppiastalo. Kuvat Eino Logrén, Tuula Paul, Airi Männynsalo. Vapaa julkaistavaksi.
Finalistikolmikko vasemmalta: Aseman Taidelaituri, Marjamäen pappila, Wanha Kauppiastalo. Kuvat Eino Logrén, Tuula Paul, Airi Männynsalo. Vapaa julkaistavaksi.

Etelä-Savon kulttuuriympäristötyöryhmän esiraati valitsi finaalivaiheeseen kolme ehdokasta: Aseman Taidelaiturin Savonlinnan Punkaharjulta, Marjamäen pappilan Heinävedeltä ja Wanhan Kauppiastalon Enonkoskelta.

Osa palkintokilpailuun ilmoitetuista ehdokkaista oli vielä toimenpiteiden alkuvaiheessa. Tällaiset kohteet kulttuuriympäristötyöryhmä rajasi vuoden 2020 finalistivalinnasta pois toivoen, että ne valmistuessaan nousevat uudelleen ehdolle.

Erkki Liikanen päättää palkinnon saajan

Etelä-Savon vuoden 2020 kulttuuriympäristöpalkinnon voittajan valitsee tunnettu Etelä-Savon ja eteläsavolaisen kulttuurin ystävä, pääjohtaja emeritus Erkki Liikanen. Vallitsevan koronatilanteen vuoksi palkinnonjako on siirretty vuodelle 2021.

”Kilpailuun ilmoitetut kohteet olivat monipuolinen ja hieno kattaus Etelä-Savon kulttuuriympäristöistä, joten finalisteiksikin nousi varsin korkeatasoinen kolmikko. Hienojen ehdokkaiden lisäksi kulttuuriympäristötyöryhmä on erittäin iloinen siitä, että Erkki Liikanen lupautui ensimmäisen Etelä-Savon kulttuuriympäristöpalkinnon tuomariksi”, toteaa kulttuuriympäristötyöryhmän sihteeri Laura Hesso.

Finalisteihin voi tutustua Etelä-Savon kulttuuriympäristöpalkinnon www-sivuilla ymparisto.fi -palvelussa.

Etelä-Savon kulttuuriympäristötyöryhmä on alueen kulttuuriympäristötoimijoiden yhteistyöfoorumi, jonka tavoitteena on ylläpitää ja parantaa alueen kulttuuriympäristötietoisuutta sekä edistää Etelä-Savon kulttuuriympäristöjen säilyttämistä ja suojelua. Ryhmään on nimetty edustajat Etelä-Savon ELY-keskuksesta, Etelä-Savon maakuntaliitosta, Savonlinnan maakuntamuseosta, Mikkelin, Pieksämäen ja Savonlinnan kaupungeista, Etelä-Savon Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Etelä-Savosta, Etelä-Savon rakennusperintöyhdistyksestä, Museovirastosta ja Metsähallituksesta.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Kulttuuriympäristöasiantuntija Laura Hesso, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 029 502 4193, laura.hesso(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Finalistikolmikko vasemmalta: Aseman Taidelaituri, Marjamäen pappila, Wanha Kauppiastalo. Kuvat Eino Logrén, Tuula Paul, Airi Männynsalo. Vapaa julkaistavaksi.
Finalistikolmikko vasemmalta: Aseman Taidelaituri, Marjamäen pappila, Wanha Kauppiastalo. Kuvat Eino Logrén, Tuula Paul, Airi Männynsalo. Vapaa julkaistavaksi.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon ELY-keskus
Etelä-Savon ELY-keskus
Jääkärinkatu 14, PL 164
50101 Mikkeli

0295 024 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-etela-savo

Etelä-Savon ELY-keskus tuottaa valtion aluehallinnon palveluja ja osallistuu maakunnan kehittämiseen Etelä-Savon maakunnan alueella. Palvelumme kohdistuvat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, maaseutuun sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin. Omaa toimialuetta laajemmin hoidamme rakennerahastotehtäviä Itä-Suomen alueella, koordinoimme vesienhoitoa Vuoksen vesistöalueella ja vastaamme valtakunnallisen TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen toiminnasta. Viraston toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

Hyydetulvariski Etelä-Savon jokivesistöissä 15.1.202115.1.2021 16:23:00 EETTiedote

Etelä-Savon alueella jokien virtaamat ovat suuret ja kiristynyt pakkanen voi aiheuttaa hyydetulvia jokiin. Hyyde voi nostaa paikallisesti jokien vedenkorkeuksia nopeastikin. Vedenpinnan äkillinen nousu voi aiheuttaa osaltaan veden nousun rakennuksiin, vesi voi nousta tielle tai levittäytyä laajasti metsäalueelle. ELY-keskus kehottaa jokivarsien asukkaita seuraamaan tilannetta ja varautumaan rakenteiden tulvasuojeluun tilanteen niin vaatiessa. Mahdollisten teiden katkeamisten takia ihmisiä voi jäädä saarroksiin kiinteistölle tai pääsy kiinteistölle estyy. Etelä-Savossa hyytötulvasta on tullut ilmoitus Rantasalmen Kohisevanjoelta. Sunnuntaiksi ennustettu sään lauhtuminen helpottaa tilannetta, mutta lämpötilan laskiessa voi hyydön muodostuminen virtapaikoihin taas käynnistyä.

Valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden päivitysinventointia täydennetty: muutoksista voi kommentoida 24.11.–31.12.202024.11.2020 13:42:24 EETTiedote

Ympäristöministeriö on täydentänyt esitystään valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden päivitysinventoinniksi. Täydentävässä esityksessä inventointiin esitetään lisättäväksi kuusi uutta maisema-aluetta. Lisäksi 26 alueen rajausta supistetaan tai laajennetaan. Kahta vuonna 2016 mukana ollutta aluetta esitetään poistettavaksi päivitysinventoinnista. Muutoksista voi lausua 24.11.–31.12.2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme