Suomen riistakeskus Etelä-Savo

Etelä-Savoon lupa seitsemän karhun kannanhoidolliseen metsästykseen

Jaa

Maa- ja metsätalousministeriön asetuksella on säädetty Suomessa metsästysvuoden 2015 - 2016 saaliiksi saatavien karhujen enimmäismääräksi 133 yksilöä. Etelä-Savon alueelle myönnettiin poikkeuslupia seitsemän karhun metsästämiseen. Lupamäärä on sama kuin viime vuoden saalis. Kannanhoidolliset poikkeusluvat myönnettiin alueille, joilta on pidempään kirjautunut pentuehavaintoja ja myös muiden havaintojen perusteella tihein karhukanta.

Levittäytymisvyöhykkeelle lupa neljälle karhulle

Suomen karhukannan levittäytymisvyöhykkeelle oli mahdollista myöntää kannanhoidollinen poikkeuslupa enintään 15 karhun metsästämiseen. Määrä on kolmea yksilöä pienempi kuin edellisvuonna. Etelä-Savon levittäytymisvyöhykkeen alueelta on tulevana kautena mahdollista kaataa neljä otsoa eli yksi enemmän kun viime kaudella.

Heinäveden ja Pieksämäen hakemusalueille myönnettiin lupa yhden karhun metsästämiseen. Juvan, Joroisten, Rantasalmen ja osan Mikkeliä kattavalla lupa-alueella pyydetään ensi syksynä kahta karhua. Kangasniemen hakemukseen tehtiin kielteinen päätös.

Vakiintuneen kannan alueen lupamäärä pieneni kolmeen

Itä-Suomen vakiintuneen karhukannan hoitoalueelle suurin sallittu saalismäärä kannanhoidollisilla poikkeusluvilla on tänä vuonna 53 karhua. Etelä-Savon vakiintuneen karhukannan alueelta tuli kaksi poikkeuslupahakemusta. Kerimäen lupa-alueella on mahdollista kaataa yksi karhu ja Enonkosken, Puumalan, Savonlinnan sekä Sulkavan kunnat kattavalla alueella kaksi otsoa. Viime vuonna Etelä-Savon vakiintuneen kannan alueelta kaadettiin neljä karhua.

Karhuista tehdään nykyisin havaintoja koko Etelä-Savon alueella. Yleistyvät havainnot pentueista kertovat kannan levittäytymisestä uusille alueille. Luonnonvarakeskus on arvioinut riistakeskus Etelä-Savon alueen karhukannaksi ennen lisääntymiskautta 120-145 yli vuoden ikäistä karhua. Suomessa karhuja on noin 1600. Karhun metsästysaika alkaa elokuun 20. päivä ja päättyy lokakuun lopussa.

Lisätietoja riistapäällikkö Petri Vartiainen p. 029 431 2211

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Suomen riistakeskus Etelä-Savo
Suomen riistakeskus Etelä-Savo
Virastotie 3 as 2
51901 Juva

http://www.riista.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen riistakeskus Etelä-Savo

KORJATTU TIEDOTE: Syksyn hirviluvat myönnetty Etelä-Savossa30.6.2015 14:43:39 EESTTiedote

Suomen riistakeskus on myöntänyt tulevan syksyn hirvenmetsästykseen Etelä-Savon alueelle 3227 pyyntilupaa. Lupamäärä nousi noin150:llä edellisvuodesta. Yhdellä pyyntiluvalla saa kaataa aikuisen hirven tai kaksi vasaa. Myönnetyillä luvilla on mahdollista kaataa yli 4000 hirveä. Osa luvista on niin sanotuissa lupapankeissa, joita käytetään luvansaajien harkinnan mukaan. Pankkiluvat suunnataan syksyllä havaittuihin hirvitihentymiin tai vahinkoherkille alueille.

Syksyn hirviluvat myönnetty Etelä-Savossa30.6.2015 13:22:25 EESTTiedote

Suomen riistakeskus on myöntänyt tulevan syksyn hirvenmetsästykseen Etelä-Savon alueelle 3327 pyyntilupaa. Lupamäärä nousi 150:llä edellisvuodesta. Yhdellä pyyntiluvalla saa kaataa aikuisen hirven tai kaksi vasaa. Myönnetyillä luvilla on mahdollista kaataa yli 4000 hirveä. Osa luvista on niin sanotuissa lupapankeissa, joita käytetään luvansaajien harkinnan mukaan. Pankkiluvat suunnataan syksyllä havaittuihin hirvitihentymiin tai vahinkoherkille alueille