Suomen riistakeskus Etelä-Savo

Etelä-Savoon poikkeuslupa 40 ilveksen pyyntiin

Jaa

Suomen riistakeskus on myöntänyt Etelä-Savoon joulukuun alusta alkavalle pyyntikaudelle luvan 40 ilveksen kannanhoidolliseen poikkeuspyyntiin. Myönnetyt luvat on kohdennettu Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen kirjaamien pentuehavaintojen perusteella tiheimmille ilvesalueille. Poikkeuspyyntiin lähdetään kaikkien Etelä-Savon kuntien alueilla.

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on arvioinut Etelä-Savon ilveskannaksi ennen alkavaa metsästyskautta 205 - 220 yksilöä. Riistantutkimuksen koko maan ilveskanta-arvio oli noin 2800 eläintä.

Arvio ilvesten määrästä perustuu petoyhdyshenkilöiden tarkastamiin ja kirjaamiin näkö- ja jälkihavaintoihin. Erityisen tärkeitä ovat pentuehavainnot. Vuonna 2013 arvioitiin eteläsavolaisissa metsissä liikkuneen noin 50 ilvespentuetta. Havainnot suurpetojen pentueista tai asutuksen lähellä liikkuvista eläimistä tulee ilmoittaa tuoreeltaan lähimmälle petoyhdyshenkilölle tai riistanhoitoyhdistykselle. Yhteystiedot löytyvät riistakeskuksen sivuilta http://riista.fi/riistahallinto/yhteystiedot/yhteystietohaku/ .

Ilvesten poikkeuspyynti tulisi kohdentaa vahinkokohteen tai asutuksen läheisyydessä liikkuvaan yksinäiseen eläimeen. Ongelmaksi koetuista tai pelottomasti käyttäytyvistä ilveksistä kannattaakin ilmoittaa alueen metsästäjille.

Edellisenä metsästyskautena Etelä-Savon ilvessaalis oli 41 eläintä. Ilveksen metsästysaika päättyy 28. helmikuuta.

Lisätietoja:       riistapäällikkö Petri Vartiainen 029 431 2211

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Petri Vartiainen, riistapäällikkö, Suomen riistakeskus
p. 029 431 2211, petri.vartiainen@riista.fi

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen riistakeskus Etelä-Savo
Suomen riistakeskus Etelä-Savo
Virastotie 3 as 2
51901 Juva

http://www.riista.fi
Suomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen riistakeskus Etelä-Savo

Etelä-Savoon lupa seitsemän karhun kannanhoidolliseen metsästykseen13.7.2015 14:00:00 EESTTiedote

Maa- ja metsätalousministeriön asetuksella on säädetty Suomessa metsästysvuoden 2015 - 2016 saaliiksi saatavien karhujen enimmäismääräksi 133 yksilöä. Etelä-Savon alueelle myönnettiin poikkeuslupia seitsemän karhun metsästämiseen. Lupamäärä on sama kuin viime vuoden saalis. Kannanhoidolliset poikkeusluvat myönnettiin alueille, joilta on pidempään kirjautunut pentuehavaintoja ja myös muiden havaintojen perusteella tihein karhukanta.

KORJATTU TIEDOTE: Syksyn hirviluvat myönnetty Etelä-Savossa30.6.2015 14:43:39 EESTTiedote

Suomen riistakeskus on myöntänyt tulevan syksyn hirvenmetsästykseen Etelä-Savon alueelle 3227 pyyntilupaa. Lupamäärä nousi noin150:llä edellisvuodesta. Yhdellä pyyntiluvalla saa kaataa aikuisen hirven tai kaksi vasaa. Myönnetyillä luvilla on mahdollista kaataa yli 4000 hirveä. Osa luvista on niin sanotuissa lupapankeissa, joita käytetään luvansaajien harkinnan mukaan. Pankkiluvat suunnataan syksyllä havaittuihin hirvitihentymiin tai vahinkoherkille alueille.

Syksyn hirviluvat myönnetty Etelä-Savossa30.6.2015 13:22:25 EESTTiedote

Suomen riistakeskus on myöntänyt tulevan syksyn hirvenmetsästykseen Etelä-Savon alueelle 3327 pyyntilupaa. Lupamäärä nousi 150:llä edellisvuodesta. Yhdellä pyyntiluvalla saa kaataa aikuisen hirven tai kaksi vasaa. Myönnetyillä luvilla on mahdollista kaataa yli 4000 hirveä. Osa luvista on niin sanotuissa lupapankeissa, joita käytetään luvansaajien harkinnan mukaan. Pankkiluvat suunnataan syksyllä havaittuihin hirvitihentymiin tai vahinkoherkille alueille