Aluehallintovirasto

Etelä-Suomen aluehallintovirasto muuttaa uusiin toimitiloihin Hämeenlinnassa

Jaa

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätoimipaikka Hämeenlinnassa muuttaa Birger Jaarlin kadulta Keinusaareen. 18.1. alkaen uusi osoite on Wähäjärvenkatu 6. Samaan rakennukseen muuttavat myös Verohallinto, Digi- ja väestötietovirasto sekä Kaakkois-Suomen oikeusapu- ja edunvalvontapiiri. Yhteensä rakennuksessa työskentelee yli 300 virkamiestä.

Uudisrakennuksessa rautatieaseman lähellä sijaitsevat tilat edustavat valtion toimitilastrategian mukaista monitilaympäristöä, jossa tilankäyttö on tehokasta ja joustavaa ja vastaa aiempaa paremmin muuttuvia tarpeita. Valtion virastojen yhteiset palvelutilat hyödyttävät myös asiakkaita.

Hämeenlinnassa aluehallintoviraston henkilöstö on noin kymmenen vuotta työskennellyt lääninhallitukselle rakennetuissa rakennuksissa Hämeenlinnan torin laidalla. Arkkitehti C. L. Engelin suunnittelema empiretyylinen lääninhallitusrakennus on Hämeenlinnassa edustanut valtionhallintoa jo vuodesta 1836. Rakennus on suojeltu erityislailla. Vuonna 1966 valmistui toinen virastorakennus, ns. 66-talo, jonka suunnittelivat arkkitehdit Jonas Cedercreutz ja Helge Railo.

Valtion toimitilastrategian mukaisesti henkilöstö siirtyy 18.1.2021 uuteen monitilatoimistoon.

– ­­Työn sidos fyysiseen työpisteeseen vähenee digitalisaation myötä. Koronapandemia on entisestään vauhdittanut työnteon tapojen muutosta, kun aluehallintoviraston henkilöstö on siirtynyt lähes kokonaan etätöihin. Tarve kohtaamisille ja vuorovaikutukselle ei ole kuitenkaan kadonnut. Monitiloissa työympäristön voi valita joustavasti omien tarpeiden mukaan: esimerkiksi ryhmätyöskentelylle ja keskittymistä vaativalle työskentelylle on omat tilansa, kertoo Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Merja Ekqvist.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston henkilöstöä on 14 paikkakunnalla. Päätoimipaikkamme sijaitsee Hämeenlinnassa ja muut toimipaikat Helsingissä ja Kouvolassa. Henkilöstöämme työskentelee myös Lappeenrannassa, Lahdessa, Turussa, Tampereella, Kuopiossa, Mikkelissä, Oulussa, Jyväskylässä, Joensuussa, Rovaniemellä ja Vaasassa.  

Lisätietoja:

ylijohtaja Merja Ekqvist, Etelä-Suomen aluehallintovirasto, p. +358 295 016 271, etunimi.sukunimi@avi.fi

Lue lisää Hämeenlinnan virastotalojen historiasta aluehallintoviraston blogista.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on yksi Suomen kuudesta aluehallintovirastosta. Virastossa työskentelee 14 paikkakunnalla noin 530 henkilöä, joista Hämeenlinnassa noin 120 henkilöä. Aluehallintovirasto edistää alueellista yhdenvertaisuutta, perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista sekä peruspalvelujen saatavuutta hoitamalla lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvonta- ja lupatehtäviä. Vuonna 2020 Etelä-Suomen aluehallintovirastossa ratkaistiin esimerkiksi kanteluita ja oikaisuvaatimuksia yhteensä lähes 2000 kappaletta. Aluehallintovirasto edistää myös turvallista ja terveellistä elin- ja työympäristöä sekä ympäristönsuojelua.

Avainsanat

Kuvat

Uusi virastorakennus Wähäjärvenkatu 6, Hämeenlinna.
Uusi virastorakennus Wähäjärvenkatu 6, Hämeenlinna.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Skärpta sammankomstbegränsningar i Södra Finlands område den 5 mars - sammankomster med över sex personer är förbjudna, också mindre bör undvikas5.3.2021 14:54:16 EETTiedote

På grund av det allvarliga epidemiologiska läget skärper Regionförvaltningsverket i Södra Finland sammankomstbegränsningarna. Alla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med över sex personer är förbjudna och dessutom bör man undvika också mindre sammankomster alltid när det är möjligt.

Pohjois-Pohjanmaalla kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään edelleen, turvatoimia noudattaen enintään 6 hengen tilaisuudet ovat mahdollisia (Pohjois-Suomi)5.3.2021 14:33:04 EETTiedote

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto jatkaa nykyisiä yleisten kokoontumisten rajoituksia Pohjois-Pohjanmaan kuntien alueella 8.3. – 31.3.2021. Tartuntatautilain nojalla ovat kiellettyjä kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Pohjois-Pohjanmaan alueella 31. maaliskuuta saakka. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää välttämättömiä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan 6 (kuusi) henkilöä edellyttäen, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 22.2.2021 päivittämää ohjetta, joka täydentää suoraan tartuntatautilain muutoksista tulevia velvollisuuksia.

Työnantajan viivyttely työtodistuksen ja palkkalaskelman antamisessa johti sakkoihin työsopimuslain rikkomisesta5.3.2021 13:50:05 EETTiedote

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi siivousalan työnantajan 18 päiväsakon sakkorangaistukseen työsopimuslakirikkomuksesta. Käräjäoikeus antoi tuomionsa 26.2.2021. Asiassa oli kysymys siitä, että työnantaja ei antanut työntekijälle tämän pyytämää työtodistusta ja palkkalaskelmaa. Työnantaja viivytteli asiakirjojen antamista vielä senkin jälkeen, kun aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue oli kehotuksella velvoittanut työnantajaa antamaan työtodistuksen ja palkkalaskelman työntekijälle. Aluehallintovirasto joutui kehotuksen jälkeen asettamaan velvoitteiden noudattamiselle uhkasakon. Vasta tämän jälkeen työnantaja antoi työtodistuksen ja palkkalaskelman työntekijälle. Työnantajalla on velvollisuus antaa työsuhteeseen liittyvät asiakirjat Työsuojeluviranomainen muistuttaa, että työnantajalla on työsopimuslakiin perustuva velvollisuus antaa työntekijälle työsuhteeseen liittyvät asiakirjat, joita ovat työtodistus, palkkalaskelma ja selvitys työsuhteen keskeisistä ehdoista. Työsuhteeseen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme