Aluehallintovirasto

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee tartuntatautilain väliaikaisen pykälän 58 g mukaista tilojen sulkupäätöstä

Jaa

Kriittisen epidemiatilanteen vuoksi Etelä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee tartuntatautilain väliaikaisen pykälän 58 g mukaista päätöstä, jolla määrätään tiettyjä asiakastiloja suljettavaksi määräajaksi. Päätös kattaisi vähintään pääkaupunkiseudun kuntien alueen, ja sen olisi tarkoitus olla voimassa 1.-14.3.2021.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee eri toimijoiden tilojen sulkemista koskevaa päätöstä, joka julkaistaan perjantaina 26.2. On mahdollista, että pääkaupunkiseudun kuntien lisäksi päätös kattaa joko osittain tai kokonaan myös muun Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueen. Päätös on välttämätön kriittisen epidemiatilanteen vuoksi. Tartuntatautilain pykälän 58 g perusteella voidaan määrätä seuraavat tilat suljettavaksi:

  • joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat
  • yleiset saunat ja uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat
  • tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin sekä muuhun vastaavaan ryhmä-harrastustoimintaan käytettävät tilat
  • huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat
  • sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat
  • kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Muille Etelä-Suomen aluehallintoviraston alueen sairaanhoitopiirien (Etelä-Karjala, Kanta-Häme, Kymenlaakso ja Päijät-Häme) alueille valmistellaan tartuntatautilain väliaikaisen pykälän 58 d mukaisia päätöksiä, joilla velvoitetaan toimijoita, esimerkiksi yksityisiä elinkeinonharjoittajia, varmistamaan, että asiakkaille ja toimintaan osallistuville tarkoitetuissa tiloissa henkilöt eivät joudu keskenään lähikontaktiin. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella vastaava päätös tuli voimaan 25.2.2021. Lue lisää tiedotteesta: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69901946

Lisäksi Etelä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee päätöksiä, joilla määrätään koko alueella oppilaitosten tiloja suljettavaksi 8.3.-28.3.2021 väliseksi ajaksi. Päätöksillä toimeenpannaan osaltaan hallituksen 25.2. tekemää linjausta, jonka mukaan yläasteet ja 2. asteen opetus siirretään etäopetukseen. Päätöksissä huomioidaan perusopetuslain mukaiset velvoitteet mm. lähiopetuksen järjestämisestä 1.-3.-luokkalaisille ja erityistä tukea tarvitseville oppilaille. Päätökset julkaistaan maaliskuun ensimmäisellä viikolla.

Tiedotustilaisuus medialle 26.2. klo 15-16.30

Etelä-Suomen aluehallintovirasto järjestää tiedotustilaisuuden uusista päätöksistään perjantaina 26.2. klo 15-16.30. Tilaisuus on suunnattu median edustajille, ja se järjestetään Teamsin välityksellä. Kysymyksiin vastaamassa on Etelä-Suomen aluehallintoviraston johtoa ja asiantuntijoita. Mediakutsu osallistumislinkkeineen lähetetään perjantaiaamuna. Mahdolliset kysymykset ennakkoon voi lähettää viestintäpäällikkö Johanna Koskelalle osoitteeseen johanna.koskela@avi.fi.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Regionförvaltningsverket upphäver stängningsbeslutet för motions- och rekreationsutrymmen i Päijänne-Tavastland - utrymmena kan öppnas 21 april men säkerhetsåtgärder ska vidtas20.4.2021 14:02:29 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Södra Finland upphäver beslutet som förordnade att bland andra utrymmen för motion och rekreation i Päijänne-Tavastlands sjukvårdsdistrikts område ska hållas stängda till den 28 april 2021. Utrymmena kan öppnas för kunder onsdagen den 21 april, men vid användningen av utrymmena ska hygienkraven uppfyllas och säkerställas att deltagarna kan hålla säkert avstånd.

Aluehallintovirasto kumoaa liikunta- ja virkistystilojen sulkupäätöksen Päijät-Hämeessä - tilat voi avata 21.4., mutta turvatoimia on noudatettava20.4.2021 14:00:37 EEST | Tiedote

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kumoaa päätöksen, jolla se määräsi mm. liikunta- ja virkistystiloja suljettavaksi Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella 28.4.2021 asti. Tilat voi avata asiakkaille keskiviikkona 21.4., mutta tilojen käytössä on noudatettava hygieniavaatimuksia ja varmistettava, että osallistujilla on mahdollisuus säilyttää turvavälit.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme