Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Etelä-Suomen kunnat ja matkailuyrittäjät loivat yhteisen varausalustan palvelemaan matkailijoita

Jaa

Kesäkuussa julkaistavassa Bookingpointissa majoitusten, kuljetusten, välinevuokrausten, tapahtumalippujen, retkien ja palveluiden varaaminen tapahtuu yhdestä paikasta. Mukana on 12 kuntaa: Kemiönsaari, Salo, Hanko, Raasepori, Lohja, Vihti, Espoo, Helsinki, Vantaa, Tuusula, Sipoo sekä Porvoo. Kuntien tuella rakennettu kauppapaikka iskee koronan jälkeiseen matkailumarkkinaan tehokkaalla verkkoliiketoiminnalla ja alueen yrittäjien tiiviillä yhteistyöllä.

Bookingpointissa majoitusten, kuljetusten, välinevuokrausten, tapahtumalippujen, retkien ja palveluiden varaaminen tapahtuu yhdestä paikasta. Kuva: Jussi Hellsten
Bookingpointissa majoitusten, kuljetusten, välinevuokrausten, tapahtumalippujen, retkien ja palveluiden varaaminen tapahtuu yhdestä paikasta. Kuva: Jussi Hellsten

“Etelä-Suomi on hyvin pirstaleinen matkailualue ja monessa tapauksessa alueen kunnat ja kaupungit ovat hävinneet kilpailun niin kotimaassa kuin kansainvälisesti sen takia, että yhteistä tuotetarjontaa ja kokonaisuutta ei ole kyetty kasaamaan yhteen. Jatkossa samasta paikasta löytyy helsinkiläinen museo, Nuuksion Tentsile ja Fiskarsin ruukin opastettu kierros”, toteaa Helsingin matkailun erikoisasiantuntija Jukka Punamäki.

Haastaa teknologiajätit ja nostaa alueen matkakohteena uudelle tasolle

Bookingpointin kauppapaikka rakentaa kestävää yhteistyötä eri toimijoiden välille ja yhdestä paikasta varattavilla palveluilla hajanainen matkailualue yhdistyy merkittäväksi kokonaisuudeksi. Pientenkin toimijoiden luotettavuus kuluttajille kasvaa ja taloudellinen hyöty pysyy kotimaisten yrittäjien omissa käsissä eikä valu komissiona kansainvälisille varauspalveluille.

“Sen sijaan, että esimerkiksi Hanko tekee kansainvälistä markkinointia, saa asiakkaan kiinnostumaan alueesta ja asiakas menee tekemään ostoksena TripAdvisoriin, voimme jatkossa pyrkiä ohjaamaan tämän asiakkaan meidän omiin myyntikanaviimme”, Punamäki jatkaa.

Bookinpointin myötä Etelä-Suomessa voi varata, löytää ja verrata eri palveluita helpommin kuin missään muualla Suomessa. Bookingpoint on jo lanseerausvaiheessa maamme kattavin matkailupalveluiden varauspalvelu. Mukana on yli 50 yrittäjää ja varattavia palveluita löytyy satoja vuokramökeistä melontaretkiin ja polkupyöristä museolippuihin. 

Reippaan alun mahdollistaa se, että Bookingpointin yhteisen kauppapaikan teknologiaa käyttää alueella jo satoja yrityksiä. Yhdistyminen vahvistaa kaikkien asemaa ja kärkenä on matala kynnys päästä mukaan johtavaan varauspalveluun.

“Haluamme tarjota kaikille alueen matkailuyrittäjille kilpailukykyisen kauppapaikan, jossa saa näkyvyyttä ja luotettavuutta. Markkinointiin panostetaan merkittävästi ja mukaan on helppoa ja turvallista liittyä. Tiivis yhteistyö ja alueen vahva brändäys yhtenäisenä ja toimivana matkakohteena tarvitsevat juuri tämän kaltaisen ratkaisun”, toteaa Bookingpointin perustaja ja Natura Viva Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Lariola.

Kotimaista teknologiaa ja asiantuntijuutta

Bookingpoint on toteutettu suomalaisen Aptual Commerce Oy:n kehittämällä Johku-teknologialla. Kauppapaikan ylläpidosta ja asiakaspalvelusta vastaa alueen johtaviin luontomatkailuyrityksiin kuuluva Natura Viva Oy.

"Johkua kehitetään yhdessä yrittäjien kanssa. Kyse ei ole pelkästä monipuolisesta verkkokaupasta, vaan ennen kaikkea yritysten välisen yhteistyön kiihdyttämisestä konkreettisen kaupankäynnin kautta. Bookingpoint on loistava esimerkki siitä mihin teknologiamme pystyy", kertoo Sami Hänninen Aptual Commercelta.

Natura Viva on ollut vahvasti mukana Johkun kehittämisessä ja sen henkilökunta kouluttaa sekä valmentaa matkailuyrittäjiä verkkoliiketoiminnan kehittämisessä. Kaupallisesta näkökulmasta laaja valikoima ja ulkomaalaisia varauspalveluita selkeästi pienempi komissio, jota käytetään aktiivisesti kumppaneiden markkinointiin, edistää kauppiaiden sekä alustan nopeaa kasvua.

“Mukaan lähtevät yritykset ovat päättäneet yhdistää voimansa ja luoda jotain uutta. Eli kyseessä ei ole kuntien perustama – pian hautausmaalle joutava matkailuportaali – vaan aktiviinen kauppaa edistävä, yritysten yhteistyöhön perustuva – myyntikanava”, Punamäki summaa.

Bookingpoint avataan 7.6.2021 osoitteessa www.bookingpoint.fi. Yrityksen sosiaalisen median kanavat löytyvät tunnisteella @bookingpoint.fi.

Lisätietoja:

Ilkka Lariola
Toimitusjohtaja
Natura Viva Oy
ilkka@naturaviva.fi
0503768855

Jukka Punamäen artikkeli Bookingpointista LinkedInissä

Mediapankki

Avainsanat

Kuvat

Bookingpointissa majoitusten, kuljetusten, välinevuokrausten, tapahtumalippujen, retkien ja palveluiden varaaminen tapahtuu yhdestä paikasta. Kuva: Jussi Hellsten
Bookingpointissa majoitusten, kuljetusten, välinevuokrausten, tapahtumalippujen, retkien ja palveluiden varaaminen tapahtuu yhdestä paikasta. Kuva: Jussi Hellsten
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Korkeasti koulutetuilla työikäisillä Helsinkiin muuttaminen on todennäköisempää15.6.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Korkea osaaminen koulutuksella tai työtuloilla mitattuna lisää Helsinkiin muuton todennäköisyyttä. Myös nuorempi ikä ja viimeaikainen opiskelu ovat yhteydessä päätökseen muuttaa Helsinkiin. Sen sijaan lasten kuuluminen perheeseen ja omistusasuminen vähentävät Helsinkiin muuttamisen todennäköisyyttä. Tiedot selviävät kaupunginkanslian uudesta tutkimuksesta Helsinkiin muuttavien valikoituminen.

Helsinki-päivänä palkittiin ansioituneita Helsingin tekijöitä12.6.2021 17:30:00 EEST | Tiedote

Tänään 12. kesäkuuta on vietetty perinteistä Helsinki-päivää eli Helsingin "syntymäpäivää". Kuningas Kustaa Vaasa perusti kaupungin 12.6.1550, eli tänä vuonna juhlitaan jo 471-vuotiasta Helsinkiä. Helsinki-päivänä kaupunki jakaa tunnustuksia ansioituneille helsinkiläisille. Kaupungintalon virtuaalisessa Helsinki-päivän juhlassa jaettiin Helsinki-mitalit, urheilu-, kulttuuri-, taide- ja tiedepalkinnot sekä Helsingin kaupungin tutkimusapurahat. Tänä vuonna palkitsemistilaisuutta pystyi ensimmäistä kertaa seuraamaan suorana Helsinki-kanavalta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme