Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Etelä-Suomen rajanylityspaikat: Tietyistä eteläisen Afrikan maista saapuvat matkustajat määrätään pakolliseen terveystarkastukseen

Jaa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt Etelä-Suomen kunnat ja kuntayhtymät järjestämään alueensa rajanylityspaikoilla pakollisen terveystarkastuksen kaikille matkustajille, jotka ovat ennen Suomeen saapumistaan 14 vuorokauden sisällä oleskelleet maissa, joissa on havaittu B.1.1.529-virusmuunnoksen leviämistä. Lisäksi kyseiset matkustajat on määrätty osallistumaan terveystarkastukseen, jonka osana voidaan ottaa koronavirusnäyte.

Uuden Etelä-Afrikan koronavirusmuunnoksen (B.1.1.529) vuoksi Etelä-Suomen aluehallintovirasto on 27.11.2021 tehnyt kiireelliset päätökset koskien alueellaan sijaitsevien rajanylityspaikkojen terveysturvallisuutta.

Helsinki-Vantaan lentoasemaa koskevat päätökset annettiin 27.11.2021 noin klo 12. Vastaavat määräykset on nyt annettu myös muille Etelä-Suomen rajanylityspaikoille. Ne koskevat Helsingin kaupungin, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin sekä Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän alueen rajanylityspaikkoja. Päätökset ovat tulleet voimaan välittömästi ja ovat voimassa vuoden loppuun asti.

Määräys pakolliseen terveystarkastukseen osallistumisesta koskee henkilöitä, jotka ovat viimeisen 14 vuorokauden sisällä oleskelleet jossakin seuraavista maista:

  • Etelä-Afrikka
  • Namibia
  • Botswana
  • Zimbabwe
  • Lesotho
  • Eswatini (Swasimaa)
  • Mosambik
  • Malawi.

Päätöksessä mainittu maaluettelo perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) 27.11. saatuihin tietoihin siitä, missä maissa uuden virusmuunnoksen leviämistä on toistaiseksi havaittu. THL päivittää maaluetteloa sitä mukaan, kun uutta tietoa saadaan. Määräys terveystarkastukseen osallistumisesta ei koske alle 6-vuotiaita lapsia.

Päätösten sisältö ja perustelut tarkemmin Helsinki-Vantaan lentoaseman rajanylityspaikkaa koskevasta tiedotteessa 27.11.2021: lue tiedote tästä (avi.fi).

Lisätietoa:

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätökset:

Päätös terveystarkastukseen osallistumisesta, TTL 16, 27.11.2021
(avi.fi, yleistiedoksiannot)

Päätös terveystarkastuksen järjestämisestä, TTL 15, 27.11.2021 (pdf)

Medialle:

Haastattelupyynnöt: Lähetä tekstiviesti tai jätä soittopyyntö

Aluehallintoylilääkäri Anne Hiiri, puh. 0295 016 067

Ylitarkastaja Oona Mölsä, puh. 0295 016 592

etunimi.sukunimi@avi.fi

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Myynnissä olevien rakennuskoneiden käyttöohjeissa puutteita21.1.2022 10:21:22 EET | Tiedote

Myytävissä rakennuskoneista tulee lainsäädännön mukaan olla saatavilla sekä suomen-, että ruotsinkieliset käyttöohjeet, joissa esitetään selkeästi koneiden oikea käyttötarkoitus ja turvallinen käyttö. ”Tekemämme rakennuskoneiden markkinavalvonnan perusteella käyttöohjeissa on ollut eniten velvoitettavaa. Näistä velvoitteista suurin osa koskee käyttöohjeiden kielellisiä vaatimuksia ”, kertoo ylitarkastaja Mikko Koivisto.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa Kanta-Hämeen ja Etelä-Karjalan kokoontumisrajoituksia lähiviikkojen ajan – epidemiatilanne ja valtakunnallisen ohjauksen tilanne tiiviissä seurannassa20.1.2022 16:01:46 EET | Tiedote

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 20.1.2022 päätökset kokoontumisrajoitusten jatkosta Kanta-Hämeen ja Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirien alueilla. Päätöksillä jatketaan helmikuun loppupuolelle tällä hetkellä voimassa olevia yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoituksia.

Pirkanmaan koronarajoitukset jatkuvat20.1.2022 15:23:31 EET | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tänään tekemillä päätöksillä jatketaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien ja Punkalaitumen kunnan alueella voimassa olevaa liikunta- ja virkistystilojen kohdennettua sulkumääräystä ajalle 22.1.- 4.2.2022. Samalla voimassa olevaa kokoontumisrajoitusta, jonka mukaan sisätilaisuudet on kielletty, jatketaan ajalle 22.1.- 4.2.2022. Lisäksi tilojen käyttöä koskeva rajoitus on voimassa 20.2.2022 asti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme