Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA

Etlan Petri Rouvinen ekonomistiksi Avance Asianajotoimistoon

Jaa

Etlan pitkäaikainen tutkimusjohtaja ja Etlatiedon toimitusjohtaja Petri Rouvinen siirtyy tammikuussa Avance Asianajotoimiston palvelukseen. Seuraaja nimitetään marraskuun aikana.

Petri Rouvinen, ETLA. (Kuva: Matti Rajala/ETLA)
Petri Rouvinen, ETLA. (Kuva: Matti Rajala/ETLA)

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksessa vuodesta 1992 työskennellyt Petri Rouvinen (s. 1968) aloittaa tammikuussa 2019 Avance Asianajotoimiston ekonomistina (Senior Economist). Rouvinen perustelee lähtöään uusilla haasteilla.

-        Pitkän Etla-urani jälkeen koin, että nyt on aika kypsä kokeilla jotain uutta ja viedä ekonomistin asiantuntemustani bisneksen pariin. Tutkijana olen pitkään seurannut eri toimialojen muutosta ja muuttumista mm. digitalisoitumisen myötä, ja nyt olen innostunut niistä mahdollisuuksista, joita positiivisessa muutoksessa olevalla asianajotoimialalla on tarjota. Samalla tietysti olo on haikea, Etlaan jää upea tiimi ja mielenkiintoiset työtehtävät, Rouvinen pohtii.  

Avance korostaakin Rouvisen talousasiantuntemuksen merkitystä yhä monimutkaisemmaksi käyvien juridisten ongelmien ratkomisessa.

Etlan toimitusjohtaja Vesa Vihriälä kiittää Petri Rouvisen mittavaa työpanosta Etlan tutkimustyössä. Rouvinen on toiminut Etlan tutkimusjohtajana vuodesta 2000 lähtien ja vetänyt nykyistä Tieto ja teknologia -tutkimusohjelmaa. Tytäryhtiö Etlatiedon toimitusjohtajana hän on toiminut vuodesta 2012.

-        Petrin asiantuntemus, dynaamisuus ja laajat kontaktit Suomessa ja maailmalla ovat olleet ratkaisevan tärkeitä Etlalle erityisesti pyrkiessämme ymmärtämään digitaalisuuden taloudellisia vaikutuksia ja välittämään tätä koskevaa tietoa. Samalla kun toivotamme Petrille parhainta menestystä jatkossa, jäämme kaipaamaan hänen panostaan ja energiaansa Etlan tutkimustyössä, Vihriälä toteaa.

Sekä Rouvinen että Vihriälä korostavat, ettei yhteys Etlaan katkea. Rouvinen jatkaa Etlan Senior Fellowna ja osallistuu edelleen Etlan hankkeisiin. Uusista yhteistyömahdollisuuksista Avance Asianajotoimiston kanssa on myös käyty neuvotteluja.

Rouvisen seuraaja nimitetään marraskuun aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Petri Rouvinen, ETLA. (Kuva: Matti Rajala/ETLA)
Petri Rouvinen, ETLA. (Kuva: Matti Rajala/ETLA)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA
Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA
Arkadiankatu 23 B
00100 HELSINKI

09 609 900http://www.etla.fi

ETLA eli Elinkeinoelämän tutkimuslaitos tutkii, ennustaa ja arvioi. Etla on yksityinen, voittoa tavoittelematon asiantuntijaorganisaatio.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA

Etla ja Tilastokeskus kehittävät menetelmiä lyhyen aikavälin ennustamiseksi21.1.2019 12:56Tiedote

Tilastokeskus on yhdessä Etlan kanssa kehittänyt kansantalouden tuotantoa kuvaavan kokeellisen pikaestimaatin, jossa on hyödynnetty ns. nowcasting-mallia eli lyhyen aikavälin ennustemallia. Tiedot eivät ole Tilastokeskuksen virallisia tilastoja vaan osa kehittämisvaiheessa olevia kokeellisia tilastoja. Nowcasting eli reaaliaikainen talousindikaattorimittaus voi parhaimmillaan lyhentää nykyisiä suhdannetilastojen julkaisuviiveitä merkittävästi.

Etla: työmarkkinoille lisää joustoa ja sosiaaliturvaan elinkaariajattelua8.1.2019 10:00Tiedote

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos arvioi, että Suomen talous voi tulevalla hallituskaudella yltää noin kahden prosentin vuotuiseen kasvuvauhtiin. Siihen pääsemiseksi tarvitaan työllisyysasteen nousu noin 75 prosentin tasolle vuoteen 2023 mennessä. Tavoite on realistinen, mutta vaativa. Tänään julkaistussa muistiossa Etla tarkastelee tulevan hallituskauden talouspolitiikan tavoitteita ja esittää suosituksensa keskeisiksi politiikkalinjauksiksi.

Etla: Trumpin kauppapolitiikka uhkaa viedä työpaikkoja Suomestakin28.11.2018 08:00Tiedote

Presidentti Donald Trumpin kauppapolitiikan vaikutukset voivat tuntua Suomessakin, jos kaikki uhatut tullit toteutuvat. Etlan tänään julkistamien laskelmien mukaan vaikutukset Suomen bkt:hen tai työllisyyteen jäävät suhteellisen pieniksi, mutta erityisen vahingollisia Suomen autoteollisuudelle olisivat mahdolliset tullit autoille ja autojen osille. Jos autotullit toteutuisivat, työllisyysvaikutus olisi arviolta -12 prosenttia eli uhattuna olisi liki 900 työpaikkaa. Uusista lisätulleista suurin vaikutus EU:hun ja myös Suomeen on Yhdysvaltojen asettamilla teräs- ja alumiinitulleilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme